eToro-beoordeling

Ludvig
04.10.2022
118 Views
[pokareview_single id=”66326″ layout=”style1″ score_style=”percentage” detailed_rating_style=”bars” show_pros_cons=”true” show_gallery=”false” show_review_link=”false” show_infolist=”true” size=”big”]

eToro is een zeer populair handelsplatform voor verschillende vormen van aandelenhandel. Op dit handelsplatform kunt u handelen in aandelen, CFD’s, indices, cryptocurrency, “gewone” valuta’s en andere effecten.

Het is dus niet in het minst verrassend dat het platform populair is geworden, want als klant van eToro krijg je absoluut enorme kansen.

Naast een handelsplatform is eToro zowel een investeringsnetwerk als een sociaal platform geworden waar hun klanten met elkaar kunnen communiceren in de vorm van discussie, ervaringen delen, tips geven of gewoon elkaars strategieën kopiëren.

Dit is een recensie van het handelsplatform eToro. In dit artikel zullen we daarom beter leren kennen hoe eToro werkt. Hier vind je alles wat je moet weten over dit handelsplatform.

Wat is eToro?

eToro is een van ’s werelds grootste handelsplatforms, opgericht in 2007. Hoewel het bijna 20 jaar geleden is dat het werd opgericht, zijn verschillende oprichters nog steeds betrokken. Dit is het managementteam van eToro:

  • Yoni Assia – chief executive officer en oprichter
  • Ronen Assia – productmedewerker misdaad en mede-oprichter
  • Shalom Berkovitz – CFO en adjunct-directeur
  • Dr. Hedva Ber – global chief operations officer en adjunct-directeur
  • Avi Sela – Chief Operating Officer
  • Tuval Chomut – Solutions Director
  • Nir Szmulewicz – Marketingmanager
  • Jonathan Dayan – VP-handel
  • Tal Ben-Simon – VP-product
  • Israel Kalush – VP engineering
  • Etay Cohen – VP klantgerichtheid
  • Doron Rosenblum – Adjunct-directeur van Business Solutions
  • Miri Kedem – VP personeelszaken
  • Debbie Kahal – algemeen adviseur
  • Elad Lavi – Vice-president Bedrijfsontwikkeling
  • Meron Shani – VP Financiën
  • Guy Hirsch – algemeen directeur (regio VS)
  • Robert Francis – algemeen directeur (regio Australië)
  • Lule Demmissie – CEO van de VS
  • Kit Wong – Managing Director Azië en Managing Director Singapore
  • Dan Moczulski – algemeen directeur VK
  • Santo Politi – bestuurslid
  • Avner Stepak – bestuurslid
  • Eddy Shalev – bestuurslid
  • J. Christopher Giancarlo – Senior adviseur
  • prof. Shmuel Hauser – Senior adviseur
  • Michael Ptasznik – bestuurslid

Samen werkt dit team aan het versterken van een wereldwijde investeringsgemeenschap.

eToro’s doelen

De meeste bedrijven hebben een duidelijk doel met hun bedrijf en eToro is daarop geen uitzondering.

Het doel van eToro is “u de mogelijkheid te bieden om uw kennis en rijkdom te vergroten als onderdeel van een wereldwijde gemeenschap van investeerders”.

eToro-waarden

Naast dat eToro een specifiek doel heeft waar ze naartoe werken, hebben ze ook een reeks waarden die belangrijk voor hen zijn.

Deze waarden worden weerspiegeld in twee van de belangrijkste aspecten van eToro: hun productaanbod (dwz de producten en diensten die ze aanbieden) en de gebruikerservaring van hun klanten.

De waarden van eToro vormen ook een belangrijk onderdeel van de interne cultuur en de werknemerservaring van het bedrijf.

Hieronder gaan we dieper in op de waarden van eToro!

Eenvoud

eToro wil belemmeringen wegnemen en ervoor zorgen dat absoluut iedereen toegang heeft tot online handelen en beleggen. Om dit te bereiken houden ze zich bezig met het vereenvoudigen en transparanter maken van het proces.

eToro is een handelsplatform dat zeer intuïtief is. Hopelijk vindt u het ook gemakkelijk te gebruiken.

eToro wil ook het beleggingsproces vereenvoudigen door klanten alles wat ze nodig hebben op één plek te geven. In het verleden was het gebruikelijk om meerdere, verschillende platforms te gebruiken voor elke afzonderlijke stap in het beleggingsproces, maar dat is niet meer het geval.

Maar daar stopt eToro niet. Ze zijn continu bezig om hun productaanbod uit te breiden!

Innovatie

Op het moment dat eToro werd opgericht, stagneerde de economische situatie. Hier wilden ze iets aan doen. Innovatie is een belangrijk onderdeel van het DNA van eToro.

Sinds de oprichting in 2007 heeft eToro gewerkt aan het aanbieden van nieuwe manieren van online handelen en beleggen.

eToro omschrijft dit zelf heel goed: “We hebben baanbrekende financiële producten gecreëerd om in te spelen op de veranderende behoeften van onze gebruikers. We zijn, en beloven te blijven, innovatief en disruptief”.

Kwaliteit

eToro houdt zich bezig met kwaliteit en ervoor te zorgen dat klanten een zo goed mogelijke gebruikerservaring krijgen.

Onthoud dat eToro een handelsmerk is en dat de gebruikerservaring goed moet zijn vanaf het moment dat klanten het eToro-logo zien.

Amusement

Entertainment is ook belangrijk voor eToro. eToro is in de eerste plaats een investeringsplatform, maar ze willen veel meer zijn dan dat.

Naast een investeringsplatform is eToro ook een sociaal netwerk. Dit is geen platform dat uitsluitend is gebaseerd op financiële activa; op dit platform hebben klanten ook de mogelijkheid om kennis, ideeën, gedachten en gevoelens uit te wisselen.

eToro werkt aan een interface die zowel intuïtief als gebruiksvriendelijk is, wat op zijn beurt een positief effect zal hebben op de beleggingservaring. Een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface maakt het investeringsproces zowel eenvoudig, interactief als onderhoudend.

Transparantie

Zoals ik al zei, eToro is ook een sociaal netwerk, en het zijn voornamelijk twee dingen: openheid en transparantie.

Via eToro krijgen gebruikers toegang tot alle informatie die ze nodig hebben om weloverwogen keuzes te maken die zullen leiden tot een veel grotere mate van succes als investeerders. Transparantie houdt onder meer in dat het voor gebruikers mogelijk is om met elkaar te communiceren, maar ook om inzicht te krijgen in hun prestaties en risicoscore.

eToro vindt het ook belangrijk dat alle informatie op een duidelijke manier aan gebruikers wordt gecommuniceerd. Een klassiek voorbeeld zijn verborgen kosten. Dit is bekritiseerd door een aantal andere handelsplatforms, maar eToro is volledig open dat dit niet iets is dat ze beoefenen. Bovendien werken ze continu om ervoor te zorgen dat de richtlijnen van het platform als duidelijk worden ervaren.

De geschiedenis van eToro

eToro is een handelsplatform dat is gebouwd op sociale samenwerking en voorlichting aan investeerders. Ze omschrijven zichzelf als “een gemeenschap waar gebruikers kunnen samenkomen, delen en leren”.

eToro is opgericht in 2007, wat betekent dat ze hun 20e verjaardag naderen. Met andere woorden, de geschiedenis van eToro wordt behoorlijk lang en we zullen hieronder een korte blik werpen op hun geschiedenis.

  • Januari 2007: Drie ondernemers besloten dat ze de handelswereld wilden veranderen. Ze wilden van handelen iets maken dat overal voor iedereen toegankelijk was. Handelen mag ook niet afhankelijk zijn van traditionele financiële instellingen. Zo werd eToro geboren.

  • September 2007: De eerste iteratie van eToro was een feit, toen eToro een visueel FX-handelsplatform werd. Op de website zijn grafische weergaven van de financiële instrumenten van het platform geïmplementeerd. Het doel hiervan was om het handelen gemakkelijker te maken en het ook leuk te maken.

  • Mei 2009: WebTrader werd gelanceerd. Dit was een handelsplatform waarmee zowel beginners als ervaren handelaren gebruik konden maken van eToro.

  • Juli 2010: eToro werd ’s werelds eerste sociale handelsplatform. De functie CopyTrader™ maakte het mogelijk om andere handelaren te kopiëren die succes hadden geboekt met hun transacties. eToro werd dit jaar uitgeroepen tot “Finovate Europe Best of Show”.

  • April 2012: In april 2012 werd eToro beschikbaar als mobiele app en kon deze door zowel Apple- als Android-gebruikers worden gebruikt.

  • Juli 2013: In juli 2013 breidde eToro zijn diensten uit. Tot dan toe kon je handelen in bijvoorbeeld grondstoffen en valuta, maar nu had je ook toegang tot een groot aanbod aan aandelen. Dit leidde tot een groot aantal gediversifieerde portefeuilles.

  • Oktober 2015: eToro is nieuw! De combinatie van de online functies van WebTrader en de sociale functies van OpenBook leidde tot een volledig nieuwe interface.
  • Februari 2016: CopyPortfolios werd geïntroduceerd. De portefeuilles zijn op achtergrond onderverdeeld in activa en investeerders op basis van thema/strategie.

  • Februari 2017: eToro breidde zijn aanbod van cryptocurrencies uit en vanaf nu konden klanten handelen en investeren in cryptocurrencies zoals Ethereum, XRP, Litecoin en vele andere cryptocurrencies.

  • Maart 2019: eToro begon te werken om een Amerikaans cryptoplatform te worden. Hun grote assortiment is nog maar het begin! Ben gewoon benieuwd naar wat komen gaat…

  • Mei 2019: Introductie aandelen met 0% provisie was een feit. Wat dit betekent komen we verderop in de review terug.

  • November 2021: eToro Money werd gelanceerd. Het is een financiële dienst die de klanten van eToro een holistische benadering van beleggen biedt. De lancering van eToro Money leidde ook tot de lancering van een aparte eToro VISA-kaart.

  • Januari 2022: eToro lanceerde officieel aandelenbeleggingen in de VS. Geen makelaardij en een grote selectie EFT’s zijn enkele van de dingen die Amerikanen hebben gekregen om van te genieten!

Investeringsmogelijkheden bij eToro

eToro is een handelsplatform dat veel investeringsmogelijkheden biedt.

U kunt een overzicht van de investeringsmogelijkheden van eToro vinden door met uw muis over “Handelen” in het hoofdmenu van de website te gaan. Er verschijnt dan een “vervolgkeuzemenu” en bovenaan de lijst staat “Handelsmarkten op eToro”.

eToro presenteert zijn investeringsmogelijkheden op verschillende manieren, zowel in de vorm van illustraties als tekst. De afbeelding staat bovenaan de pagina en geeft aan dat eToro het volgende te bieden heeft:

  • Aandelen: 2974
  • EFT’s: 264
  • Indexen: 15
  • Cryptovaluta: 76
  • Grondstoffen: 15
  • Valuta: 49

Hieronder gaan we wat dieper in op elk van de investeringsmogelijkheden van eToro.

Voorraad

Via eToro kunt u beleggen in aandelen met 0% commissie.

Hier heeft u de mogelijkheid om te investeren in alles, van technologie tot gezondheidszorg, ongeacht de locatie van de aandelen. Zijn ze in New York, of misschien Hong Kong? Het maakt niet uit – investeer gewoon in de weg!

Met eToro kunt u uw portefeuille aanvullen met verschillende aandelen van enkele van ’s werelds grootste beurzen. Hier hoeft u zich geen zorgen te maken over zowel commissie als handelsvolume – want er zijn echt geen limieten!

EFT’s

Bij eToro is diversificatie met EFT’s ook mogelijk.

Met EFT’s is het mogelijk om op een flexibele en uitgebreide manier te beleggen in de financiële markten. Er zijn bijvoorbeeld geen beheerskosten.

Via eToro kunt u ook beleggen in EFT’s of ze verhandelen als CFD’s.

Inhoudsopgave

Bij eToro kunt u uw blootstelling ook uitbreiden met indices. Met indexen kunt u profiteren van markttrends, ongeacht of ze stijgen of dalen.

Als u in de algemene aandelenmarkt wilt beleggen, dan zijn indices de perfecte manier om dat te doen.

Indices bieden ook de mogelijkheid om de blootstelling op een zeer flexibele manier te beheren.

Cryptovaluta

Dankzij eToro is het kopen van cryptocurrency nog nooit zo eenvoudig geweest.

Hier krijg je toegang tot een grote selectie van toonaangevende cryptoassets en verschillende innovatieve tools die nergens anders te vinden zijn.

De service heeft de naam eToro Crypto gekregen en wordt vaak omschreven als “de ultieme crypto-oplossing”. De reden is dat je alles wat je nodig hebt op één en dezelfde plek krijgt – handelsplatform, uitwisseling en crypto-portemonnee.

Last but zeker not least: eToro Crypto wordt gereguleerd door een fintech-leider waar je geen seconde aan hoeft te twijfelen.

Grondstoffen

eToro opent een nieuwe deur voor u, omdat ze u de mogelijkheid bieden om te ontdekken welke kansen ’s werelds grootste grondstoffenmarkt te bieden heeft.

Grondstoffen kunnen worden verhandeld als CFD’s en dit kan met een enkele klik worden gedaan. De handel zorgt voor zowel flexibele gearing als diepe liquiditeit.

Valuta’s

Bij eToro kunt u ook long of short beleggen in valuta. De valutamarkt is een van ’s werelds grootste en meest actieve financiële markten. Een andere naam die je misschien hebt gehoord is FX.

Via eToro krijgt u de mogelijkheid om zowel grote USD-paren als andere valutakruisen te kopen en verkopen.

eToro geeft je ook de mogelijkheid om de valuta te gebruiken tot 1:30 (of 1:400, als je een professional bent). Met hefboomwerking krijgt u veel meer exposure, ook al heeft u in het begin misschien weinig kapitaal.

eToro-kostenstructuur

Hoe ziet de kostenstructuur van eToro eruit? We zien eToro als een zeer betaalbaar handelsplatform en daar zijn verschillende redenen voor.

Met eToro vermijd je bijvoorbeeld makelaardij. Dit is een gebruikelijke vergoeding waarmee veel handelsplatforms werken, maar eToro niet.

Desondanks is het niet zo dat tariefstructuur een irrelevant concept is in de context van eToro. Er zijn verschillende andere details waarmee u rekening moet houden voordat u een account bij eToro aanmaakt. We zullen deze details hieronder nader bekijken.

Aandelen en EFT
Overweegt u om aandelen of EFT te kopen bij eToro? Dit doe je geheel commissievrij!

Bij eToro kunt u aandelen en/of EFT in bulk of in een fractie kopen. Hier, jij beslist! Het enige criterium is dat u voor minimaal 10 Amerikaanse dollars moet handelen.

Maar wat betekent het eigenlijk dat aandelen en EFT volledig commissievrij kunnen worden gekocht? “Geen commissie” betekent het volgende bij eToro:

  • Geen beheerskosten
  • Geen bemiddeling
  • Geen dagelijkse kosten
  • Geen extra bemiddelingskosten

Met andere woorden, wanneer u aandelen of EFT koopt bij eToro, betaalt u alleen de spread, d.w.z. het verschil tussen de aankoopwaarde en de verkoopwaarde.

Cryptovaluta

Wanneer u cryptocurrency (of crypto-aandelen zoals eToro het noemt) koopt, koopt u activa. Nadat de positie is gesloten, bezit u deze activa. Ook hier moet je natuurlijk de spread betalen.

Naast de spread moet je ook een kleine vergoeding betalen aan eToro. Elke keer dat u een positie opent of sluit, wordt een vergoeding van 1% in rekening gebracht.

CFD’s

Bij het kopen van CFD’s (Contracts For Difference) betaalt u alleen de spread, maar dit kan natuurlijk variëren. Hoe de spread wordt berekend, kan per product verschillen. Zo wordt de spread op valuta en grondstoffen berekend op basis van pip (percentage in punt).

Wanneer u in CFD’s handelt bij eToro, zal de spread ten minste 0,75 punten zijn, maar dit hangt af van de index waarin u handelt/investeert. CFD’s op aandelen hebben een vaste spread van 0,09%, terwijl u voor CFD’s op cryptocurrency een spread + 1% moet betalen.

Hier is een klein overzicht van de spread voor de verschillende producten die op eToro kunnen worden verhandeld:

  • Aandelen en EFT: 0,09%
  • Indexen: vanaf 0,75%
  • Cryptovaluta: spreiding + 1%
  • Valuta: vanaf 1 pip
  • Grondstoffen: vanaf 2 pips

CopyTrader

Bij eToro krijgt u toegang tot CopyTrader™, maar er zijn geen extra kosten of andere verborgen kosten bij het gebruik hiervan.

Maar hier is het belangrijk om voorzichtig te zijn: er kunnen zowel gespreide als dagelijkse kosten zijn.

Portefeuilles kopiëren

eToro geeft u ook de mogelijkheid om te beleggen in reeds voltooide portefeuilles.

Er zijn geen administratiekosten voor dergelijke investeringen. Evenmin enige vorm van provisie, aangezien alle aandelenportefeuilles provisievrij zijn.

Dat gezegd hebbende, bestaat de mogelijkheid dat er vergoedingen van toepassing zijn voor de specifieke activa in elke portefeuille.

Andere kosten

Hierboven hebben we gekeken naar de vergoedingenstructuur van eToro in verband met specifieke producten en diensten. Maar hoe zit het met de algemene kosten? Is dit iets waarmee eToro werkt? Laten we kijken!

Stortingskosten

eToro werkt niet met aanbetalingen

Opnamekosten

Gaat u geld opnemen van uw rekening? Bij elke opname wordt een kleine vergoeding van US $ 5 in rekening gebracht.

eToro werkt met een vast bedrag in verband met opnames. De vergoeding dient om een deel van de kosten te dekken die internationale money transfers met zich meebrengen.

Wanneer u geld wilt opnemen, moet u minimaal 30 Amerikaanse dollars opnemen. Als u 30 dollar opneemt, houdt u er 25 over, aangezien u een vergoeding van 5 dollar moet betalen.

Wisselkoers

Bij eToro worden alle stortingen en opnames gedaan in Amerikaanse dollars (USD). Dit betekent dat alle andere valuta’s moeten worden omgewisseld, en dat er dan wisselkosten in rekening worden gebracht. De wisselkoers varieert tussen 0 en 150 pips.

Hoe hoog de wisselkosten zijn, hangt af van in welke valuta het moet worden ingewisseld en welke betaalmethode wordt gebruikt.

Als je gaat omwisselen naar bijvoorbeeld nederlands kronen en PayPal als betaalmethode gebruikt, zijn er omruilkosten van NOK 50.

Kosten voor inactiviteit

eToro werkt ook met een vergoeding voor inactiviteit. Als er 12 maanden zijn verstreken zonder dat u zich ook maar één keer bij uw account hebt aangemeld, wordt er elke maand een inactiviteitstoeslag van US $ 10 in rekening gebracht.

De inactiviteitstoeslag blijft bestaan. Als de inactiviteit niet gepland was en u een of meer vacatures open heeft staan, worden deze niet gesloten om de vergoeding te dekken.

eToro-betaalmethoden

eToro biedt een grote keuze aan betaalmethoden. Daarnaast is er een relatief gevarieerd aanbod, wat wij erg goed vinden.

Met een grote keuze aan betaalmethoden maakt eToro het voor haar klanten gemakkelijker om een betaalmethode te vinden die bij hen past. Het verdient ook de eer, omdat een slechte selectie van betaalmethoden voldoende kan zijn om iemand de ene operator te laten kiezen ten gunste van een andere.

Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn van de details in verband met elke afzonderlijke betaalmethode, bijvoorbeeld dat de transactietijd enigszins kan variëren en dat het niet zeker is dat alle betaalmethoden in uw land beschikbaar zijn.

Hieronder gaan we dieper in op de betaalmethoden die beschikbaar zijn bij eToro.

Creditcard / betaalkaart

eToro accepteert natuurlijk betalingen per creditcard/debetkaart. Dat betekent dat u zo eenvoudig met uw bankpas kunt betalen, of een creditcard die u in uw portemonnee of onder in een la bewaart.

Bij betaling met creditcard/debetkaart vindt de transactie direct plaats en is deze betaalmethode voor iedereen beschikbaar. Het is met andere woorden internationaal.

De betaling wordt gedaan in USD, GBP, EUR of AUD, wat betekent dat u mogelijk moet omwisselen en dus een kleine omwisselvergoeding moet betalen.

Deze optie geeft u een maximale stortingslimiet van USD 40.000.

PayPal

U kunt er ook voor kiezen om met PayPal te betalen. PayPal is een e-wallet, die erg populair is. De betaling vindt onmiddellijk plaats, maar u geeft uw kaartgegevens niet rechtstreeks door aan de operator aan wie u betaalt. In plaats daarvan is het met PayPal, en dat is iets dat veel mensen als geruststellend beschouwen.

PayPal is een internationale betaalmethode, dus in theorie zou het voor iedereen bruikbaar moeten zijn. Maar niet alle landen hebben PayPal geadopteerd, en daarom kan ook niet iedereen er gebruik van maken. Hier is een overzicht van de landen waar PayPal geen optie is:

  • Algerije
  • Amerikaans Samoa
  • Antigua en Barbuda
  • Argentinië
  • Aruba
  • België
  • Belize
  • Bermuda
  • Bolivia
  • Brazilië
  • Kaaiman Eilanden
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Dominica
  • De Dominicaanse Republiek
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Falkland Eilanden
  • Frans Guyana
  • Guam
  • Honduras
  • India
  • Maleisië
  • Mayotte
  • Marokko
  • Nederlandse Antillen
  • noordelijke Mariana eilanden
  • Paraguay
  • Peru
  • Puerto Rico
  • Eiland Réunion
  • Sint Lucia
  • Saoedi-Arabië
  • Buitenste eilanden van de VS
  • De Amerikaanse Maagdeneilanden
  • Groot Brittanië
  • Verenigde Staten van Amerika
  • maagden Eilanden

Zoals je kunt zien, staat Nederland niet op deze lijst. Dit betekent dat PayPal beschikbaar is als betaalmethode voor nederlands klanten van eToro. Het enige criterium is dat je een actieve PayPal-rekening moet hebben.

Ook bij gebruik van PayPal zijn de valuta’s USD, GBP, EUR en AUD van toepassing. Dit betekent dat het hier ook relevant kan zijn om deze om te wisselen naar uw “juiste” valuta, waarvoor u dus wisselkosten moet betalen. De stortingslimiet is USD 10.000.

Neteller

Maar misschien heb je een van de nieuwere e-wallets gezien? Als u een Neteller-account heeft, kunt u deze ook gebruiken. Neteller werkt op dezelfde manier als PayPal, aangezien beide e-wallets zijn.

Neteller is ook een internationale betaalmethode, maar is niet in alle landen beschikbaar. Het is ook niet vanzelfsprekend dat uw land deze betaalmethode meer accepteert, zelfs als deze in theorie bestaat en u deze mogelijk eerder heeft gebruikt.

Net als PayPal heeft Neteller een lange lijst met landen waar de service niet beschikbaar is, maar Nederland staat niet op deze lijst. Dit betekent dat nederlands klanten van eToro deze betaalmethode kunnen gebruiken als ze dat willen.

Bij Neteller kunt u kiezen tussen USD, GBP en EUR, en de transactie vindt direct plaats. De stortingslimiet is USD 10.000.

Skrill

Skrill is een andere e-wallet die u kunt gebruiken in verband met stortingen naar eToro.

Skrill kan worden gebruikt door nederlands klanten van eToro, maar het is belangrijk om de voorwaarden voor het gebruik ervan te controleren. We kunnen je vertellen dat je een bepaald percentage in rekening wordt gebracht, maar dat het percentage varieert op basis van de betaalmethode die je gebruikt in combinatie met Skrill. Bankkaarten zullen hier het beste zijn, want dan is de vergoeding 0%.

Verder zijn de details vrijwel hetzelfde. De klant kan kiezen tussen de valuta’s USD, GBP en EUR en de transactie vindt direct plaats. De stortingslimiet is USD 10.000.

Snelle overdracht

Een andere betaalmethode die klanten van eToro kunnen gebruiken, is Rapid Transfer. Dit is een betaalmethode die beschikbaar is voor EER-landen, maar hier zijn natuurlijk ook enkele uitzonderingen op. Hier is een klein overzicht van welke landen Rapid Transfer beschikbaar is:

  • België
  • Bulgarije
  • Estland
  • Finland
  • Frankrijk
  • Italië
  • Letland
  • Nederland
  • Nederland
  • Polen
  • Portugal
  • Spanje
  • Groot Brittanië
  • Hongarije
  • Oostenrijk

Zoals het overzicht laat zien, kunnen nederlands klanten van eToro deze betaalmethode gebruiken.

Rapid Transfer werkt met een stortingslimiet van $5.500. De transactie vindt plaats in USD, GPR of EUR, dus het kan zijn dat u moet overstappen naar een andere valuta. De betaling gebeurt automatisch.

Klarna / Sofort Banking

eToro accepteert ook Klarna/Sofort Banking, wat erg handig is voor diegenen die geen bankgegevens willen achterlaten bij een operator.

Als je Klarna/Sofort Banking als betaalmethode kiest, ontvang je een factuur die je achteraf kunt betalen. De transactie zelf is echter onmiddellijk.

Je hoeft geen Klarna-klant te zijn om deze betaalmethode te gebruiken, maar op het moment van schrijven is deze betaalmethode alleen beschikbaar in een paar geselecteerde landen, waaronder Nederland :

  • België
  • Italië
  • Nederland
  • Polen
  • Spanje
  • Zwitserland
  • Duitsland
  • Oostenrijk

Betalingen via Klarna/Sofort Banking hebben een stortingslimiet van USD 30.000, en alle betalingen worden gedaan in EUR.

overschrijving

eToro accepteert betalingen via bankoverschrijving. Dit betekent dat u via uw online bank kunt betalen, maar dit is een proces dat tussen de 4 en 7 dagen kan duren.

Een bankoverschrijving kan worden gedaan in USD, GBP en EUR. Het is een internationale betaalmethode die door iedereen gebruikt kan worden. Maar onthoud dat het gepast kan zijn om in een andere valuta om te wisselen, en dan zijn er omwisselkosten.

Als u ervoor kiest om per bankoverschrijving te betalen, kunt u zoveel geld op uw rekening storten als u wilt. Met andere woorden, er is hier geen stortingslimiet – deze is onbeperkt.

Bankoverschrijving via Trustly

U kunt ook kiezen voor bankoverschrijving via Trustly. Dit is een betaalmethode die beschikbaar is voor geselecteerde landen in de EU:

  • België
  • Denemarken
  • Estland
  • Finland
  • Letland
  • Litouwen
  • Nederland
  • Nederland
  • Polen
  • Slowakije
  • Spanje
  • Groot Brittanië
  • Zweden
  • Tsjechische Republiek
  • Duitsland
  • Oostenrijk

Bij een bankoverschrijving via Trustly kunt u kiezen uit de volgende valuta: EUR, GBP, SEK, DKK, NOK, PLN en CZK. Dit betekent dat nederlands e-klanten van eToro niet hoeven te verzilveren, dus een bankoverschrijving via Trustly is een goed alternatief.

De transactie zelf gebeurt onmiddellijk en heeft een stortingslimiet van USD 40.000.

POLI

POLi is een online betaalmethode gebaseerd op online bankieren.

Deze betaalmethode is beschikbaar voor eToros-gebruikers in Australië. Het is dus de valuta AUD die hier het meest voorkomt.

Transacties met POLi zijn direct en hebben een stortingslimiet van USD 70.000.

eToro-klantenservice

Het is niet ongebruikelijk dat gebruikers van een handelsplatform van tijd tot tijd een probleem tegenkomen. Of dat u een vraag heeft waar u graag een antwoord op wilt hebben voordat u beslist in hoeverre u een gebruiker wilt aanmaken of niet.

Dat is ongetwijfeld het geval geweest voor verschillende gebruikers van eToro, en dan willen ze natuurlijk een klantenservice hebben waar ze terecht kunnen. De vraag is hoe eToro deze taak heeft opgelost?

De snelkoppeling naar het klantenservicecentrum van eToro is te vinden in het hoofdmenu onder “Bedrijf” en “Helpcentrum”. Door op “Helpcentrum” te drukken, wordt u naar het eToro Helpcentrum gestuurd.

Helpcentrum

eToro heeft een eigen helpcentrum. Dit is een hulpmiddel voor u die het probleem graag zelf uitvindt door het voor te lezen. In het helpcentrum van eToro vindt u antwoorden op verschillende vragen die andere gebruikers u hebben gesteld, en deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën:

  • Mijn rekening
  • Verificatie
  • Stortingen en opnames
  • Kopieer handel
  • Gemeenschap
  • Opleiding
  • Probleemoplossen
  • Crypto-kosten en prijzen
  • eToro-partners
  • eToro Money Crypto-portemonnee

Na inspectie van het helpcentrum van eToro, hebben we de indruk dat dit een geweldige kans voor u is om hier de oplossing voor uw probleem te vinden. Het gaat er echter van uit dat de vraag van het gemakkelijke soort is, bijvoorbeeld “Hoe stort ik geld?”

Klantenservice

Het is echter niet vanzelfsprekend dat iedereen het antwoord op zijn vraag in het helpcenter vindt. Dan moeten ze waarschijnlijk contact opnemen met de klantenservice van eToro. De snelkoppeling naar het klantenservicecentrum van eToro vindt u bovenaan het helpcentrum.

Het eerste dat u daar tegenkomt, is een korte introductie over wat u kunt doen bij het klantenservicecentrum van eToro. Het is als volgt:

  • Volg al uw vragen vanaf één plek
  • Voltooide vragen bekijken
  • Zoek antwoorden op je vragen in de kennisbank
  • Dien vragen en feedback rechtstreeks in bij het eToro-team

Als je er niet in bent geslaagd om een antwoord op je vraag te vinden in het helpcentrum, kun je een vraag stellen aan de klantenservice. Dan moet je kiezen tussen “bezoeker” en “bestaande gebruiker”.

Nadat u de aanvraag heeft verzonden, hoeft u alleen maar te wachten. eToro vraagt iedereen die vragen heeft ingediend om niet meer in te dienen, omdat dit alleen tot een vertraagde reactie zal leiden. We missen echter informatie over “geschatte responstijd”, hoewel we begrijpen dat dit iets is dat soms sterk kan variëren.

Live chat

eToro biedt ook livechat, maar dit is een functie die is gereserveerd voor “bestaande gebruikers”. Natuurlijk willen we graag dat ook mensen zonder gebruikers gebruik kunnen maken van deze functie.

Is eToro veilig?

De meeste mensen zijn “opgevoed” om sceptisch te zijn over online diensten. Bovendien kan niet worden onderschat dat fraude een groot probleem is dat niet altijd gemakkelijk te detecteren is. Dit heeft geleid tot vragen als “Is eToro veilig?”.

“Is eToro veilig?” is een veel voorkomende vraag, die we al een paar keer hebben moeten beantwoorden. Het ligt dan ook voor de hand om het in deze review op te nemen. Want is eToro veilig?

Er is niets mis met sceptisch zijn, maar we kunnen u verzekeren dat eToro een handelsplatform is dat volkomen veilig is om te gebruiken! We komen terug op het waarom in de volgende sectie, waar we de voor- (en nadelen) van eToro zullen bekijken.

Voor-en nadelen

Zoals je je waarschijnlijk al realiseerde, is eToro een handelsplatform dat uit veel goede elementen bestaat. Verschillende hiervan zijn tijdens de beoordeling genoemd, maar in deze sectie zullen we ze opnieuw doornemen, zodat u alles op één plek verzameld hebt.

Tegelijkertijd is het belangrijk om te erkennen dat er geen dingen zijn die absoluut perfect zijn. eToro is geen uitzondering, dus we zullen ook wat tijd besteden aan het bekijken van enkele nadelen van het platform.

Voordelen

Hier is een overzicht van enkele van de voordelen van eToro:

  • Kan door iedereen worden gebruikt – eToro is gewoon een handelsplatform dat door iedereen kan worden gebruikt dankzij de eenvoudige interface van het platform. De website is informatief en het is niet moeilijk om te vinden wat u zoekt, wat ongetwijfeld zeer positief is. Het gebruik van eToro vereist niet veel voorkennis en dat vinden wij erg fijn. eToro is een handelsplatform voor zowel beginners als gevorderden!

  • Gebruiksgemak – eToro is een zeer gebruiksvriendelijk handelsplatform. Zoals gezegd is de website informatief, maar het navigeren op deze website is ook heel eenvoudig. Daarnaast is eToro beschikbaar als mobiele app, wat de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk vergroot. U kunt eToro precies gebruiken wanneer en waar het voor elk individu past!

  • Grote selectie van tools – eToro biedt een grote selectie van verschillende tools die hun klanten kunnen gebruiken. Het is erg handig gezien hun zeer ervaren klanten. Maar het is ook goed dat je niet afhankelijk bent van het gebruik ervan als je het gevoel hebt dat je er nog geen volledige controle over hebt.

  • Veel verschillende producten – Zoals we eerder in deze review hebben gezien, biedt eToro veel verschillende producten. U kunt op dit handelsplatform handelen in aandelen, EFT’s, indices, cryptocurrency en nog veel meer. Hier hebben ze alles op één plek verzameld, wat natuurlijk heel praktisch is.

  • Aangepast voor nederlands – eToro is een platform aangepast voor nederlands . Hier kunt u nederlands als uw taal kiezen, wat het nog gemakkelijker maakt om te vinden wat u zoekt – simpelweg omdat u de taal kent.

  • Verschillende betaalmethoden – eToro heeft een grote verscheidenheid aan betaalmethoden, dus het is geen groot probleem om een betaalmethode te vinden die u bevalt. Integendeel – misschien vindt u er meer!

  • Goede kostenstructuur – Er kan hier en daar een vergoeding zijn, bijvoorbeeld als u van USD naar een andere valuta moet wisselen, maar over het algemeen denken we dat eToro een goede kostenstructuur heeft. Bijvoorbeeld nul commissie, wat erg goed is!

nadelen

Hier is een klein overzicht van enkele van de nadelen van eToro:

  • Geen nederlands klantenservice – Hoewel de website beschikbaar is in het nederlands , houdt het hier ook op. De klantenservice van eToro is niet beschikbaar in het nederlands , wat betekent dat een Noor Engels moet kennen of in een andere taal moet kunnen communiceren om hulp te krijgen bij wat ze zich afvragen. Meestal gaat het in de meeste gevallen goed, maar natuurlijk willen we klantenservice in het nederlands !

  • Lange responstijd voor klantenservice – eToro werkt niet met “geschatte responstijd”, dus u heeft geen idee hoe lang het duurt vanaf het moment dat u een aanvraag indient totdat u een reactie ontvangt. Het kan een paar uur duren, maar het kan ook een paar dagen duren, afhankelijk van hoe groot de lading op het betreffende moment is. Dat begrijpen we natuurlijk, maar het had geen kwaad gekund om “geschatte responstijd” te vermelden.

  • NOK als alternatief – eToro werkt over het algemeen niet met NOK als alternatief, en dat vinden wij erg jammer. Van alle betaalmethoden had er maar één NOK als alternatief, en dat is gewoon te weinig.

Conclusie

eToro is een van ’s werelds grootste en populairste handelsplatforms. Het platform heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers.

eToro is ook een van de eerste spelers die aandelenhandel aanbiedt zonder tussenhandel, wat erg goed is. Daarnaast bieden ze een aantal tools en functies, evenals veel investeringsmogelijkheden. Ze verdienen ook een extra pluspunt in de marge voor het feit dat het handelsplatform is aangepast aan zowel beginners als meer ervaren handelaren.

eToro is een handelsplatform met veel voordelen, maar het kan niet over het hoofd worden gezien dat ze hier en daar ook verbeterpotentieel hebben. Bijvoorbeeld in verband met hun klantenservice. Het helpcentrum is goed, maar de klantenservice kan ongetwijfeld beter.

Maar al met al denken we dat eToro een veilige en goede speler lijkt, dus we bevelen eToro graag aan aan iedereen die geïnteresseerd is in beleggen, want eToro is een platform dat het zowel educatief als leuk kan maken!

Author Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!