Beste kryptobørser for kjøp av kryptovaluta

Ole
28.09.2021
28 Visninger
Kryptovalutabørser

Før du skal kjøpe kryptovaluta, gjelder det å orientere seg om de ulike kryptobørsene du kan velge mellom. Valg av kryptobørs kan ikke bare ha betydning for sikkerheten din, men også brukeropplevelse og valgmuligheter.

I denne artikkelen skal vi forklare deg hva nøyaktig en kryptobørs er, og hvordan du velger riktig børs!

Hva er en kryptobørs?

En kryptobørs er en børs for kjøp og salg av kryptovaluta. Det er som regel snakk om en nettside eller kanskje til og med en app, der du kan opprette brukerkonto, sette inn penger og handle ønsket kryptovaluta.

Du kan som regel sette inn helt tradisjonell valuta til å kjøpe kryptovaluta med, enten det er snakk om norske kroner (NOK), euro (EUR) eller amerikanske dollar (USD).

Hos en kryptobørs vil man også kunne få en digital lommebok for oppbevaring av kryptovalutaen man kjøper. Du kan også veksle inn kryptovalutaen til andre kryptovalutaer, dersom du ønsker det.

Hos mange av kryptobørsene kan du også kjøpe andre aktiva, som for eksempel aksjer og andre verdipapirer. Valgmulighetene er mange.

Hva bør du tenke på før du velger kryptobørs?

Før du registrerer deg hos en kryptobørs, anbefaler vi deg å kontrollere hvorvidt den er registrert hos Finanstilsynet. Det er nemlig kun kryptobørser med registrering her som har tillatelse til å tilby tjenestene sine til nordmenn i Norge.

Du bør selvfølgelig også sjekke hvorvidt kryptobørsen tilbyr valuta du kunne tenke deg å kjøpe, enten det er Bitcoin, Dogecoin eller Ethereum. Ellers er det alltid en fordel å velge en kryptobørs som er brukervennlig, og som tilbyr trygge og gode betalingsmetoder.

Noen anbefalte kryptobørser

eToro

1% gebyr på handler
5/5
  • Copytrade / sett handler på autopilot
  • Trading + Trading simulator
  • Spot handel
  • Giring
  • Kun mest populære kryptovalutaer
Sosiale tradingfunksjoner, start med krypto på minutter
Åpne konto

Mange lurer på hva som er markedets beste kryptobørser for nordmenn. Det er viktig å finne en seriøs side som samtidig har et godt utvalg av kryptovaluta.

Det finnes en rekke kryptobørser som tilbyr tjenestene sine i Norge. Tidligere har blant annet Binance tilbudt kjøp og salg av kryptovaluta til nordmenn, men denne tjenesten tilbys ikke lengre her til lands. Dette skyldes at tjenesten ikke var registrert hos Finanstilsynet.

Heldigvis finnes det en rekke seriøse aktører som tilbyr tjenestene sine i Norge. Registrerer du deg hos en av disse, kan du enkelt kjøpe kryptovaluta som Bitcoin med få tastetrykk.

Firi (MiraiEx)

MiraiEx – som nylig endret navn til Firi – er en av de mest kjente kryptobørsene i Norge, og er i tillegg registrert hos Finanstilsynet. Her kan du trygt kjøpe kryptovaluta som Cardano, DAI, Litecoin, XRP (Ripple), Bitcoin og Ethereum.

Brukergrensesnittet er enkelt og nybegynner-vennlig, og nettsiden fås på norsk. Du kan laste ned en egen app på mobilen, slik at du har enkel tilgang til kjøp og salg av kryptovaluta. Det er i dag mer enn 100 000 personer i Norge som bruker Firi, så løsningen er veldig populær.

eToro

eToro er en annen populær kryptobørs for nordmenn, og er i likhet med Firi registrert hos Finanstilsynet. Her er det med andre ord trygt å kjøpe og selge krypto, og du finner varianter som XRP, Bitcoin Cash, Litecoin, DASH, Bitcoin, Ethereum og Stellar i sortimentet.

Hos eToro kan man også handle aksjer og andre verdipapirer, og man kan også ta i bruk verktøy som copy trading. Du trenger derfor ikke å ha mye forkunnskap om kryptovaluta eller aksjer for å sette i gang.

eToro

1% gebyr på handler
5/5
  • Copytrade / sett handler på autopilot
  • Trading + Trading simulator
  • Spot handel
  • Giring
  • Kun mest populære kryptovalutaer
Sosiale tradingfunksjoner, start med krypto på minutter
Åpne konto

 

NBX | Norwegian Block Exchange

Norwegian Block Exchange (NBX) er en norsk kryptobørs som er designet spesifikt for nordmenn. Her kan du kjøpe og selge kryptovaluta trygt og enkelt, enten du foretrekker Ethereum, Bitcoin eller andre former for kryptovaluta.

Nylig lanserte NBX også Cardano (ADA) som kryptovaluta på markedet sitt. Du kan utføre kjøp av kryptovaluta med norske kroner, og du kan bruke tradisjonelle betalingsmetoder til innskudd. Siden er brukervennlig, og du kommer enkelt i gang.

Hva er den beste kryptobørsen?

Det er vanskelig å peke ut en spesifikk kryptobørs som best, da det finnes så mange gode alternativer å velge mellom. Mange synes at [eafl id=»2945″ name=»Etoro» text=»eToro»] er veldig bra, siden man her kan handle alt fra aksjer og kryptovaluta, og samtidig dra nytte av copy trading.

Det er imidlertid også mange som synes at NBX eller Firi er best. Det kan være greit å opprette brukerkonto hos alle sammen, slik at du selv kan finne ut hva som passer best for akkurat deg. Alle kan ha ulike krav til kryptobørs, og du kjenner deg selv best.

Hvilke kryptobørser bør man styre unna?

Det finnes mange kryptobørser som ikke er registrert hos Finanstilsynet, og disse er ikke nødvendigvis mulig eller lurt å registrere seg hos. Binance er et eksempel på en kryptobørs som ble tatt av det norske markedet, siden aktøren ikke fulgte regelverket.

Det er ikke dermed sagt at Binance eller andre aktører er dårlige valg. Men ønsker du å være på den sikre siden, lønner det seg å velge en aktør som følger reglene som er satt i EU og Norge.

Registrer deg hos en kryptobørs i dag

Dersom du ønsker å kunne kjøpe og selge kryptovaluta, gjelder det å registrere seg hos en kryptobørs. Dette er enkelt og greit en side som lar deg kjøpe, lagre, veksle og selge kryptovaluta. Du kan sette inn penger på siden enkelt, og du kan betale med norske kroner.

Det er raskt gjort å opprette brukerkonto hos en kryptobørs, og registeringsprosessen tar kun noen få minutter. Du trenger som regel bare å opprette et brukernavn, passord og legge inn e-postadressen din. Deretter må du verifisere brukerkontoen din via e-posten du får.

Kjøp og salg av kryptovaluta trenger ikke å være noe vanskelig – i hvert fall ikke om du velger en kryptobørs med brukervennlig design og trygge løsninger.

FAQ

Hva slags tjenester tilbyr en kryptobørs?

En kryptobørs tilbyr en rekke tjenester innen kjøp og salg av kryptovaluta. Noen lar deg også lagre og veksle kryptovalutaen, og eventuelt kan du også kjøpe aksjer.

Hvorfor investere i kryptovaluta?

Det er delte meninger om hvorvidt man bør investere i kryptovaluta eller ikke. Det er høy risiko involvert, men man kan potensielt tjene gode penger på det også.

Hvordan registrere seg hos kryptobørs?

Dersom du skal registrere deg hos en kryptobørs tar dette vanligvis ikke mer enn et par minutter. Du trenger bare å legge inn brukernavn, e-post og passord, samt annen info.

Forfatter Sebastian

Sebastian elsker kryptovaluta og har vært interessert i krypto siden 2013. Etter hvert har han kjent på et behov for å formidle sin kunnskap om kryptovaluta til andre og har blitt med på vårt team.