En kryptovalutaguide for nybegynnere

Ludvig
16.08.2022
181 Visninger
En kryptovalutaguide for nybegynnere

Kryptovaluta er et spennende og for mange nytt tema. Vi har full forståelse for at det er et tema det kan være vanskelig å forstå seg på, men du kan slappe helt av. Vi er her for å hjelpe deg. I dag skal vi ta deg gjennom det helt grunnleggende slik at det blir enklere for deg å forstå kryptovaluta og blockchain teknologi.

Kryptovaluta fikk en skikkelig kick-start da Bitcoin kom på markedet i 2008. Det fantes kryptovaluta før Bitcoin også, men det var denne mynten som gjorde at digital valuta kapret enhver overskrift og var et samtaleemne rundt ethvert middagsbord.

Hva er kryptovaluta?

Kryptovaluta er en digital valuta, og det finnes tusenvis av forskjellige mynter der ute. Hver eneste valuta fungerer på sin helt egen måte og har sitt eget formål og bruksområde. Likevel så er det ikke sånn at du må lære deg alt om hver eneste kryptovaluta, det er viktigere at du forstår det litt mer generelle. Deretter kan du gå mer i dybden på de kryptovalutaene du ønsker å investere i, dersom du ønsker å investere. Du kan lese mer om de største kryptovalutaene hos https://cryptomeister.com/no/.

Selv om det finnes mange forskjellige kryptovalutaer der ute så har alle noe de til felles. Alle de digitale myntene samhandler med en blockchain. Blockchain er den teknologien som på mange måter er grunnen til at kryptovaluta har fått den verdien den har. Om du ikke vet hva blockchain er så slapp helt av. Vi skal gå igjennom det også.

For mange er kryptovaluta en investering, på lik linje med for eksempel aksjer eller fond. Mange investerer og håper at verdien vil øke, slik at de kan tjene på avkastningen. Dersom du velger å investere i krypto så er det viktig å huske at du må skatte av avkastning, på lik linje som med andre investeringer. Du kan lese mer om krypto og skatt her.

Andre ser på krypto som et slags samfunn der de kan ha en tilhørighet. For når du kjøper kryptovaluta så får du også tilgang til blockchainen. Her er det mange som samhandler med hverandre og med andre digitale finansielle produkter – men det er en annen historie. La oss ta en titt på hva blockchain er.

Hva er blockchain teknologi?

Den digitale valutaen gir deg altså tilgang til en blockchain. Hver blockchain har forskjellige formål, der noen for eksempel lagrer data og andre gir tilgang til desentralisert finans (DeFi). Det er på dette nettverket all informasjonen om transaksjoner og overføringer lagres. Systemet fungerer av seg selv, og det er nettopp derfor det er desentralisert. Du og jeg kan overføre en kryptovaluta til hverandre uten at vi trenger å benytte oss av en bank.

Alle transaksjoner lagres i hovedboken, og på den måten går det ikke an å tukle med transaksjonene. Alt er lagret og det er derfor ikke mulig for noen å lyve om en transaksjon eller å tukle med et bøkene. Mange mener derfor at blockchain teknologien kan bety slutten på hvitsnippkriminalitet, nå som en større og større del av økonomien blir desentralisert.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!