DAI

DAI stablecoin

De som driver med investering i kryptovaluta, vet at de tar en stor risiko når de gjør det. Av samme grunn er det mange som velger å frastå å investere i det. Årsaken til det er at de rett og slett ikke ønsker å ta sjansen, for det å investere i kryptovaluta er et farlig sjansespill.

Det kommer imidlertid an på hvilken kryptovaluta du velger å investere i. De fleste kryptovalutaer er kjent for å ha relativt høy volatilitet, altså at verdien kan øke og synke raskere enn det tar deg å gjøre deg klar til jobb om morgenen, selv etter 5 års øvelse!

Mer stabilitet med Stablecoins

Men etter at DAI kom på kryptomarkedet er ikke dette noe du trenger å bekymre deg for lenger. Som en stablecoin kjennetegnes DAI av at volatiliteten til denne kryptovalutaen ikke er like høy. I stedet er den mye lavere og mye mer stabil, noe som er veldig praktisk for alle.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på DAI, og bli bedre kjent med denne kryptovalutaen. I tillegg vil vi også gi deg noen tips som kan komme godt med når du skal investere i DAI etter at du er ferdig med å lese denne teksten.

Hva er DAI?

DAI er en kryptovaluta som kan omtales med forskjellige navn. Er det kanskje ordtaket «kjært barn har mange navn» som slår inn her? Dette er i hvert fall noen av måtene DAI kan omtales på:

  • DAI (som er selve navnet på kryptovalutaen).
  • Ethereums-basert stablecoin (for DAI er en form for stablecoin, som vi skal se nærmere på litt lenger ned i denne artikkelen).
  • ERC20-tokens på Ethereum-blokkjeden (en annen måte å si «Ethereums-basert stablecoin» på).

I likhet med de fleste andre kryptovalutaer, så er DAI desentralisert. Det betyr at det ikke er noen tredjepart involvert i prosessen når det gjennomføres en transaksjon med kryptovalutaen DAI. Men DAI skiller seg ut fra resten, fordi det er en stablecoin.

I motsetning til de andre kryptovalutaene, så er det ikke én enkelt utvikler som stod for utviklingen av DAI. Bak denne kryptovalutaen finner vi faktisk en organisasjon. Nærmere bestemt organisasjonen MakerDAO. Det er en desentralisert, autonom organisasjon.

Denne organisasjonen ble lansert av Rune Christensen i 2014, men det gikk noen år før DAI ble lansert. DAI ble lansert som kryptovaluta, først i 2017. Det vil si at dette er en kryptovaluta som er relativt ny, i og med at den ikke har vært på markedet så veldig lenge.

DAI er en type Stablecoin

DAI er, som nevnt, en type stablecoin. Men hva mener vi egentlig med stablecoin? Ovenfor nevnte vi også at det er årsaken til at DAI skiller seg ut fra mengden av kryptovalutaer. Hva er egentlig en stablecoin, og hvorfor det DAI til å skille seg ut fra resten av kryptovalutaene?

I likhet med DAI, er stablecoin en kryptovaluta. Men det finnes flere typer stablecoins, noe som fører til at stablecoin også fungerer som en slags fellesbetegnelse for forskjellige former kryptovaluta. Stablecoin kan deles inn i følgende hovedgrupper:

  • Stablecoin med sikkerhet i fiat.
  • Stablecoin med sikkerhet i kryptovaluta.
  • Stablecoin uten sikkerhet.

Som kryptovaluta faller DAI under den andre hovedgruppen. DAI er med andre ord en form for stablecoin med sikkerhet i kryptovaluta. I praksis betyr det at man kan investere i DAI, så fremt man kan stille med andre former for kryptovaluta som sikkerhet for investeringen.

Dette kan forklares med et relativt enkelt eksempel. Om du har investert i for eksempel Bitcoin og Ether tidligere, så kan du bruke dette som sikkerhet for investeringen i DAI. Men det fungerer dog slik summen av kryptovaluta er nødt til å være høyere enn den er i DAI.

DAI er sikkert

DAI er en sikrere investering vil nok mange mene – siden volatiliteten er så lav sammenlignet med andre typer kryptovaluta.

Fordeler med DAI

DAI er en svært populær form for kryptovaluta. Det henger naturligvis sammen med at volatiliteten til denne kryptovalutaen er mye lavere enn med de tradisjonelle kryptovalutaene, noe som gjør at risikoen er mye mindre ved denne kryptovalutaen.

Men det er naturligvis ikke den eneste grunnen til at denne kryptovalutaen er et godt alternativ. Nedenfor skal se nærmere på noen av grunnene til at flere burde velge DAI når de vurderer å investere i kryptovaluta.

Som en stablecoin, er DAI billigere

Som vi allerede har nevnt et par ganger, så er DAI en form for stablecoins. Dette er en kryptovaluta som er kjent for en mye mer stabil kurve på kryptomarkedet i dag.

Stablecoins har en mye lavere volatilitet enn resten av kryptovalutaene som vi kjenner til. Det betyr altså at DAI også har en mye lavere volatilitet enn for eksempel Bitcoin. Risikoen ved å investere i DAI er altså ikke stor som den vil være om man investerer i Bitcoin.

Dette er svært praktisk for alle. Men mest for de som kanskje ønsker å investere i kryptovaluta, men som lar det være på grunn av manglende erfaring og for stor risiko. DAI (og Stablecoins generelt) er perfekt for gruppen som ønsker å prøve lykken på dette her!

Men selv om DAI og Stablecoins generelt er billigere, så er det viktig å ha i bakhodet sitt at det alltid vil være en viss risiko ved å investere i kryptovaluta. Lav eller høy volatilitet, det er tross alt kryptovaluta det er snakk om. Det er veldig viktig at man ikke glemmer det!

Det er ingen begrensninger på bruk av stablecoins/DAI

Det kan også sies at det ikke er noen begrensninger på bruk av stablecoins. Og siden DAI er en form for stablecoins så gjelder det også for bruk av DAI. Dette er noe som er svært praktisk!

Å bruke stablecoins og DAI er noe man kan gjøre til alle døgnets tider. Disse formene for kryptovaluta er tilgjengelig enten det er lyst eller mørkt ute, så du kan spekulere i dette akkurat når du har lyst eller føler for å gjøre det.

At det ikke er noen begrensninger på bruk av stablecoins og DAI, gjør også at disse kryptovalutaene er tilgjengelig i en mye større grad enn noen av de andre kryptovalutaene til sammen. Og det er naturligvis veldig praktisk!

Enkel og effektiv tilpasning

Som en stablecoin så bygger DAI på koder. Og utviklerne bak stablecoins har ordnet det slik at det er fullt mulig for utviklerne å gå inn igjen i koden og endre på den opprinnelige koden hvis det skulle vise seg å være nødvendig.

I praksis betyr det at stablecoin og DAI bygger på en tilpasningsdyktig teknologi. I tillegg er det en teknologi som det er mulig å endre på i etterkant, noe som er praktisk fordi da kan DAI hele tiden være på nivå med resten av kryptovalutaene på kryptomarkedet.

Denne lille detaljen gjør det også enklere for de som jobber på bakrommet av Stablecoins og DAI å gjøre jobben sin. I stedet for å måtte gjøre alt på nytt hver eneste gang (slik man ofte må i forbindelse med kryptovaluta), så kan man gjøre det man skal på en veldig enkel måte.

Høyere verdi enn annen kryptovaluta

DAI kjennetegnes som sagt av en mye lavere volatilitet enn de fleste andre kryptovalutaene. Det fører også til at denne kryptovalutaen har mye større verdi enn de andre kryptovalutaene.

Men det er ikke bare verdien som er høyere i forbindelse med DAI. Stabiliteten som DAI har takket være at det er en stablecoin, fører også til noe positivt økonomisk sett. Vi snakker naturligvis om at stablecoin og DAI opplever mindre sjanse for inflasjon.

Inflasjon kommer som følge av den høye volatiliteten, men siden dette er noe stablecoins og DAI ikke har, så betyr det naturligvis at dette er noe som faller bort i forbindelse med stablecoins og DAI. Og det er uten tvil veldig praktisk for alle parter.

Er DAI en god investering?

DAI er en svært populær form for kryptovaluta. I praksis betyr det rett og slett at dette er en kryptovaluta som veldig mange benytter seg av når de ønsker å investere i kryptovaluta. Og det er uten tvil et smart valg.

Ettersom DAI kan kategoriseres som en form for stablecoins, eller nærmere bestemt «stablecoin med sikkerhet i kryptovaluta», og dermed er kjent for et mye mer stabilt prisnivå, så vil kryptovalutaen DAI være et veldig godt valg. Så ja, det er en god investering!

Ved å investere i DAI så slipper du nemlig å bekymre deg for mye av det du garantert kommer til å bekymre deg for i forbindelse med andre kryptovalutaer. For eksempel Bitcoin som har høy volatilitet, kan føre til at du taper mye mer penger enn det DAI vil gjøre.

Men til tross for at DAI kan anses for å være en god investering, så skal det sies at det er viktig å ha et sunt forhold til det hele før du setter i gang med å investere. DAI er en god investering, men du bør aldri investere mer enn du faktisk har råd til å tape likevel.

Slik investerer du i DAI

Vurderer du å investere i DAI? Da kan vi forsikre deg om at du tar et veldig godt valg når du først har bestemt deg for å investere i en eller annen kryptovaluta.

DAI vil være en god kryptovaluta å investere i, uavhengig om du har mye erfaring med å investere i kryptovaluta eller ikke. Særlig om du ikke liker tanken på at du potensielt kan tape ganske mye penger. Hvis du ikke har lyst til det så bør du definitivt velge DAI!

Det å investere i DAI er imidlertid et resultat av en liten prosess. Prosessen består av flere trinn, og nedenfor skal vi gå nærmere inn på hva du er nødt til å gjøre i hver enkelt trinn for å få det resultatet som du ønsker til slutt.

Hvilken kryptovaluta vil du investere i?

Først og fremst er du nødt til å finne svaret på dette spørsmålet. Hvilken kryptovaluta er det du vil investere i?

Det finnes mange forskjellige kryptovalutaer på markedet i dag. Ikke bare generelt, men også innenfor det som betegnes som stablecoins.

Men i og med at dette er en artikkel om DAI, så er det jo mer eller mindre en selvfølge at du bør velge denne kryptovalutaen når du skal investere i en eller annen form for kryptovaluta.

Finn en kryptobørs som tilbyr DAI

Når du har funnet ut hvilken kryptovaluta du ønsker å investere i (som i dette tilfellet er DAI), så er du nødt til å finne en kryptobørs som tilbyr denne kryptovalutaen.

Men det er viktig å ikke glemme at DAI faktisk er en svært populær kryptovaluta på grunn av måten den er bygget opp på, så det vil nok ikke være verdens vanskeligste oppgave å finne en kryptobørs som tilbyr denne kryptovalutaen.

Faktisk så finnes det mange gode kryptobørser som tilbyr kryptovalutaen DAI, som attpåtil er norske. I praksis betyr det at du antageligvis vil føle deg litt sikrere på den aktuelle kryptobørsen, siden du kjenner til betalingsmetodene de bruker fra før av.

Det finnes mange gode kryptobørser der ute. Noen av kryptobørsene som vi vet med sikkerhet at tilbyr DAI, er kryptobørsene eToro og Firi. Firi var tidligere kjent under navnet MraiEx, så det kan hende at du har hørt om dem allerede under et annet navn.

Registrering og oppretting av brukerkonto

Når du har funnet ut hvilken kryptobørs du har lyst til å benytte deg av, så er det bare å gå i gang med å registrere deg (med mindre du har gjort dette før, og allerede har gått gjennom denne prosessen på et tidligere tidspunkt). Da er det bare å hoppe over det.

Hvordan du registrerer deg og oppretter brukerkonto kan variere litt fra kryptobørs til kryptobørs, så når du skal gjøre det er det bare å følge stegene som kryptobørsen presenterer for deg. Det finnes mye god informasjon om hvordan dette gjøres der!

Invester i DAI

Når alle formalitetene er på plass, er det kun én ting som gjenstår. Og det er å begynne på prosessen med å investere i DAI.

Siden DAI er en stablecoin med sikkerhet i kryptovaluta, så er det også viktig at du har verdier i form av en eller flere kryptovalutaer på det tidspunktet du setter i gang med investeringen.