Hvordan kjøpe kryptovaluta?

Ole
24.09.2021
779 Visninger
Kjøpe kryptovaluta

Stadig flere ønsker å investere i kryptovaluta, enten det er snakk om Bitcoin, Ripple eller andre varianter. Heldigvis er det nokså enkelt å sette i gang, og ikke tar det lang tid heller.

Når du skal kjøpe kryptovaluta er det blant annet viktig å tenke på hvilken plattform (markedsplass) du skal velge, betalingsmetoder og eventuelle kostnader.

Hvordan kjøpe kryptovaluta? I denne guiden skal vi ta deg gjennom prosessen, steg for steg.

Steg 1: Finn en plattform for kjøp av kryptovaluta

Det første steget mot å kunne kjøpe kryptovaluta, er å finne en egnet handelsplattform – også kjent som markedsplass eller trading-plattform. Det er en rekke ulike valgmuligheter, men det anbefales å velge en plattform som er registrert hos det norske Finanstilsynet.

Plattformer som Binance er blant dem som ikke anbefales av norske myndigheter, fordi plattformen tidligere har drevet med salg av kryptovaluta uten å være registrert hos Finanstilsynet.

[etoro]

Plattformen du velger bør være brukervennlig og intuitiv. Blant de mest populære plattformene nordmenn bruker til å kjøpe kryptovaluta, finner vi følgende:

Hva skjedde med kryptobørsen Binance i Norge?

Steg 2: Opprett brukerkonto

Neste steg er å registrere seg hos den aktuelle handelsplattformen, ved å opprette en brukerkonto. Velger du for eksempel eToro, trenger du bare å klikke på knappen «Begynn å trade». Du kan da legge inn grunnleggende opplysninger om for eksempel:

 • Brukernavn.
 • E-postadresse.
 • Passord.
Kjøpe Bitcoin Etoro

Kjøp enkelt Bitcoin enkelt på Etoro. Klikk på «Trade markets» -> Crypto – > BTC

Deretter bekrefter du informasjonen du har lagt inn. Det å opprette en brukerkonto hos en trading-plattform tar vanligvis ikke mer enn et minutt eller to, og er veldig enkelt.

Husk at du som regel må verifisere e-postadressen din. Du mottar en verifiseringsmelding på e-postadressen du oppga. Du bekrefter verifiseringen ved å klikke på link i e-posten. Husk at det ikke er mulig å kjøpe kryptovaluta før kontoen er verifisert.

Steg 3: Tilpass brukerprofil

Etter å ha registrert seg gjelder det å tilpasse og fullføre brukerprofilen. Har du valgt eToro, gjør du dette ved å klikke deg inn på «Fullfør profil», en knapp du finner øverst til venstre på nettstedet.

For å fullføre brukerprofilen din må du blant annet besvare diverse spørsmål. Disse spørsmålene må besvares fordi lovverket i Norge krever at man gir opplysninger om følgende:

 • Hva som er opphavet til pengene du skal trade for (er det for eksempel lønnsinntekter eller penger du har tjent på investeringer?)
 • Hvorvidt du som bruker har handlet kryptovaluta ved tidligere anledninger
 • At du er innforstått med risikoen kjøp av kryptovaluta innebærer

Steg 4: Gjør et innskudd

For at man skal kunne kjøpe kryptovaluta, er man også nødt til å gjøre et innskudd av penger. Disse pengene brukes så til å betale for kryptovalutaen med. Hos de fleste trading-plattformer kan du velge mellom trygge og kjente betalingsløsninger, som disse:

 • Visa.
 • Maestro.
 • MasterCard.
 • Skrill.
 • Bankoverføring.
 • PayPal.
 • Neteller.

De fleste innskudd overføres direkte, men dette kan avhenge noe av betalingsmetode. For raske overføringer kan e-lommebøker være et godt valg.

Merk deg også at ulike trading-plattformer kan operere med ulike innskuddsgrenser. Som regel ligger den nedre innskuddsgrensen på rundt 400 kroner.

Steg 5: Kjøp kryptovaluta

Hvordan kjøpe kryptovaluta? Så snart du har gjort et innskudd med penger kan du sette i gang med trading. Finn ut hvilken kryptovaluta du ønsker å kjøpe, enten det er Ethereum, Dogecoin, Bitcoin Cash, Ripple eller Stellar. Valgmulighetene er mange.

For å kjøpe kryptovaluta hos for eksempel eToro, velger du «Handelsmarkeder» fra menyen til venstre, og deretter «Krypto» i vinduet du finner øverst på siden. Du vil da få opp en oversikt over de tilgjengelige kryptovalutaene du kan velge mellom.

De ulike kryptovalutaene presenteres med en graf som viser valutaenhetens kursendringer den siste tiden. Du kan velge mellom «Kjøp» og «Selg», avhengig av hvorvidt du skal kjøpe eller selge kryptovaluta.

[etoro]

Ulike måter å kjøpe kryptovaluta på

Når du skal kjøpe kryptovaluta vil du som regel kunne ta i bruk ulike kjøpsmetoder. Det mest vanlige er at man kan velge mellom opsjoner og futures-kontrakter, som begge er såkalte derivater.

 • Opsjoner: Du har rett til å kjøpe/selge din kryptovaluta i fremtiden, og har en kontrakt med en spesifikk utløpsdato (kjent som Time Decay Factor)
 • Futures: Ligner på opsjoner, men har ikke en gitt utløpsdato. Du kan kjøpe både short- og long-kontrakter. Det er mulig å selge seg ut til ønsket tidspunkt. Velger du futures kan du «gire» (altså øke) investeringen, med forhøyet risiko.

Hvordan kjøpe kryptovaluta på smartest mulig vis?

Dersom du ikke har kjøpt kryptovaluta tidligere, kan kanskje hele prosessen virke litt omfattende eller vanskelig. Men det er egentlig ganske enkelt å sette i gang.

Vi skal her dele noen tips med deg, som øker sjansen for at din krypto-trading blir vellykket.

Se på gebyrer og kurtasje

Kurtasje er den prisen man må betale for å kjøpe eller selge kryptovaluta (eller aksjer for den saks skyld). Noen trading-plattformer tar ingen kurtasje, mens andre gjør det. Du kan med andre ord spare penger på å velge smart.

Hos plattformer som eToro kan man kjøpe kryptovaluta uten å måtte bekymre seg for innskuddsgebyrer. Sjekk ut hva slags gebyrer de ulike trading-plattformene tar før du registrerer deg.

Kopier de som kan krypto-trading

Det å sette i gang med krypto-trading trenger ikke være vanskelig, og selv nybegynnere kan lykkes. Spesielt nybegynner-vennlig er det å velge en plattform som tilbyr copy trading.

Copytrading hos Etoro

Så enkelt er det å kopiere andre tradere hos Etoro. Slik kan nybegynnere komme lett i gang.

Hos for eksempel eToro kan du finne funksjonen CopyTrader som gjør det enkelt å kopiere handlingene til verdens beste kryptotradere. Du slipper dermed å ta vanskelige beslutninger selv, eller å sette deg noe særlig inn i trading før du setter i gang.

Kjøp kryptovaluta i dag

Det å kjøpe kryptovaluta er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Det finnes en rekke handelsplattformer å velge mellom, og registreringsprosessen er rask.

Sett inn penger med ønsket betalingsmetode, og kjøp kryptovaluta som Bitcoin eller Ripple. Kopier gjerne andres handlinger om du er usikker!

FAQ

[sc_fs_multi_faq headline-0=»h2″ question-0=»Hva slags kryptovaluta kan jeg kjøpe?» answer-0=»Du kan kjøpe mange ulike typer kryptovaluta, inkludert Dogecoin, Ripple, Bitcoin Cash, Bitcoin, Ethereum og Dash.» image-0=»» headline-1=»h2″ question-1=»Hvordan kjøpe kryptovaluta uten erfaring?» answer-1=»Du trenger ingen erfaring for å sette i gang, siden man i mange tilfeller kan ta i bruk copy trading og kopiere andres handlinger.» image-1=»» headline-2=»h2″ question-2=»Hvilken plattform for krypto-trading er best?» answer-2=»Det avhenger av dine preferanser. For de fleste er imidlertid eToro eller Nordnet gode og brukervennlige løsninger.» image-2=»» count=»3″ html=»true» css_class=»»]

Forfatter Ole

Ole jobber som freelance forfatter/skribent, men er også med på vårt team. Han har hatt en interesse for krypto i flere år og det er naturlig for han å opplyse andre om denne fantastiske teknologien. Ole sier selv at å skrive om kryptovaluta ikke er en jobb, men en lidenskap! For oss kan det jo ikke bli bedre!