eToro anmeldelse

Ludvig
04.10.2022
16 Views
[pokareview_single id=”66326″ layout=”style1″ score_style=”percentage” detailed_rating_style=”bars” show_pros_cons=”true” show_gallery=”false” show_review_link=”false” show_infolist=”true” size=”big”]

eToro er en meget populær handelsplatform til forskellige former for aktiehandel. På denne handelsplatform kan du handle aktier, CFD’er, indekser, kryptovaluta, “almindelige” valutaer og andre værdipapirer.

Det er således ikke det mindste overraskende, at platformen er blevet populær, for som kunde hos eToro får du helt enorme muligheder.

Udover at være en handelsplatform er eToro blevet både et investeringsnetværk og en social platform, hvor deres kunder kan interagere med hinanden i form af diskussion, erfaringsudveksling, tips eller blot kopiering af hinandens strategier.

Dette er en anmeldelse af handelsplatformen eToro. I denne artikel vil vi derfor blive klogere på, hvordan eToro fungerer. Her finder du alt, hvad du behøver at vide om denne handelsplatform.

Hvad er eToro?

eToro er en af verdens største handelsplatforme, der blev etableret i 2007. Selvom det næsten er gået 20 år siden etableringen, er flere af stifterne stadig med. Dette er eToro-ledelsesteamet:

  • Yoni Assia – administrerende direktør og grundlægger
  • Ronen Assia – kriminalproduktmedarbejder og medstifter
  • Shalom Berkovitz – CFO og assisterende direktør
  • Dr. Hedva Ber – global chief operations officer og vicedirektør
  • Avi Sela – driftschef
  • Tuval Chomut – Solutions Director
  • Nir Szmulewicz – Marketingchef
  • Jonathan Dayan – handelsdirektør
  • Tal Ben-Simon – VP-produkt
  • Israel Kalush – VP engineering
  • Etay Cohen – VP-kunde overfor
  • Doron Rosenblum – Vicedirektør for Business Solutions
  • Miri Kedem – VP Human Resources
  • Debbie Kahal – generaladvokat
  • Elad Lavi – Vice President for Corporate Development
  • Meron Shani – VP finans
  • Guy Hirsch – general manager (region i USA)
  • Robert Francis – administrerende direktør (Australien-regionen)
  • Lule Demmissie – USAs administrerende direktør
  • Kit Wong – Managing Director Asia og Managing Director Singapore
  • Dan Moczulski – administrerende direktør i Storbritannien
  • Santo Politi – bestyrelsesmedlem
  • Avner Stepak – bestyrelsesmedlem
  • Eddy Shalev – bestyrelsesmedlem
  • J. Christopher Giancarlo – Seniorrådgiver
  • Prof. Shmuel Hauser – Seniorrådgiver
  • Michael Ptasznik – bestyrelsesmedlem

Sammen arbejder dette team på at styrke et globalt investeringsfællesskab.

eToros mål

De fleste virksomheder har et klart mål med deres forretning, og eToro er ingen undtagelse.

eToros mål er “at give dig mulighed for at øge din viden og rigdom som en del af et globalt fællesskab af investorer”.

eToro værdier

Udover at eToro har et specifikt mål, som de arbejder hen imod, har de også et sæt værdier, der er vigtige for dem.

Disse værdier afspejles i to af eToros vigtigste aspekter – deres produktudbud (dvs. de produkter og tjenester, de tilbyder) og deres kunders brugeroplevelse.

eToros værdier er også en vigtig del af virksomhedens interne kultur og medarbejderoplevelse.

Nedenfor ser vi nærmere på eToros værdier!

Enkelhed

eToro ønsker at fjerne barrierer og sikre, at absolut alle har adgang til online handel og investering. For at opnå dette er de optaget af at forenkle processen og gøre den mere gennemsigtig.

eToro er en handelsplatform, der er meget intuitiv. Forhåbentlig vil du også finde det nemt at bruge.

eToro ønsker også at forenkle investeringsprocessen ved at give kunderne alt, hvad de har brug for på ét sted. Tidligere var det almindeligt at bruge flere forskellige platforme til hvert enkelt trin i investeringsprocessen, men sådan er det ikke længere.

Men eToro stopper ikke der. De arbejder løbende på at udvide deres produktudbud!

Innovation

På det tidspunkt, hvor eToro blev etableret, var den økonomiske situation stagnerende. Det ville de gøre noget ved. Innovation er en vigtig del af eToros DNA.

Lige siden starten i 2007 har eToro arbejdet på at tilbyde nye måder at handle og investere på online.

eToro beskriver dette meget godt selv: “Vi har skabt banebrydende finansielle produkter som svar på vores brugeres skiftende behov. Vi er, og lover at forblive, innovative og disruptive.”

Kvalitet

eToro er optaget af kvalitet og at sikre, at kunderne får en så god brugeroplevelse som muligt.

Husk, at eToro er et varemærke, og brugeroplevelsen skal være god fra første sekund, kunderne får øjnene op for eToro-logoet.

Underholdning

Underholdning er også vigtigt for eToro. eToro er primært en investeringsplatform, men de vil gerne være meget mere end det.

Udover at være en investeringsplatform er eToro også et socialt netværk. Dette er ikke en platform, der udelukkende er baseret på finansielle aktiver; på denne platform har kunderne også mulighed for at udveksle viden, ideer, tanker og følelser.

eToro arbejder for at sikre en brugerflade, der er både intuitiv og brugervenlig, hvilket igen vil have en positiv indflydelse på investeringsoplevelsen. En intuitiv og brugervenlig grænseflade gør investeringsprocessen både enkel, interaktiv og underholdende.

Gennemsigtighed

Som sagt er eToro også et socialt netværk, og det er hovedsageligt to ting: åbenhed og gennemsigtighed.

Gennem eToro får brugerne adgang til al den information, de har brug for for at træffe informerede valg, der vil føre til en meget større grad af succes som investorer. Transparens omfatter blandt andet, at det er muligt for brugerne at kommunikere med hinanden, samt at have overblik over deres performance og risikoscore.

eToro er også optaget af, at al information skal kommunikeres på en klar måde til brugerne. Et klassisk eksempel er skjulte gebyrer. Dette er blevet kritiseret af en række andre handelsplatforme, men eToro er helt åbne over, at det ikke er noget de praktiserer. Derudover arbejder de løbende på, at platformens retningslinjer opfattes som klare.

Historien om eToro

eToro er en handelsplatform bygget på socialt samarbejde og investoruddannelse. De beskriver sig selv som “et fællesskab, hvor brugere kan samles, dele og lære”.

eToro blev etableret i 2007, hvilket betyder, at de nærmer sig deres 20 års jubilæum. Med andre ord, historien om eToro er ved at blive ret lang, og vi vil tage et lille kig på deres historie nedenfor.

  • Januar 2007: Tre iværksættere besluttede, at de ville ændre handelsverdenen. De ønskede at gøre handel til noget, der var tilgængeligt for alle overalt. Handel bør heller ikke være afhængig af traditionelle finansielle institutioner. Således blev eToro født.

  • September 2007: Den første iteration af eToro var en realitet, da eToro blev en visuel valutahandelsplatform. Grafiske repræsentationer af platformens finansielle instrumenter blev implementeret på hjemmesiden. Formålet med dette var at gøre det lettere at forstå handel, og samtidig gøre det sjovt.

  • Maj 2009: WebTrader blev lanceret. Dette var en handelsplatform, der gjorde det muligt for både begyndere og erfarne handlende at gøre brug af eToro.

  • Juli 2010: eToro blev verdens første sociale handelsplatform. CopyTrader™-funktionen gjorde det muligt at kopiere andre handlende, der havde opnået succes med deres handler. eToro blev kåret til “Finovate Europe Best of Show” i år.

  • April 2012: I april 2012 blev eToro tilgængelig som en mobilapp og kunne bruges af både Apple- og Android-brugere.

  • Juli 2013: I juli 2013 udvidede eToro sine tjenester. Indtil da havde man kunnet handle med eksempelvis råvarer og valuta, men nu havde man også adgang til et stort udvalg af aktier. Dette førte til et stort antal diversificerede porteføljer.

  • Oktober 2015: eToro blev ny! Kombinationen af WebTraders online funktioner og OpenBooks sociale funktioner førte til en helt ny grænseflade.
  • Februar 2016: CopyPortfolios blev introduceret. Porteføljerne er opdelt efter baggrund i aktiver og investorer ud fra tema/strategi.

  • Februar 2017: eToro udvidede sit udvalg af kryptovalutaer og fra nu af kunne kunderne handle og investere i kryptovalutaer som Ethereum, XRP, Litecoin og mange andre kryptovalutaer.

  • Marts 2019: eToro begyndte arbejdet med at blive en amerikansk kryptoplatform. Deres store udvalg er kun begyndelsen! Ser bare frem til hvad der kommer…

  • Maj 2019: Indførelse af aktier med 0 % kommission var en kendsgerning. Hvad det betyder vender vi tilbage til lidt længere nede i anmeldelsen.

  • November 2021: eToro Money blev lanceret. Det er en finansiel service, der er med til at give eToros kunder en holistisk tilgang til investering. Lanceringen af eToro Money førte også til lanceringen af et separat eToro VISA-kort.

  • Januar 2022: eToro lancerede officielt aktieinvestering i USA. Nul kurtage og et stort udvalg af EFT’er er nogle af de ting, amerikanerne fik mulighed for at nyde!

Investeringsmuligheder hos eToro

eToro er en handelsplatform, der tilbyder mange investeringsmuligheder.

Du kan finde en oversigt over eToros investeringsmuligheder ved at holde musen over “Handel” i hjemmesidens topmenu. En “drop down menu” kommer så frem og øverst på listen står der “Handel markeder på eToro”.

eToro præsenterer sine investeringsmuligheder på flere måder, både i form af illustrationer og tekst. Illustrationen kan findes øverst på siden, og den fortæller dig, at eToro har følgende at tilbyde:

  • Aktier: 2974
  • EFT: 264
  • Indeks: 15
  • Kryptovaluta: 76
  • Råvarer: 15
  • Valutaer: 49

Nedenfor vil vi gå lidt mere i detaljer om hver af eToros investeringsmuligheder.

Lager

Gennem eToro kan du investere i aktier med 0 % kommission.

Her har du mulighed for at investere i alt fra teknologi til sundhedsvæsen, uanset aktiernes placering. Er de i New York, eller måske Hong Kong? Det gør ikke noget – bare invester i vejen!

eToro giver dig mulighed for at fylde din portefølje op med forskellige aktier fra nogle af verdens største børser. Her behøver du ikke bekymre dig om både kommission og handelsvolumen – for der er virkelig ingen grænser!

EFT’er

Hos eToro er diversificering med EFT’er også mulig.

Med EFT’er er det muligt at investere på de finansielle markeder på en måde, der er både fleksibel og omfattende. For eksempel er der ingen administrationsgebyrer.

Gennem eToro kan du også investere i EFT’er eller handle dem som CFD’er.

Indeks

Hos eToro kan du også udvide din eksponering med indekser. Indekser giver dig mulighed for at drage fordel af markedstendenser, uanset om de stiger eller falder.

Hvis du ønsker at investere i det generelle aktiemarked, så er indeks den perfekte måde at gøre det på.

Indeks giver også mulighed for at styre eksponeringen på en meget fleksibel måde.

Kryptovaluta

Takket være eToro har det aldrig været nemmere at købe kryptovaluta.

Her får du adgang til et stort udvalg af førende kryptoaktiver og flere innovative værktøjer, som ikke findes andre steder.

Tjenesten har fået navnet eToro Crypto, og bliver ofte beskrevet som “den ultimative kryptoløsning”. Årsagen er, at du får alt, hvad du skal bruge ét og samme sted – handelsplatform, børs og kryptopung.

Sidst, men bestemt ikke mindst: eToro Crypto er reguleret af en fintech-leder, som du ikke behøver at tvivle på et eneste sekund.

Råmateriale

eToro åbner en ny dør for dig, da de giver dig mulighed for at opdage, hvilke muligheder verdens største råvaremarked har at byde på.

Råvarer kan handles som CFD’er, og dette kan gøres med et enkelt klik. Handelen sikrer både fleksibel gearing og dyb likviditet.

Valutaer

Hos eToro kan du også investere long eller short i valuta. Valutamarkedet er et af verdens største og mest aktive finansielle markeder. Et andet navn, du måske har hørt, er FX.

Gennem eToro får du mulighed for både at købe og sælge store USD-par og andre valutakryds.

eToro giver dig også mulighed for at udnytte valutaen op til 1:30 (eller 1:400, hvis du er professionel). Med gearing opnår du meget større eksponering, selvom du måske har lidt kapital til at begynde med.

eToro gebyrstruktur

Hvordan er eToros gebyrstruktur? Vi opfatter eToro som en meget overkommelig handelsplatform, og det er der flere grunde til.

Med eToro undgår du for eksempel kurtage. Dette er et almindeligt gebyr, som mange handelsplatforme opererer med, men det gør eToro ikke.

På trods af det er det ikke sådan, at gebyrstruktur er et irrelevant begreb i forbindelse med eToro. Der er flere andre detaljer, du bør have i tankerne, før du opretter en konto hos eToro. Vi vil se nærmere på disse detaljer nedenfor.

Aktier og EFT
Overvejer du at købe aktier eller EFT med eToro? Du kan gøre dette helt uden provision!

Hos eToro kan du købe aktier og/eller EFT i løs vægt eller kun en brøkdel. Her bestemmer du! Det eneste kriterium er, at du skal handle for minimum 10 amerikanske dollars.

Men hvad betyder det egentlig, at aktier og EFT kan købes helt provisionsfrit? “Ingen kommission” betyder følgende hos eToro:

  • Ingen administrationsgebyrer
  • Ingen mæglervirksomhed
  • Ingen daglige gebyrer
  • Ingen yderligere mæglergebyrer

Med andre ord, når du køber aktier eller EFT hos eToro, betaler du kun spreadet, altså forskellen mellem købsværdien og salgsværdien.

Kryptovaluta

Når du køber kryptovaluta (eller kryptoaktier som eToro kalder det), køber du aktiver. Efter stillingen er lukket, ejer du disse aktiver. Også her skal du naturligvis betale spredningen.

Udover spredningen skal du også betale et mindre gebyr til eToro. Hver gang du åbner eller lukker en position vil du blive opkrævet et gebyr på 1%.

CFD’er

Ved køb af CFD’er (Contracts For Difference) betaler du kun spreadet, men dette kan selvfølgelig variere. Hvordan spreadet beregnes kan variere fra produkt til produkt, fx beregnes spreadet på valuta og råvarer ud fra pip (procent i point).

Ved handel med CFD’er hos eToro vil spændet være mindst 0,75 point, men dette vil variere afhængigt af hvilket indeks du handler/investerer i. CFD’er på aktier har et fast spread på 0,09%, mens du for CFD’er på kryptovaluta skal betale et spread + 1%.

Her er en lille oversigt over spredningen for de forskellige produkter, der kan handles hos eToro:

  • Aktier og EFT: 0,09 %
  • Indeks: fra 0,75 %
  • Kryptovaluta: Spredning + 1 %
  • Valuta: fra 1 pip
  • Råvarer: fra 2 pips

CopyTrader

Hos eToro får du adgang til CopyTrader™, men der er ingen ekstra gebyrer eller andre skjulte omkostninger ved brug af dette.

Men her gælder det om at være opmærksom: Der kan både være tale om spredning og daglige gebyrer.

CopyPortfolios

eToro giver dig også mulighed for at investere i porteføljer, der allerede er afsluttet.

Der er intet administrationsgebyr for sådanne investeringer. Heller ikke nogen form for kommission, da alle aktieporteføljer er provisionsfrie.

Når det er sagt, er der en mulighed for, at der kan opkræves gebyrer for de specifikke aktiver i hver portefølje.

Andre gebyrer

Ovenfor har vi set på eToros gebyrstruktur i forbindelse med specifikke produkter og tjenester. Men hvad med generelle gebyrer? Er det noget eToro arbejder med? Lad os se!

Indskudsgebyr

eToro opererer ikke med indbetalingsgebyrer

Udbetalingsgebyr

Skal du foretage en hævning fra din konto? Ved hver udbetaling vil du blive opkrævet et mindre gebyr på 5 USD.

eToro opererer med et fast gebyr i forbindelse med hævninger. Gebyret går til at dække en del af de omkostninger, som internationale pengeoverførsler fører til.

Når du vil foretage en udbetaling, skal du hæve minimum 30 amerikanske dollars. Hvis du hæver 30 amerikanske dollars, vil du stå tilbage med 25 af dem, da du vil blive opkrævet et gebyr på 5 dollars.

Byttegebyr

Hos eToro foretages alle ind- og udbetalinger i amerikanske dollars (USD). Det betyder, at alle andre valutaer skal veksles, og derefter opkræves et vekselgebyr. Byttegebyret varierer mellem 0 og 150 pips.

Hvor højt vekselgebyret er, vil variere alt efter hvilken valuta det skal veksles til og hvilken betalingsmetode der benyttes.

Skal du veksle til for eksempel dansk kroner og bruge PayPal som betalingsmetode, er der et vekselgebyr på 50 NOK.

Gebyr for inaktivitet

eToro opererer også med et gebyr for inaktivitet. Hvis der er gået 12 måneder, uden at du har logget ind på din konto én gang, vil du blive opkrævet et inaktivitetsgebyr på 10 USD hver måned.

Inaktivitetsgebyret forbliver og ruller. Hvis inaktiviteten ikke var planlagt, og du har en eller flere ledige stillinger, vil disse ikke blive lukket for at dække salæret.

eToro betalingsmetoder

eToro tilbyder et stort udvalg af betalingsmetoder. Derudover er der et relativt varieret udvalg, som vi synes er rigtig godt.

Med et stort udvalg af betalingsmetoder gør eToro det nemmere for sine kunder at finde en betalingsmetode, der passer til dem. Det fortjener også kredit, da et dårligt udvalg af betalingsmetoder kan være nok til at få nogen til at vælge en operatør til fordel for en anden.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på detaljerne i forbindelse med hver enkelt betalingsmetode, for eksempel at transaktionstiden kan variere en del, og at det ikke er sikkert, at alle betalingsmetoder er tilgængelige i dit land.

Nedenfor vil vi se nærmere på de betalingsmetoder, der er tilgængelige hos eToro.

Kredit-/betalingskort

eToro accepterer naturligvis betaling med kredit-/betalingskort. Det betyder, at du kan betale med dit bankkort så simpelt som det, eller et kreditkort, som du har i din pung eller nederst i en skuffe.

Ved betaling med kredit-/betalingskort foregår transaktionen øjeblikkeligt, og denne betalingsmetode er tilgængelig for alle. Det er med andre ord internationalt.

Betaling sker i enten USD, GBP, EUR eller AUD, hvilket betyder, at du muligvis skal bytte og dermed betale et mindre vekselgebyr.

Denne mulighed giver dig en maksimal indbetalingsgrænse på USD 40.000.

PayPal

Du kan også vælge at betale med PayPal. PayPal er en e-wallet, som er meget populær. Betalingen sker med det samme, men du giver ikke dine kortoplysninger direkte til den operatør, du betaler til. I stedet er det med PayPal, og det er noget, mange ser som betryggende.

PayPal er en international betalingsmetode, så den burde teoretisk set kunne bruges af alle. Men ikke alle lande har taget PayPal til sig, og derfor er det heller ikke alle, der kan bruge det. Her er en oversigt over de lande, hvor PayPal ikke vil være en mulighed:

  • Algeriet
  • Amerikansk Samoa
  • Antigua og Barbuda
  • Argentina
  • Aruba
  • Belgien
  • Belize
  • Bermuda
  • Bolivia
  • Brasilien
  • Caymanøerne
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Dominica
  • Den Dominikanske Republik
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Falklandsøerne
  • Fransk Guyana
  • Guam
  • Honduras
  • Indien
  • Malaysia
  • Mayotte
  • Marokko
  • De Hollandske Antiller
  • Nordmarianerne
  • Paraguay
  • Peru
  • Puerto Rico
  • Reunion Island
  • Sankt Lucia
  • Saudi Arabien
  • US Ydre Øer
  • De amerikanske jomfruøer
  • Storbritanien
  • USA
  • Jomfruøerne

Som du kan se, er Danmark ikke på denne liste. Det betyder, at PayPal er tilgængelig som betalingsmetode for eToros dansk kunder. Det eneste kriterium er, at du skal have en aktiv PayPal-konto.

Også ved brug af PayPal gælder valutaerne USD, GBP, EUR og AUD. Det betyder, at det også her kan være relevant at veksle denne til din “korrekte” valuta, som du derfor skal betale et vekselgebyr for. Indbetalingsgrænsen er USD 10.000.

Neteller

Men du har måske fået øje på en af de nyere e-wallets? Hvis du har en Neteller-konto, kan du også bruge denne. Neteller fungerer på samme måde som PayPal, da begge er e-wallets.

Neteller er også en international betalingsmetode, men den er ikke tilgængelig i alle lande. Det er heller ikke givet, at dit land accepterer denne betalingsmetode længere, selvom den teoretisk eksisterer, og du måske har brugt den før.

Ligesom PayPal har Neteller en lang liste over lande, hvor tjenesten ikke er tilgængelig, men Danmark er ikke på denne liste. Det betyder, at eToros dansk kunder kan bruge denne betalingsmetode, hvis de ønsker det.

Med Neteller kan du vælge mellem USD, GBP og EUR, og transaktionen foregår øjeblikkeligt. Indbetalingsgrænsen er USD 10.000.

Skrill

Skrill er en anden e-wallet, som du kan bruge i forbindelse med indbetalinger til eToro.

Skrill kan bruges af eToros dansk kunder, men det er vigtigt at tjekke betingelserne for dets brug. Vi kan fortælle dig, at du vil blive opkrævet et gebyr på en vis procentdel, men at procentdelen varierer alt efter hvilken betalingsmetode du bruger i kombination med Skrill. Bankkort vil være det bedste her, for så er gebyret 0%.

Ud over det er detaljerne stort set de samme. Kunden kan vælge mellem valutaerne USD, GBP og EUR, og transaktionen foregår øjeblikkeligt. Indbetalingsgrænsen er USD 10.000.

Hurtig overførsel

En anden betalingsmetode, som eToros kunder kan bruge, er hurtig overførsel. Dette er en betalingsmetode, der er tilgængelig for EØS-lande, men der er naturligvis også nogle undtagelser her. Her er en lille oversigt over, hvilke lande Rapid Transfer er tilgængelig:

  • Belgien
  • Bulgarien
  • Estland
  • Finland
  • Frankrig
  • Italien
  • Letland
  • Holland
  • Danmark
  • Polen
  • Portugal
  • Spanien
  • Storbritanien
  • Ungarn
  • Østrig

Som oversigten viser, kan eToros dansk kunder frit benytte denne betalingsmetode.

Hurtig overførsel opererer med en indbetalingsgrænse på USD 5.500. Transaktionen foregår i USD, GPR eller EUR, så du skal muligvis skifte til en anden valuta. Betaling sker automatisk.

Klarna / Sofort Banking

eToro accepterer også Klarna/Sofort Banking, hvilket er meget praktisk for dem, der ikke ønsker at efterlade nogen form for bankoplysninger hos nogen operatør.

Vælger du Klarna/Sofort Banking som betalingsmetode, får du tilsendt en faktura, som du kan betale efterfølgende. Selve transaktionen er dog øjeblikkelig.

Du behøver ikke at være Klarna-kunde for at bruge denne betalingsmetode, men i skrivende stund er denne betalingsmetode kun tilgængelig i nogle få udvalgte lande, herunder Danmark :

  • Belgien
  • Italien
  • Holland
  • Polen
  • Spanien
  • Schweiz
  • Tyskland
  • Østrig

Betalinger via Klarna/Sofort Banking har en indbetalingsgrænse på USD 30.000, og alle betalinger sker i EUR.

bankoverførsel

eToro accepterer betalinger via bankoverførsel. Det betyder, at du kan betale via din netbank, men det er en proces, der kan tage mellem 4 og 7 dage.

En bankoverførsel kan foretages i USD, GBP og EUR. Det er en international betalingsmetode, som kan bruges af alle. Men husk, at det kan være hensigtsmæssigt at veksle til en anden valuta, og så vil der være et vekselgebyr.

Vælger du at betale med bankoverførsel, kan du indsætte så mange penge, du vil, på din konto. Her er med andre ord ingen indbetalingsgrænse – den er ubegrænset.

Bankoverførsel via Trustly

Du kan også vælge bankoverførsel via Trustly. Dette er en betalingsmetode, der er tilgængelig for udvalgte lande i EU-området:

  • Belgien
  • Danmark
  • Estland
  • Finland
  • Letland
  • Litauen
  • Holland
  • Danmark
  • Polen
  • Slovakiet
  • Spanien
  • Storbritanien
  • Sverige
  • Tjekkiet
  • Tyskland
  • Østrig

Med en bankoverførsel via Trustly kan du vælge mellem følgende valutaer: EUR, GBP, SEK, DKK, NOK, PLN og CZK. Det betyder, at eToros dansk e-kunder ikke behøver at indbetale, så bankoverførsel via Trustly er et godt alternativ.

Selve transaktionen sker med det samme og har en indbetalingsgrænse på USD 40.000.

POLi

POLi er en online betalingsmetode baseret på netbank.

Denne betalingsmetode er tilgængelig for eToros-brugere i Australien. Det er således valutaen AUD, der er mest udbredt her.

Transaktioner med POLi er øjeblikkelige og har en indbetalingsgrænse på USD 70.000.

eToro kundeservice

Det er ikke usædvanligt, at brugere af en handelsplatform støder på et problem fra tid til anden. Eller at du har et spørgsmål, som du gerne vil have svar på, inden du beslutter dig for, i hvilket omfang du vil oprette en bruger eller ej.

Sådan har det uden tvivl været for flere af eToros brugere, og så vil de naturligvis gerne have en kundeservice, som de kan henvende sig til. Spørgsmålet er bare, hvordan eToro har løst denne opgave?

Genvejen til eToros kundeservicecenter findes i hovedmenuen under “Virksomhed” og “Hjælp”. Ved at trykke på “Hjælp” vil du blive sendt til eToro Hjælpecenter.

Hjælpecenter

eToro har sit eget hjælpecenter. Dette er et værktøj til dig, der kan lide at finde ud af problemet selv ved at læse dig frem til det. På eToros hjælpecenter finder du svar på flere spørgsmål, som andre brugere har stillet før dig, og disse er opdelt i forskellige kategorier:

  • Min konto
  • Verifikation
  • Ind- og udbetalinger
  • Kopihandel
  • Fællesskab
  • Uddannelse
  • Fejlfinding
  • Kryptogebyrer og priser
  • eToro-partnere
  • eToro Money Crypto Wallet

Efter at have inspiceret eToros hjælpecenter står vi tilbage med det indtryk, at dette er en god chance for dig at finde løsningen på dit problem her. Det forudsætter dog, at spørgsmålet er af den nemme slags, for eksempel “Hvordan indbetaler jeg penge?”

Kunde service

Det er dog ikke givet, at alle finder svaret på deres spørgsmål i hjælpecentret. Så skal de nok i kontakt med eToros kundeservice. Genvejen til eToros kundeservicecenter kan findes øverst i hjælpecentret.

Det første, der møder dig, er en lille introduktion til, hvad du kan gøre på eToros kundeservicecenter. Det er som følgende:

  • Følg alle dine henvendelser fra ét sted
  • Gennemgå gennemførte forespørgsler
  • Søg efter svar på dine spørgsmål i vidensbanken
  • Send spørgsmål og feedback direkte til eToro-teamet

Er det ikke lykkedes dig at finde svar på dit spørgsmål i hjælpecentret, kan du sende en forespørgsel til kundeservice. Så skal du vælge mellem “besøgende” og “eksisterende bruger”.

Efter du har sendt forespørgslen, skal du blot vente. eToro beder alle, der har indsendt henvendelser, om ikke at indsende flere, da det kun vil resultere i et forsinket svar. Vi mangler dog oplysninger om “estimeret responstid”, selvom vi forstår, at det er noget, der til tider kan variere meget.

Live chat

eToro tilbyder også live chat, men dette er en funktion forbeholdt “eksisterende brugere”. Vi vil naturligvis gerne have, at personer uden brugere kan gøre brug af denne funktion.

Er eToro sikkert?

De fleste mennesker er “opdraget” til at være skeptiske over for onlinetjenester. Derudover kan det ikke undervurderes, at svindel er et stort problem, som ikke altid er let at opdage. Dette har ført til spørgsmål som “Er eToro sikkert?”.

“Er eToro sikkert?” er et meget almindeligt spørgsmål, som vi har skullet besvare en del gange. Det er derfor også naturligt at inddrage det i denne anmeldelse. For er eToro sikkert?

Der er ikke noget galt i at være skeptisk, men vi kan forsikre dig om, at eToro er en handelsplatform, der er fuldstændig sikker at bruge! Vi vender tilbage til hvorfor i næste afsnit, hvor vi vil se på fordele (og ulemper) ved eToro.

Fordele og ulemper

Som du sikkert har indset nu, er eToro en handelsplatform, der består af mange gode elementer. Flere af disse er blevet nævnt under gennemgangen, men i dette afsnit gennemgår vi dem igen, så du får det hele samlet ét sted.

Samtidig er det vigtigt at erkende, at der ikke er nogen ting, der er helt perfekte. eToro er ingen undtagelse, så vi vil også bruge lidt tid på at se på nogle af platformens ulemper.

Fordele

Her er en oversigt over nogle af fordelene ved eToro:

  • Kan bruges af alle – eToro er simpelthen en handelsplatform, der kan bruges af alle på grund af platformens enkle grænseflade. Hjemmesiden er informativ, og det er ikke svært at finde det, man leder efter, hvilket uden tvivl er meget positivt. At bruge eToro kræver ikke megen forkundskab, og det synes vi er rigtig godt. eToro er en handelsplatform for både begyndere og øvede!

  • Brugervenlighed – eToro er en meget brugervenlig handelsplatform. Hjemmesiden er som nævnt informativ, men den er også meget nem at navigere rundt på denne hjemmeside. Derudover er eToro tilgængelig som mobil app, hvilket øger brugervenligheden betragteligt. Du kan bruge eToro præcis, når og hvor det passer hver enkelt!

  • Stort udvalg af værktøjer – eToro tilbyder et stort udvalg af forskellige værktøjer, som deres kunder kan bruge. Det er meget praktisk i betragtning af deres meget erfarne kunder. Men det er også godt, at du ikke er afhængig af at bruge dem, hvis du ikke føler, at du har helt styr på det endnu.

  • Mange forskellige produkter – Som vi har set tidligere i denne anmeldelse, tilbyder eToro mange forskellige produkter. Du kan handle aktier, EFT’er, indekser, kryptovaluta og meget mere på denne handelsplatform. Her har de samlet alt ét sted, hvilket naturligvis er meget praktisk.

  • Tilpasset danskere – eToro er en platform tilpasset danskere . Her kan du vælge dansk som dit sprog, hvilket gør det endnu nemmere at finde det, du leder efter – simpelthen fordi du kan sproget.

  • Forskellige betalingsmetoder – eToro har en bred vifte af betalingsmetoder, så det vil ikke være et stort problem at finde en betalingsmetode, du kan lide. Tværtimod – du kan finde mere!

  • God gebyrstruktur – Der kan være et gebyr hist og her, for eksempel hvis du skal veksle fra USD til en anden valuta, men generelt synes vi, at eToro har en god gebyrstruktur. For eksempel nul provision, hvilket er meget godt!

Ulemper

Her er en lille oversigt over nogle af ulemperne ved eToro:

  • Ingen dansk kundeservice – Selvom hjemmesiden er tilgængelig på dansk , er det også her den stopper. eToros kundeservice er ikke tilgængelig på dansk , hvilket betyder, at en nordmand skal kunne engelsk eller kunne kommunikere på et andet sprog for at få hjælp til det, de undrer sig over. Det går som regel godt i de fleste tilfælde, men vi vil selvfølgelig gerne have kundeservice på dansk !

  • Lang svartid for kundeservice – eToro opererer ikke med “estimeret svartid”, så du aner ikke hvor lang tid der går fra du sender en henvendelse til du får svar. Det kan tage et par timer, men det kan også tage et par dage alt efter, hvor stor belastningen er på det pågældende tidspunkt. Det forstår vi naturligvis godt, men det ville ikke have skadet at angive “estimeret responstid”.

  • NOK som alternativ – eToro opererer generelt ikke med NOK som alternativ, og det finder vi meget ærgerligt. Blandt alle betalingsmetoderne var der kun én af dem, der havde NOK som alternativ, og det er simpelthen for lidt.

Konklusion

eToro er en af verdens største og mest populære handelsplatforme. Platformen har mere end 20 millioner brugere verden over.

eToro er også blandt de første spillere, der tilbyder aktiehandel med nul kurtage, hvilket er meget godt. Derudover tilbyder de en række værktøjer og funktioner samt mange investeringsmuligheder. De fortjener også et ekstra plus i margenen for, at handelsplatformen er tilpasset både begyndere og mere erfarne tradere.

eToro er en handelsplatform med mange fordele, men det kan ikke overses, at de også har forbedringspotentiale hist og her. Fx i forbindelse med deres kundeservice. Hjælpecentret er godt, men kundeservicen kunne uden tvivl være bedre.

Men alt i alt synes vi, at eToro fremstår som en sikker, sikker og god spiller, så vi anbefaler gerne eToro til alle, der er interesserede i at investere, for eToro er en platform, der kan gøre det både lærerigt og sjovt!

Author Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!