Hva skjedde med kryptobørsen Binance i Norge?

Ole
28.09.2021
478 Visninger
Binance logo

Binance er en av de største kryptobørsene i verden, og kunne over en lengre periode tilby sine tjenester også til norske forbrukere. Plutselig forsvant Binance fra det norske markedet.

Hva skjedde egentlig, og hvilke alternativer finnes? Vi forklarer deg hvilke kriterier som stilles til kryptobørser i Norge, og hvor du trygt kan drive med kryptotrading.

Hva er Binance?

Binance er for tiden verdens største børs for kryptovaluta-handel. Børsen ble grunnlagt i 2017 av utvikler Changpeng Zhao. Zhao har tidligere mye erfaring med utvikling av programvare for handel.

Den populære kryptobørsen har blant annet utviklet sine egne kryptovalutaer, nemlig Binance Smart Chain og Binance Coin (BNB). Disse ble lansert i henholdsvis 2020 og 2017.

Binance hadde opprinnelig sitt hovedkvarter i Kina, men flyttet da de kinesiske myndighetene strammet inn reglementet rundt kryptovaluta. På tross av sin store popularitet, har børsen møtt mye motbør av myndigheter verden rundt.

Finanstilsynet stanset Binance i Norge

Enhver kryptobørs skal være registrert hos Finanstilsynet for at de skal kunne tilby sine tjenester til norske forbrukere. Binance drev på det norske markedet uten noen formell godkjenning fra Finanstilsynet.

Finanstilsynet jobber kontinuerlig med å avdekke hvorvidt registreringspliktige børser rettet mot nordmenn driver uten formell tillatelse. Dette er blant annet for å stanse eventuell hvitvasking. Den 9. august 2021 sendte derfor Finanstilsynet et advarselsbrev til Binance.

Det hele endte med at Binance valgte å stanse alle betalinger og kryptohandel som ble utført med norske kroner. Den norske versjonen av nettsiden forsvant også, og Binance kommuniserer ikke lengre til norske forbrukere.

Binance ønsker et bedre Norge-samarbeid

Da Binance sendte ut varsel om at tjenestene ikke lenger skal tilbys på det norske markedet, informerte de også om at de ønsker et bedre samarbeid med norske myndigheter.

Binance er håper på en videre utvikling der det regulatoriske rammeverket skal endres. Det gjenstår å se hvorvidt tjenesten noensinne vil tillates i de landene der den nå har fått forbud. Da må det sannsynligvis større endringer til, særlig med tanke på forhindring av hvitvasking.

Binance møter på problemer også utenfor Norge

Binance

Over 600 kryptovalutaer
4.9/5
  • Tilbyr app til mobil
  • Mulighet for VISA kort
  • NFT markedsplass
  • Pool Mining
  • Spot
  • Margin
  • Farming
  • Veldig treg og omfattende verifiseringproses
  • Høyt uttaksbegyr
  • Ingen demotilgang
Verdens største kryptobørs, perfekt for trading!
Åpne konto

Det er ikke bare i Norge at Binance har blitt møtt av kritikk eller forbud. Tjenesten er også advart mot eller forbudt i land som Nederland, Italia, Japan, Storbritannia og Hongkong.

Det er finanstilsyn i en rekke land som har valgt å gå sammen for å granske Binance. Storbritannia peker blant annet på at selskapet ikke gir tilstrekkelig med informasjon om selskapsstruktur, virksomheten og hvordan kunder benytter produkter.

Dette har blant annet ført til at Binance selv har sett seg nødt til å igangsette interne endringer. Nå må blant annet alle nye brukere som registrerer seg fremlegge ID-papirer, inkludert et bilde av ansiktet. Dette som ledd i verifisering av identiteten til brukerne.

Også Thailand har reist sak mot Binance i 2020. USA la også inn et forbud mot at Binance kunne tilby sine tjenester i landet i 2019. Binance etterforskes særlig for hvitvasking og at tjenesten visstnok kan ha blitt benyttet til økonomisk kriminalitet.

Mange gode alternativer til Binance

Siden Binance ikke lenger tilbys på det norske markedet, gjelder det å se seg om etter andre alternativer. Heldigvis finnes det flere valgmuligheter. Vi kan blant annet trekke frem eToro, Norwegian Block Exchange (NBX) og Firi. Sistnevnte er også kjent som MiraiEx.

Felles for alle disse løsningene er at de er registrert hos Finanstilsynet. Det betyr at de har lov til å tilby tjenestene sine på det norske markedet. Du kan søke opp hvilke tjenester som er registrert hos finanstilsynet her.

NBX – en norsk kryptobørs

Norwegian Block Exchange er et populært valg blant nordmenn. Dette skyldes kanskje det faktum at plattformen er norsk, sikker og godkjent. Du kan også verifisere identiteten din ved hjelp av BankID, noe som er praktisk.

NBX er en plattform for deg som ønsker å betale, veksle eller oppbevare kryptovaluta som Bitcoin, ADA, Ethereum og lignende. Det er enkelt å opprette en brukerkonto, og nettsiden er selvfølgelig tilgjengelig på norsk.

eToro – en av de største kryptobørsene i Norge

eToro er et annet populært alternativ til Binance i Norge. Dette er en prisvinnende trading-plattform som kar deg kjøpe, veksle og lagre kryptovaluta. Plattformen er registrert hos Finanstilsynet, og lar deg betale med trygge betalingsmetoder som Visa og MasterCard.

Hos eToro kan du kjøpe alt fra Ethereum og Bitcoin til Litecoin. Siden tilbyr også copy trading, noe som betyr at du får muligheten til å kopiere andre som driver med krypto-trading. Dette gjør det ekstra enkelt for nybegynnere å komme i gang med trading.

[etoro]

 

Firi – kryptovaluta for nordmenn

Firi er en annen populær tjeneste for nordmenn som ønsker å kjøpe, selge og veksle kryptovaluta. Ifølge plattformen selv er det mer enn 100 000 nordmenn som benytter Firi til investeringer i krypto.

Firi er kanskje bedre kjent som MiraiEx, men videreutviklet nylig merkevaren sin – noe som innebar at også navnet ble endret. Firi er ifølge plattformen selv et navn som skal kunne vokse i takt med selskapet. Firi er registrert hos Finanstilsynet og et populært valg.

Ønsker du å sette i gang med trygg kryptotrading?

Binance finnes ikke lenger på det norske markedet på grunn av ulovlig drift uten registrering hos Finanstilsynet. Heldigvis finnes det trygge alternativer, nemlig kryptobørser med godkjenning fra Finanstilsynet og gode sikkerhetsrutiner.

Vi kan blant annet anbefale tjenester som Firi, Norwegian Block Exchange og eToro. Registrer deg hos en trading-plattform som lar deg kjøpe, selge og trade på en trygg måte.

FAQ

[sc_fs_multi_faq headline-0=»h2″ question-0=»Er det lovlig med kryptovaluta i Norge?» answer-0=»Ja, krypto er lovlig i Norge. Trading med kryptovaluta er riktignok ikke noe myndighetene anbefaler, men du kan fullt lovlig drive med det så lenge det er fra en godkjent plattform.» image-0=»» headline-1=»h2″ question-1=»Hvor mange ulike kryptovalutaer eksisterer?» answer-1=»Det finnes svært mange ulike kryptovalutaer på markedet. De du hører mest om er Ethereum, Bitcoin og Litecoin, men det finnes faktisk mer enn 2 000 valutasorter.» image-1=»» headline-2=»h2″ question-2=»Hvor mye må man betale i skatt på kryptovaluta?» answer-2=»Den norske Skatteetaten opplyser om at man må betale 22 % i skatt på eventuelle inntekter man har fra kryptovaluta. Du må også betale formuesskatt om krypto-formuen blir stor.» image-2=»» count=»3″ html=»true» css_class=»»]

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!