Kjøpe Bitcoin

Ole
28.01.2019
821 Visninger
Kjøpe Bitcoin

Dersom du planlegger å investere i kryptovaluta, er sjansen stor for at du vurderer å kjøpe Bitcoin. Dette er en av de mest kjente og populære formene for kryptovaluta. Av de 200 000–300 000 nordmennene som eier krypto, har en stor andel av dem nettopp Bitcoin.

Hvis du er ny på feltet, er du kanskje litt usikker på hvor og hvordan man kan kjøpe Bitcoin. Vi skal her forklare deg prosessen steg for steg!

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er en digital valuta, og er basert på et peer-to-peer-nettverk som er desentralisert og som blir styrt av brukerne selv. Det er altså ingen bank eller statlig instans som kontrollerer transaksjonene.

Det finnes ikke noe mellomledd mellom avsender og mottaker ved transaksjoner. Transaksjonene blir også gjort offentlige innad i nettverket. Dette er for å sørge for at de samme pengene ikke brukes om og om igjen.

Alle transaksjoner som er gyldige vil lagres i såkalte blokker, og det genereres nye blokker omtrent hvert tiende minutt. Hver av disse blokkene har informasjon om transaksjonene, også fra den foregående blokken. Blokkene vil derfor lenkes sammen i en «blokkjede».

Litt historie

Bitcoin er den første formen for kryptovaluta som ble lansert, og ble først kjent i 2009. Bitcoin tar i bruk blokkjeder, en teknologi som så vidt ble eksperimentert med i løpet av 1990-tallet.

Bitcoin var først med lanseringen av et nettverk som var både desentralisert og åpent, og det var Satoshi Nakamato som lanserte den første blokken i januar 2009. Denne blokken fikk navnet «Genesis Block».

Hvor kan man kjøpe Bitcoin?

Hvis du vurderer å kjøpe Bitcoin, bør du først og fremst få oversikt over hvor du kan kjøpe det. Det finnes ulike markedsplasser hvor det utføres kjøp og salg av kryptovaluta som Bitcoin.

Før du bestemmer deg for en handelsplattform, kan det være lurt å sjekke at den er registrert i Finanstilsynets register over godkjente krypto-sider. Dette gir deg ekstra trygghet, og du kan kjøpe Bitcoin uten å bekymre deg for sikkerheten.

eToro er den kanskje mest kjente markedsplassen for kjøp og salg av Bitcoin i Norge. Her kan du blant annet kjøpe, selge og oppbevare Bitcoin.

[etoro]

Slik går du frem for å kjøpe Bitcoin

Når du først har funnet en virtuell valutatjeneste du ønsker å ta i bruk, gjenstår det bare noen få steg før du kan begynne å kjøpe Bitcoin.

Her er en oversikt over hvordan du går frem, på 1-2-3!

1. Registrer deg

Det første du må gjøre, er å opprette en brukerkonto. Dette kan du for eksempel gjøre hos eToro, og prosessen tar kun få minutter. Du klikker da på «Registrer deg nå», og legger deretter inn et ønsket passord og brukernavn, samt e-post.

Du må også bekrefte at du har lest gjennom tjenestens vilkår og betingelser, før du bekrefter og oppretter brukerkonto. Det er også mulig å registrere en brukerkonto via Facebook eller Google dersom du registrerer deg hos eToro.

Husk for øvrig på at verifisering av brukerkontoen er nødvendig før du kan begynne å kjøpe Bitcoin. Verifiseringsprosessen er enkel: Du trenger bare å følge lenken du mottar på e-postadressen din.

Lag ny konto enkelt på Etoro. Klikk på «Join now» og du er i gang.

2. Sett inn penger

Før du kan kjøpe Bitcoin må du også gjøre et innskudd. Hos sider som eToro kan du blant annet sette inn penger med tradisjonelle løsninger som Visa og bankoverføring. Du kan også bruke e-lommebøker som PayPal og Skrill, dersom du foretrekker det.

Sjekk hva som er det minste beløpet du kan sette inn. Som regel må du sette inn minst 400 kroner eller lignende.

Etoro innskudd
Trykk på «Deposit» og legg inn dine detaljer for å foreta innskudd.

3. Du er klar for å kjøpe Bitcoin

Når du har satt inn penger på markedsplassen, er du klar for å kjøpe Bitcoin. Er det eToro du har registrert deg hos, trenger du bare å klikke på menyvalget «Handelsmarkeder». Her vil du så måtte trykke deg inn på «Krypto» fra nedtrekksmenyen.

Du vil du få opp en rekke forskjellige kryptovalutaer. Bitcoin (eller «BTC») er en av de øverste alternativene som dukker opp. Ved å klikke på «Kjøp» under BTC kan du kjøpe Bitcoin. Enkelt og greit, ikke sant?

Kjøpe Bitcoin Etoro
Kjøp enkelt Bitcoin enkelt på Etoro. Klikk på «Trade markets» -> Crypto – > BTC

Hvorfor kjøpe Bitcoin?

Det finnes flere gode grunner til å kjøpe Bitcoin fremfor andre kryptovalutaer. Først og fremst er Bitcoin mest kjent av de ulike kryptovalutaene, og har derfor også flest brukere.

Mange har investert i Bitcoin med stort hell. Kjøpte man én Bitcoin i 2013 til 1 000 kroner, ville den være verdt 50 000 kroner i 2017, og over 500 000 kroner i 2021. Det er imidlertid viktig å merke seg at markedet svinger mye, og at Bitcoin-kursen kan gå begge veier.

Bitcoin kan uansett være et spennende investeringsprosjekt over tid. Det er normalt at kryptovaluta har veldig svingende verdi. Invester et beløp du har råd til å tape, og følg med på utviklingen.

Kjøp Bitcoin i dag

Dersom du ønsker å kjøpe Bitcoin, er det lekende lett å komme i gang. Finn en markedsplass som tilbyr kjøp og salg av Bitcoin, og opprett en brukerkonto der. Sørg for at siden er registrert hos Finanstilsynet før du setter inn penger.

Så snart pengene er satt inn og du har verifisert brukerkontoen din, er du klar for å kjøpe Bitcoin. Bitcoin er den mest populære formen for kryptovaluta, og kan være spennende å investere i. Det er også et raskt og trygt betalingsmiddel, noe som er verdt å merke seg.

Forfatter Ole

Ole jobber som freelance forfatter/skribent, men er også med på vårt team. Han har hatt en interesse for krypto i flere år og det er naturlig for han å opplyse andre om denne fantastiske teknologien. Ole sier selv at å skrive om kryptovaluta ikke er en jobb, men en lidenskap! For oss kan det jo ikke bli bedre!