eToro recension

Ludvig
04.10.2022
115 Visningar
[pokareview_single id=”66326″ layout=”style1″ score_style=”percentage” detailed_rating_style=”bars” show_pros_cons=”true” show_gallery=”false” show_review_link=”false” show_infolist=”true” size=”big”]

eToro är en mycket populär handelsplattform för olika former av aktiehandel. På denna handelsplattform kan du handla aktier, CFD:er, index, kryptovaluta, ”vanliga” valutor och andra värdepapper.

Det är således inte det minsta förvånande att plattformen blivit populär, för som kund hos eToro får du helt enorma möjligheter.

Förutom att vara en handelsplattform har eToro blivit både ett investeringsnätverk och en social plattform där deras kunder kan interagera med varandra i form av diskussion, erfarenhetsutbyte, tips eller helt enkelt kopiera varandras strategier.

Detta är en recension av handelsplattformen eToro. I den här artikeln kommer vi därför att lära oss bättre hur eToro fungerar. Här hittar du allt du behöver veta om denna handelsplattform.

Vad är eToro?

eToro är en av världens största handelsplattformar som etablerades 2007. Trots att det snart har gått 20 år sedan etableringen är flera av grundarna fortfarande med. Det här är eToros ledningsgrupp:

  • Yoni Assia – verkställande direktör och grundare
  • Ronen Assia – kriminalproduktansvarig och medgrundare
  • Shalom Berkovitz – CFO och biträdande direktör
  • Dr. Hedva Ber – global operativ chef och biträdande direktör
  • Avi Sela – operativ chef
  • Tuval Chomut – Solutions Director
  • Nir Szmulewicz – Marknadschef
  • Jonathan Dayan – VP trading
  • Tal Ben-Simon – VP-produkt
  • Israel Kalush – VP ingenjör
  • Etay Cohen – VP kund inför
  • Doron Rosenblum – biträdande direktör för affärslösningar
  • Miri Kedem – VP mänskliga resurser
  • Debbie Kahal – chefsjurist
  • Elad Lavi – Vice VD för Corporate Development
  • Meron Shani – VP finans
  • Guy Hirsch – general manager (region USA)
  • Robert Francis – verkställande direktör (region Australien)
  • Lule Demmissie – USA:s VD
  • Kit Wong – VD Asien och VD Singapore
  • Dan Moczulski – VD i Storbritannien
  • Santo Politi – styrelseledamot
  • Avner Stepak – styrelseledamot
  • Eddy Shalev – styrelseledamot
  • J. Christopher Giancarlo – Senior Advisor
  • Prof. Shmuel Hauser – Senior Advisor
  • Michael Ptasznik – styrelseledamot

Tillsammans arbetar detta team för att stärka en global investeringsgemenskap.

eToros mål

De flesta företag har ett tydligt mål med sin verksamhet, och eToro är inget undantag.

eToros mål är ”att ge dig möjligheten att öka din kunskap och ditt välstånd som en del av en global gemenskap av investerare”.

eToro-värden

Förutom att eToro har ett specifikt mål som de arbetar mot, har de också en uppsättning värderingar som är viktiga för dem.

Dessa värderingar återspeglas i två av eToros viktigaste aspekter – deras produktutbud (dvs de produkter och tjänster de erbjuder) och deras kunders användarupplevelse.

eToros värderingar är också en viktig del av företagets interna kultur och medarbetarupplevelse.

Nedan ska vi titta närmare på eToros värderingar!

Enkelhet

eToro vill ta bort hinder och säkerställa att absolut alla har tillgång till onlinehandel och investeringar. För att uppnå detta är de angelägna om att förenkla processen och göra den mer transparent.

eToro är en handelsplattform som är väldigt intuitiv. Förhoppningsvis kommer du också att tycka att det är lätt att använda.

eToro vill också förenkla investeringsprocessen genom att ge kunderna allt de behöver på ett ställe. Tidigare var det vanligt att använda flera olika plattformar för varje enskilt steg i investeringsprocessen, men så är det inte längre.

Men eToro slutar inte där. De arbetar kontinuerligt med att utöka sitt produktutbud!

Innovation

När eToro etablerades var den ekonomiska situationen stagnerande. De ville göra något åt detta. Innovation är en viktig del av eToros DNA.

Ända sedan starten 2007 har eToro arbetat för att erbjuda nya sätt att handla och investera online.

eToro beskriver detta mycket väl själva: ”Vi har skapat banbrytande finansiella produkter som svar på de förändrade behoven hos våra användare. Vi är, och lovar att förbli, innovativa och disruptiva”.

Kvalitet

eToro är måna om kvalitet och att se till att kunderna får en så bra användarupplevelse som möjligt.

Kom ihåg att eToro är ett varumärke och användarupplevelsen måste vara bra från första sekunden som kunderna ser eToros logotyp.

Underhållning

Underhållning är också viktigt för eToro. eToro är i första hand en investeringsplattform, men de vill vara mycket mer än så.

Förutom att vara en investeringsplattform är eToro också ett socialt nätverk. Detta är inte en plattform baserad enbart på finansiella tillgångar; på denna plattform har kunderna också möjlighet att utbyta kunskap, idéer, tankar och känslor.

eToro arbetar för att säkerställa ett gränssnitt som är både intuitivt och användarvänligt, vilket i sin tur kommer att ha en positiv inverkan på investeringsupplevelsen. Ett intuitivt och användarvänligt gränssnitt gör investeringsprocessen både enkel, interaktiv och underhållande.

Genomskinlighet

eToro är som sagt också ett socialt nätverk, och det är främst två saker: öppenhet och transparens.

Genom eToro får användare tillgång till all information de behöver för att göra välgrundade val som kommer att leda till en mycket större grad av framgång som investerare. Transparens innefattar bland annat att det är möjligt för användare att kommunicera med varandra, samt att ha överblick över sin prestation och riskpoäng.

eToro är också måna om att all information måste kommuniceras på ett tydligt sätt till användarna. Ett klassiskt exempel är dolda avgifter. Detta har kritiserats av en rad andra handelsplattformar, men eToro är helt öppna med att det inte är något de utövar. Dessutom arbetar de kontinuerligt för att plattformens riktlinjer ska upplevas som tydliga.

eToros historia

eToro är en handelsplattform byggd på socialt samarbete och investerarutbildning. De beskriver sig själva som ”en gemenskap där användare kan samlas, dela och lära sig”.

eToro etablerades 2007, vilket betyder att de närmar sig sitt 20-årsjubileum. Med andra ord, historien om eToro börjar bli ganska lång, och vi kommer att ta en liten titt på deras historia nedan.

  • Januari 2007: Tre entreprenörer bestämde sig för att de ville förändra handelsvärlden. De ville göra handel till något som var tillgängligt för alla överallt. Handeln bör inte heller vara beroende av traditionella finansinstitut. Därmed föddes eToro.

  • September 2007: Den första iterationen av eToro var verklighet, när eToro blev en visuell FX-handelsplattform. Grafiska representationer av plattformens finansiella instrument implementerades på webbplatsen. Syftet med detta var att göra det lättare att förstå handel, samtidigt som det skulle göra det roligt.

  • Maj 2009: WebTrader lanserades. Detta var en handelsplattform som gjorde det möjligt för både nybörjare och erfarna handlare att använda eToro.

  • Juli 2010: eToro blev världens första sociala handelsplattform. CopyTrader™-funktionen gjorde det möjligt att kopiera andra handlare som hade nått framgång med sina affärer. eToro utsågs till ”Finovate Europe Best of Show” i år.

  • April 2012: I april 2012 blev eToro tillgänglig som en mobilapp och kunde användas av både Apple- och Android-användare.

  • Juli 2013: I juli 2013 utökade eToro sina tjänster. Fram till dess hade man kunnat handla med till exempel råvaror och valutor, men nu hade man även tillgång till ett stort urval av aktier. Detta ledde till ett stort antal diversifierade portföljer.

  • Oktober 2015: eToro blev nytt! Kombinationen av WebTraders onlinefunktioner och OpenBooks sociala funktioner ledde till ett helt nytt gränssnitt.
  • Februari 2016: CopyPortfolios introducerades. Portföljerna är indelade efter bakgrund i tillgångar och investerare utifrån tema/strategi.

  • Februari 2017: eToro utökade sitt utbud av kryptovalutor och från och med nu kunde kunderna handla och investera i kryptovalutor som Ethereum, XRP, Litecoin och många andra kryptovalutor.

  • Mars 2019: eToro började arbeta med att bli en amerikansk kryptoplattform. Deras stora utbud är bara början! Ser bara fram emot vad som komma skall…

  • Maj 2019: Införande av aktier med 0 % provision var ett faktum. Vi återkommer till vad detta innebär lite längre ner i recensionen.

  • November 2021: eToro Money lanserades. Det är en finansiell tjänst som hjälper till att ge eToros kunder en helhetssyn på investeringar. Lanseringen av eToro Money ledde också till lanseringen av ett separat eToro VISA-kort.

  • Januari 2022: eToro lanserade officiellt aktieinvestering i USA. Noll courtage och ett stort urval av EFT är några av de saker som amerikaner fick möjlighet att njuta av!

Investeringsmöjligheter hos eToro

eToro är en handelsplattform som erbjuder många investeringsmöjligheter.

Du kan hitta en översikt över eToros investeringsmöjligheter genom att föra musen över ”Handel” i webbplatsens toppmeny. En ”rullgardinsmeny” kommer då att dyka upp och högst upp på listan står det ”Handelsmarknader på eToro”.

eToro presenterar sina investeringsmöjligheter på flera sätt, både i form av illustrationer och text. Illustrationen finns överst på sidan och den berättar att eToro har följande att erbjuda:

  • Aktier: 2974
  • EFT: 264
  • Index: 15
  • Kryptovaluta: 76
  • Råvaror: 15
  • Valuta: 49

Nedan kommer vi att gå in lite mer i detalj på var och en av eToros investeringsmöjligheter.

Stock

Genom eToro kan du investera i aktier med 0 % provision.

Här har du möjlighet att investera i allt från teknik till sjukvård, oavsett aktiernas läge. Är de i New York, eller kanske Hong Kong? Det spelar ingen roll – satsa bara på vägen!

eToro låter dig fylla upp din portfölj med olika aktier från några av världens största börser. Här behöver du inte oroa dig för både provision och handelsvolym – för det finns verkligen inga gränser!

EFT

Hos eToro är diversifiering med EFT också möjlig.

Med EFT är det möjligt att investera på de finansiella marknaderna på ett sätt som är både flexibelt och heltäckande. Det finns till exempel inga förvaltningsavgifter.

Genom eToro kan du också investera i EFT eller handla dem som CFD:er.

Index

På eToro kan du även utöka din exponering med index. Index gör att du kan dra fördel av marknadstrender oavsett om de stiger eller faller.

Om du vill investera på den allmänna aktiemarknaden så är index det perfekta sättet att göra det.

Index ger också möjlighet att hantera exponeringen på ett mycket flexibelt sätt.

Kryptovaluta

Tack vare eToro har det aldrig varit lättare att köpa kryptovaluta.

Här får du tillgång till ett stort urval av ledande kryptotillgångar och flera innovativa verktyg som inte går att hitta någon annanstans.

Tjänsten har fått namnet eToro Crypto, och beskrivs ofta som ”den ultimata kryptolösningen”. Anledningen är att du får allt du behöver på ett och samma ställe – handelsplattform, börs och kryptoplånbok.

Sist men absolut inte minst: eToro Crypto regleras av en fintech-ledare som du inte behöver tvivla på en enda sekund.

Råmaterial

eToro öppnar en ny dörr för dig, eftersom de ger dig möjligheten att upptäcka vilka möjligheter världens största råvarumarknad har att erbjuda.

Råvaror kan handlas som CFD:er och detta kan göras med ett enda klick. Handeln säkerställer både flexibel gearing och djup likviditet.

Valutor

Hos eToro kan du även investera lång eller kort i valuta. Valutamarknaden är en av världens största och mest aktiva finansiella marknader. Ett annat namn du kanske har hört är FX.

Genom eToro får du möjlighet att både köpa och sälja stora USD-par och andra valutakorsningar.

eToro ger dig också möjligheten att utnyttja valutan upp till 1:30 (eller 1:400, om du är proffs). Med hävstång får du mycket större exponering även om du kanske har lite kapital till att börja med.

eToro avgiftsstruktur

Hur är eToros avgiftsstruktur? Vi uppfattar eToro som en mycket prisvärd handelsplattform, och det finns flera anledningar till det.

Med eToro slipper du till exempel mäkleri. Detta är en vanlig avgift som många handelsplattformar arbetar med, men det gör inte eToro.

Trots det är det inte så att avgiftsstruktur är ett irrelevant begrepp i eToro-sammanhang. Det finns flera andra detaljer du bör ha i åtanke innan du skapar ett konto hos eToro. Vi kommer att titta närmare på dessa detaljer nedan.

Aktier och EFT
Funderar du på att köpa aktier eller EFT på eToro? Du kan göra detta helt utan provision!

Hos eToro kan du köpa aktier och/eller EFT i bulk eller bara en bråkdel. Här bestämmer du! Det enda kriteriet är att du måste handla för minst 10 US-dollar.

Men vad betyder det egentligen att aktier och EFT kan köpas helt utan provision? ”Ingen provision” betyder följande på eToro:

  • Inga förvaltningsavgifter
  • Ingen förmedling
  • Inga dagliga avgifter
  • Inga extra mäklaravgifter

Med andra ord, när du köper aktier eller EFT på eToro betalar du bara spreaden, det vill säga skillnaden mellan köpevärde och försäljningsvärde.

Kryptovaluta

När du köper kryptovaluta (eller kryptoaktier som eToro kallar det), köper du tillgångar. Efter att positionen är stängd äger du dessa tillgångar. Även här får du naturligtvis betala spridningen.

Utöver spridningen måste du även betala en mindre avgift till eToro. Varje gång du öppnar eller stänger en position kommer du att debiteras en avgift på 1%.

CFD:er

Vid köp av CFD:er (Contracts For Difference) betalar du bara spreaden, men detta kan givetvis variera. Hur spreaden beräknas kan variera från produkt till produkt, till exempel beräknas spreaden på valuta och råvaror utifrån pip (procent i poäng).

Vid handel med CFD:er på eToro kommer spreaden att vara minst 0,75 poäng, men detta kommer att variera beroende på vilket index du handlar/investerar i. CFD:er på aktier har en fast spread på 0,09%, medan du för CFD:er på kryptovaluta måste betala en spread + 1%.

Här är en liten översikt över spridningen för de olika produkterna som kan handlas på eToro:

  • Aktier och EFT: 0,09 %
  • Index: från 0,75 %
  • Kryptovaluta: Spread + 1%
  • Valuta: från 1 pip
  • Råvaror: från 2 pips

CopyTrader

Hos eToro får du tillgång till CopyTrader™, men det tillkommer inga extra avgifter eller andra dolda kostnader när du använder detta.

Men här gäller det att vara försiktig: Det kan finnas både spridnings- och dagsavgifter.

CopyPortfolios

eToro ger dig också möjligheten att investera i portföljer som redan är färdigställda.

Det tillkommer ingen administrationsavgift för sådana investeringar. Inte heller någon form av provision, då alla aktieportföljer är provisionsfria.

Som sagt, det finns en möjlighet att avgifter kan tillkomma för de specifika tillgångarna i varje portfölj.

Övriga avgifter

Ovan har vi tittat på eToros avgiftsstruktur i samband med specifika produkter och tjänster. Men hur är det med allmänna avgifter? Är detta något eToro arbetar med? Låt oss ta en titt!

Depositionsavgift

eToro arbetar inte med insättningsavgifter

Uttagsavgift

Ska du göra ett uttag från ditt konto? Med varje uttag kommer du att debiteras en liten avgift på 5 USD.

eToro arbetar med en fast avgift i samband med uttag. Avgiften går till att täcka en del av de kostnader som internationella penningöverföringar leder till.

När du vill göra ett uttag måste du ta ut minst 30 US-dollar. Om du tar ut 30 US-dollar kommer du att sitta kvar med 25 av dem, eftersom du kommer att debiteras en avgift på 5 dollar.

Växlingsavgift

Hos eToro görs alla insättningar och uttag i amerikanska dollar (USD). Det innebär att alla andra valutor måste växlas, och då tas en växlingsavgift ut. Bytesavgiften varierar mellan 0 och 150 pips.

Hur hög växlingsavgiften är kommer att variera beroende på vilken valuta den ska växlas till och vilken betalningsmetod som används.

Om du ska växla till till exempel svenska kronor och använda PayPal som betalningsmetod tillkommer en växlingsavgift på 50 NOK.

Avgift för inaktivitet

eToro opererar också med en avgift för inaktivitet. Om det har gått 12 månader utan att du har loggat in på ditt konto ens en gång, kommer du att debiteras en inaktivitetsavgift på 10 USD varje månad.

Inaktivitetsavgiften kommer att finnas kvar och rulla. Om inaktiviteten inte var planerad och du har en eller flera positioner öppna kommer dessa inte att stängas för att täcka avgiften.

eToro betalningsmetoder

eToro erbjuder ett stort urval av betalningsmetoder. Dessutom finns ett relativt varierat utbud vilket vi tycker är väldigt bra.

Med ett stort utbud av betalningsmetoder gör eToro det enklare för sina kunder att hitta en betalningsmetod som passar dem. Det förtjänar också kredit, eftersom ett dåligt urval av betalningsmetoder kan räcka för att få någon att välja en operatör till förmån för en annan.

Det är dock viktigt att vara medveten om detaljerna i samband med varje enskild betalningsmetod, till exempel att transaktionstiden kan variera något och att det inte är säkert att alla betalningsmetoder är tillgängliga i ditt land.

Nedan kommer vi att titta närmare på de betalningsmetoder som finns på eToro.

Kredit / Betalkort

eToro accepterar naturligtvis betalning med kredit-/betalkort. Det betyder att du kan betala med ditt bankkort lika enkelt som det, eller ett kreditkort som du har i plånboken eller längst ner i en låda.

Vid betalning med kredit-/betalkort sker transaktionen omedelbart, och denna betalningsmetod är tillgänglig för alla. Det är med andra ord internationellt.

Betalning sker i antingen USD, GBP, EUR eller AUD, vilket innebär att du kan behöva växla och därför betala en liten växlingsavgift.

Detta alternativ ger dig en maximal insättningsgräns på 40 000 USD.

PayPal

Du kan också välja att betala med PayPal. PayPal är en e-plånbok, som är väldigt populär. Betalningen sker direkt, men du lämnar inte dina kortuppgifter direkt till den operatör du betalar till. Istället är det med PayPal, och det är något som många ser som lugnande.

PayPal är en internationell betalningsmetod, så teoretiskt sett borde den kunna användas av alla. Men inte alla länder har antagit PayPal, och därför kan inte alla använda det heller. Här är en översikt över de länder där PayPal inte kommer att vara ett alternativ:

  • Algeriet
  • Amerikanska Samoa
  • Antigua och Barbuda
  • Argentina
  • Aruba
  • Belgien
  • Belize
  • Bermuda
  • Bolivia
  • Brasilien
  • Caymanöarna
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Dominica
  • Dominikanska republiken
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Falklandsöarna
  • Franska Guyana
  • Guam
  • Honduras
  • Indien
  • Malaysia
  • Mayotte
  • Marocko
  • Nederländska Antillerna
  • Nordmarianerna
  • Paraguay
  • Peru
  • Puerto Rico
  • Reunion Island
  • Saint Lucia
  • Saudiarabien
  • USA:s yttre öar
  • Amerikanska Jungfruöarna
  • Storbritannien
  • USA
  • Jungfruöarna

Som du kan se finns inte Sverige med på den här listan. Det betyder att PayPal är tillgängligt som betalningsmetod för eToros svenska kunder. Det enda kriteriet är att du måste ha ett aktivt PayPal-konto.

Även vid användning av PayPal gäller valutorna USD, GBP, EUR och AUD. Det gör att det även här kan bli aktuellt att växla in detta till din ”rätta” valuta, som du därför får betala en växlingsavgift för. Insättningsgränsen är 10 000 USD.

Neteller

Men du kanske har fått upp ögonen för en av de nyare e-plånböckerna? Om du har ett Neteller-konto kan du använda detta också. Neteller fungerar på samma sätt som PayPal, eftersom båda är e-plånböcker.

Neteller är också en internationell betalningsmetod, men den är inte tillgänglig i alla länder. Det är inte heller givet att ditt land accepterar denna betalningsmetod längre, även om den teoretiskt existerar och du kanske har använt den tidigare.

Precis som PayPal har Neteller en lång lista med länder där tjänsten inte är tillgänglig, men Sverige finns inte på denna lista. Det betyder att eToros svenska kunder kan använda denna betalningsmetod om de så önskar.

Med Neteller kan du välja mellan USD, GBP och EUR, och transaktionen sker direkt. Insättningsgränsen är 10 000 USD.

Skrill

Skrill är en annan e-plånbok som du kan använda i samband med insättningar till eToro.

Skrill kan användas av eToros svenska kunder, men det är viktigt att kontrollera villkoren för dess användning. Vi kan berätta att du kommer att debiteras en avgift på en viss procentsats, men att procentsatsen varierar beroende på vilken betalningsmetod du använder i kombination med Skrill. Bankkort blir bäst här, för då är avgiften 0%.

Utöver det är detaljerna ganska lika. Kunden kan välja mellan valutorna USD, GBP och EUR, och transaktionen sker direkt. Insättningsgränsen är 10 000 USD.

Snabb överföring

En annan betalningsmetod eToros kunder kan använda är Rapid Transfer. Detta är en betalningsmetod som är tillgänglig för EES-länder, men det finns givetvis några undantag även här. Här är en liten översikt över vilka länder Rapid Transfer är tillgängligt:

  • Belgien
  • Bulgarien
  • Estland
  • Finland
  • Frankrike
  • Italien
  • Lettland
  • Nederländerna
  • Sverige
  • Polen
  • Portugal
  • Spanien
  • Storbritannien
  • Ungern
  • Österrike

Som översikten visar är eToros svenska kunder fria att använda denna betalningsmetod.

Rapid Transfer fungerar med en insättningsgräns på 5 500 USD. Transaktionen sker i USD, GPR eller EUR, så du kan behöva byta till en annan valuta. Betalning sker automatiskt.

Klarna / Sofort Banking

eToro accepterar även Klarna/Sofort Banking, vilket är väldigt bekvämt för den som inte vill lämna någon form av bankinformation hos någon operatör.

Väljer du Klarna/Sofort Banking som betalningsmetod får du en faktura som du kan betala i efterhand. Själva transaktionen är dock omedelbar.

Du behöver inte vara Klarna-kund för att använda denna betalningsmetod, men i skrivande stund är denna betalningsmetod endast tillgänglig i ett fåtal utvalda länder, inklusive Sverige :

  • Belgien
  • Italien
  • Nederländerna
  • Polen
  • Spanien
  • Schweiz
  • Tyskland
  • Österrike

Betalningar via Klarna/Sofort Banking har en insättningsgräns på 30 000 USD, och alla betalningar görs i EUR.

banköverföring

eToro accepterar betalningar via banköverföring. Det innebär att du kan betala via din nätbank, men det är en process som kan ta mellan 4 och 7 dagar.

En banköverföring kan göras i USD, GBP och EUR. Det är en internationell betalningsmetod som kan användas av alla. Men kom ihåg att det kan vara lämpligt att växla till en annan valuta, och då tillkommer en växlingsavgift.

Om du väljer att betala med banköverföring kan du sätta in hur mycket pengar du vill på ditt konto. Det finns med andra ord ingen insättningsgräns här – den är obegränsad.

Banköverföring via Trustly

Du kan även välja banköverföring via Trustly. Detta är en betalningsmetod som är tillgänglig för utvalda länder i EU-området:

  • Belgien
  • Danmark
  • Estland
  • Finland
  • Lettland
  • Litauen
  • Nederländerna
  • Sverige
  • Polen
  • Slovakien
  • Spanien
  • Storbritannien
  • Sverige
  • Tjeckien
  • Tyskland
  • Österrike

Med en banköverföring via Trustly kan du välja mellan följande valutor: EUR, GBP, SEK, DKK, NOK, PLN och CZK. Det gör att eToros svenska e-kunder inte behöver växla in, så banköverföring via Trustly är ett bra alternativ.

Själva transaktionen sker omedelbart och har en insättningsgräns på 40 000 USD.

POLi

POLi är en onlinebetalningsmetod baserad på internetbank.

Denna betalningsmetod är tillgänglig för eToros-användare i Australien. Det är alltså valutan AUD som är vanligast här.

Transaktioner med POLi är omedelbara och har en insättningsgräns på 70 000 USD.

eToro kundtjänst

Det är inte ovanligt att användare av en handelsplattform stöter på ett problem då och då. Eller att du har en fråga som du skulle vilja ha svar på innan du bestämmer dig i vilken utsträckning du vill skapa en användare eller inte.

Så har det utan tvekan varit för flera av eToros användare och då vill de naturligtvis ha en kundtjänst som de kan vända sig till. Frågan är bara hur eToro har löst denna uppgift?

Genvägen till eToros kundtjänstcenter finns i huvudmenyn under ”Företag” och ”Hjälpcenter”. Genom att trycka på ”Hjälpcenter” kommer du att skickas till eToros hjälpcenter.

Hjälpcenter

eToro har ett eget hjälpcenter. Det här är ett verktyg för dig som gillar att själv ta reda på problemet genom att läsa på. På eToros hjälpcenter hittar du svar på flera frågor som andra användare har ställt före dig, och dessa är indelade i olika kategorier:

  • Mitt konto
  • Verifiering
  • Insättningar och uttag
  • Kopiahandel
  • gemenskap
  • Träning
  • Felsökning
  • Kryptoavgifter och priser
  • eToro-partners
  • eToro Money Crypto Wallet

Efter att ha inspekterat eToros hjälpcenter har vi intrycket att detta är en stor chans för dig att hitta lösningen på ditt problem här. Den förutsätter dock att frågan är av det enkla slaget, till exempel ”Hur sätter jag in pengar?”

Kundservice

Det är dock inte givet att alla hittar svaret på sin fråga på hjälpcentret. Då behöver de förmodligen komma i kontakt med eToros kundtjänst. Genvägen till eToros kundtjänstcenter finns överst i hjälpcentret.

Det första som möter dig där är en liten introduktion till vad du kan göra på eToros kundtjänstcenter. Det är som följande:

  • Följ alla dina förfrågningar från ett ställe
  • Granska genomförda förfrågningar
  • Sök efter svar på dina frågor i kunskapsbanken
  • Skicka frågor och feedback direkt till eToro-teamet

Om du inte lyckats hitta svar på din fråga i hjälpcentret kan du skicka en förfrågan till kundtjänst. Då måste du välja mellan ”besökare” och ”befintlig användare”.

Efter att du har skickat förfrågan är det bara att vänta. eToro ber alla som har skickat in förfrågningar att inte skicka in fler, eftersom det bara kommer att resultera i ett försenat svar. Vi saknar dock information om ”beräknad svarstid”, även om vi förstår att det är något som kan variera mycket ibland.

Livechatt

eToro erbjuder även livechatt, men detta är en funktion reserverad för ”befintliga användare”. Naturligtvis vill vi att personer utan användare ska kunna använda denna funktion.

Är eToro säker?

De flesta människor är ”uppfostrade” till att vara skeptiska till onlinetjänster. Dessutom kan det inte underskattas att bedrägerier är ett stort problem som inte alltid är lätt att upptäcka. Detta har lett till frågor som ”Är eToro säkert?”.

”Är eToro säkert?” är en mycket vanlig fråga, som vi har fått svara på ganska många gånger. Det är därför också naturligt att ta med det i denna granskning. För är eToro säkert?

Det är inget fel med att vara skeptisk, men vi kan försäkra dig om att eToro är en handelsplattform som är helt säker att använda! Vi återkommer till varför i nästa avsnitt, där vi kommer att titta på fördelarna (och nackdelarna) med eToro.

Fördelar och nackdelar

Som du säkert har insett vid det här laget är eToro en handelsplattform som består av många bra element. Flera av dessa har nämnts under granskningen, men i detta avsnitt ska vi gå igenom dem igen så att du får allt samlat på ett ställe.

Samtidigt är det viktigt att inse att det inte finns några saker som är helt perfekta. eToro är inget undantag, så vi kommer att lägga lite tid på att titta på några av plattformens nackdelar också.

Fördelar

Här är en översikt över några av fördelarna med eToro:

  • Kan användas av vem som helst – eToro är helt enkelt en handelsplattform som kan användas av vem som helst på grund av plattformens enkla gränssnitt. Webbplatsen är informativ, och det är inte svårt att hitta det du letar efter, vilket utan tvekan är mycket positivt. Att använda eToro kräver inte mycket förkunskaper, och det tycker vi är mycket bra. eToro är en handelsplattform för både nybörjare och avancerade!

  • Enkel att använda – eToro är en mycket användarvänlig handelsplattform. Webbplatsen är som nämnt informativ, men den är också väldigt lätt att navigera runt på denna webbplats. Dessutom finns eToro som mobilapp, vilket ökar användarvänligheten avsevärt. Du kan använda eToro exakt när och där det passar varje individ!

  • Stort urval av verktyg – eToro erbjuder ett stort urval av olika verktyg som deras kunder kan använda. Det är väldigt bekvämt med tanke på deras mycket erfarna kunder. Men det är också bra att du inte är beroende av att använda dem om du inte känner att du har fullständig kontroll över det ännu.

  • Många olika produkter – Som vi har sett tidigare i denna recension, erbjuder eToro många olika produkter. Du kan handla aktier, EFT, index, kryptovaluta och mycket mer på denna handelsplattform. Här har man samlat allt på ett ställe, vilket naturligtvis är väldigt praktiskt.

  • Anpassad för svenskar – eToro är en plattform anpassad för svenskar . Här kan du välja svenska som språk, vilket gör det ännu enklare att hitta det du letar efter – helt enkelt för att du kan språket.

  • Olika betalningsmetoder – eToro har ett brett utbud av betalningsmetoder, så att hitta en betalningsmetod du gillar kommer inte att vara ett stort problem. Tvärtom – du kanske hittar mer!

  • Bra avgiftsstruktur – Det kan tillkomma en avgift här och där, till exempel om du ska växla från USD till en annan valuta, men generellt tycker vi att eToro har en bra avgiftsstruktur. Till exempel noll provision, vilket är väldigt bra!

Nackdelar

Här är en liten översikt över några av nackdelarna med eToro:

  • Ingen svenska kundservice – Även om webbplatsen är tillgänglig på svenska , är det också här det tar stopp. eToros kundtjänst är inte tillgänglig på svenska , vilket innebär att en norrman måste kunna engelska eller kunna kommunicera på ett annat språk för att få hjälp med det de undrar. Det brukar gå bra i de flesta fall, men givetvis vill vi ha kundservice på svenska !

  • Lång svarstid för kundtjänst – eToro arbetar inte med ”beräknad svarstid”, så du har ingen aning om hur lång tid det tar från det att du skickar in en förfrågan tills du får svar. Det kan ta några timmar, men det kan också ta några dagar beroende på hur stor belastningen är vid den aktuella tidpunkten. Det förstår vi naturligtvis, men det hade inte skadat att ange ”beräknad svarstid”.

  • NOK som alternativ – eToro opererar i allmänhet inte med NOK som alternativ, och det tycker vi är mycket olyckligt. Bland alla betalningsmetoder var det bara en av dem som hade NOK som alternativ, och det är helt enkelt för lite.

Slutsats

eToro är en av världens största och mest populära handelsplattformar. Plattformen har mer än 20 miljoner användare över hela världen.

eToro är också bland de första spelarna som erbjuder aktiehandel med noll courtage, vilket är mycket bra. Dessutom erbjuder de ett antal verktyg och funktioner, samt många investeringsmöjligheter. De förtjänar också ett extra plus i marginalen för att handelsplattformen är anpassad för både nybörjare och mer erfarna handlare.

eToro är en handelsplattform med många fördelar, men det går inte att förbise att de också har förbättringspotential här och där. Till exempel i samband med deras kundtjänst. Hjälpcentret är bra, men kundtjänsten kan utan tvekan vara bättre.

Men sammantaget tycker vi att eToro framstår som en trygg, säker och bra spelare, så vi rekommenderar gärna eToro till alla som är intresserade av att investera, eftersom eToro är en plattform som kan göra det både lärorikt och roligt!

Författare Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!