Kunnskapsdatabase

kunnskapsdatabase kryptovaluta

For å bli en god investor er det viktig med kunnskap. Dette gjelder ikke bare kryptovaluta, men alle investeringer generelt. Med unntak av CopyTrading, som du kan finne på denne børsen, er det ingen snarveier til mål.

I forbindelse med kryptovaluta, så kan det være en god idé å lage sin egen kunnskapsdatabase.

Årsaken er at kryptovaluta er et veldig stort tema med mange forskjellige begreper, så et slik kartotek vil uten tvil være til stor hjelp. I hvert fall etter hvert når kunnskapsdatabasen din når en viss størrelse.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen av spørsmålene som hører hjemme i en slik kunnskapsdatabase. Med det sagt, så finnes det ingen fasit på hva en kunnskapsdatabase. Din kunnskapsdatabase skal inneholde akkurat det du trenger at den skal inneholde!

Hva er kryptovaluta?

Et spørsmål det er vanlig at en kunnskapsdatabase relatert til kryptovaluta inneholder, er naturligvis følgende spørsmål: Hva er kryptovaluta?

Kryptovaluta er et digitalt betalingsmiddel. Det er med andre ord en form for virtuelle penger, som du kan bruke til forskjellige transaksjoner via Internett.

Eksempelvis så kan du bruke kryptovaluta til å betale for varer du har bestilt på nettet. Det kan også være en transaksjon mellom deg og en annen person, uavhengig av om du kjenner vedkommende eller ikke.

Sistnevnte er et av aspektene som skiller kryptovaluta fra «tradisjonelle betalingsmetoder» i aller høyeste grad. Ved bruk av tradisjonelle betalingsmetoder, er det alltid slik at både avsenderen og mottakeren vet hvem den andre parten er.

Hvor mange typer kryptovaluta finnes det?

Hvor mange typer kryptovaluta det finnes, er et annet spørsmål som ofte blir stilt i forbindelse med kryptovaluta. Dette er med andre ord et tema som veldig mange er nysgjerrige på.

I skrivende stund finnes det rundt 1500 typer kryptovaluta. Det er imidlertid viktig å huske på at kryptovaluta er et konsept som stadig vokser, så selv om antallet er 1500 nå, så er det ikke nødvendigvis slik at det er det samme antallet 6 måneder eller ett år fra nå.

Det finnes også noen typer kryptovaluta som er mer populære enn andre. Et klassisk eksempel her, er Bitcoin. Det er kryptovalutaen som definitivt kan regnes som den mest populære betalingsmiddelet på dette feltet.

Men det finnes naturligvis også andre typer kryptovaluta. En fellesbetegnelse for disse, er Altcoins. Dette står for «alternative coins», og det betyr rett og slett at de er et alternativ til den populære kryptovalutaen Bitcoin.

Hvor får man kjøpt kryptovaluta?

[etoro]

Det er heller ingen selvfølge at alle vet nøyaktig hvor man får kjøpt kryptovaluta. Om dette er en beskrivelse som passer deg, så er dette et annet spørsmål som hører hjemme i kunnskapsdatabasen din.

Kryptovaluta får man kjøpt på en kryptobørs. Det eneste du trenger for å komme i gang med denne prosessen, er å registrere deg som bruker på en av kryptobørsene som finnes.

Noen eksempler på slike kryptobørser, er eToro og Binance.

Er kryptovaluta en god investering?

Men er kryptovaluta egentlig en god investering? Dette er et spørsmål som har et litt tvetydig svar. For det å investere i kryptovaluta kan ende bra, men det kan også ende dårlig.

Kryptovaluta er ofte forbundet med høy volatilitet. I praksis betyr det at verdien på kryptovalutaen kan både øke og synke fortere enn du klarer å uttale ordet «kryptovaluta».