Omtaler

Hvordan kryptovaluta omtales i mediene, er viktig for kryptovalutaens volatilitet. Dette er nemlig noe som kan variere fra dag til dag.

Nedenfor skal vi se nærmere på grunnen til hvorfor det er slik. I tillegg skal vi svare på noen viktige spørsmål som man er nødt til å ha kontroll på i forbindelse med kryptovaluta.

Hva er kryptovaluta?

Det aller første spørsmålet man må vite svaret på, er som følgende: Hva er kryptovaluta?

Kryptovaluta er en digital valuta. Det er altså en betalingsmetode på samme måte som de fysiske valutaenhetene våre. Vi snakker selvfølgelig om mynter og sedler.

Men det er en viktig forskjell mellom kryptovaluta og mynter/sedler. Det er at kryptovaluta utelukkende er en digital valuta, mens mynter og sedler kan være begge deler. Mynter og sedler kan settes inn på betalingskortet ditt i banken, men det kan ikke kryptovaluta.

Kryptovaluta er en form for valuta som kun kan anvendes på nettet.

Hva betyr volatilitet?

Innledningsvis nevnte vi at hvordan kryptovaluta omtales i mediene er viktig for kryptovalutaens volatilitet. Nedenfor skal vi se nærmere på hvorfor vi sier akkurat det.

Men før vi går videre til det, er det et viktig spørsmål som må besvares. Dette spørsmålet er: Hva betyr volatilitet?

Volatilitet er et begrep som brukes til å beskrive usikkerheten som følger med blant annet kryptovaluta. Verdimessig er nemlig ikke kryptovaluta et sikkert valg, fordi de fleste kryptovalutaene er forbundet med høy volatilitet. Det betyr at verdien øker og synker i en voldsom fart.

Bitcoin er et klassisk eksempel på kryptovaluta med høy volatilitet. Men det finnes også et par unntak fra regelen. Stablecoins er kjent for å ha en lavere volatilitet enn de fleste andre kryptovalutaer, noe som gjør det litt et litt tryggere valg med tanke på volatilitet.

Derfor er omtalene viktig

Det er mange faktorer som spiller inn i forbindelse med hvor mye en kryptovaluta er verdt. Som nevnt innledningsvis er hvordan de omtales en viktig del av det. Men hva mener vi egentlig med det?

Hvem er det folk hører på?

Først og fremst er det viktig å reflektere over hvem det er folk hører på. Er det slik at noen velger å styre unna kryptovaluta fordi foreldrene eller bestekompisen deres mener at det er en dårlig idé?

Det kan naturligvis være nok, men det er ikke det vi tenker på i forbindelse med omtaler. Når vi snakker om viktigheten av omtaler, så tenker vi hovedsakelig på hvordan kryptovaluta omtaler i mediene og eventuelt influensere.

Både mediene og influenserne er en del av det som kalles den fjerde statsmakt, så dette er to «grupper» som sitter med mye makt i dagens samfunn.

Positiv og negativ omtale

Mediene og influenserne har flere ting til felles. De står mer eller mindre fritt til å si hva de vil, og folk har stor tillit til dem.

Hvis for eksempel en influenser har hatt en dårlig opplevelse med kryptovaluta og er åpen om det, så kan det føre til at folk blir skeptiske til det.

Men det fungerer på samme måte den andre veien. Om den fjerde statsmakt er positive til kryptovaluta, så er det plutselig ikke så skummelt likevel.

Bitcoin Prime Omtale
Omtaler

Bitcoin Prime Omtale

14.11.2022
229 Visninger

Vurderer du å investere i Bitcoin eller en annen kryptovaluta? Da kan handelsverktøyet Bitcoin Prime…

Ludvig
firi logo promo
Børser, Omtaler

Hva er Firi?

18.02.2022
212 Visninger

Firi er en svært populær tjeneste i forbindelse med kjøp og salg av kryptovaluta i…

Ludvig