Utvinning av Bitcoin hjemme

Ole
27.04.2019
605 Visninger
Utvinning av Bitcoin hjemme

De fleste som planlegger å skaffe seg Bitcoin tenker at den beste løsningen er å kjøpe det, men visste du at det er fullt mulig å drive med utvinning av Bitcoin hjemme? Det er nemlig slik at nye Bitcoin lages av nettverket ved at personer «miner» det. Mining gjøres ved at personer bruker datakraft for å løse kryptografiske oppgaver for å signere blokker på blockchainen Bitcoin, og alle som løser en kryptografisk oppgave og får signert en blokk får tildelt en viss mengde Bitcoin, som i 2019 er på 12,5 BTC.

[etoro]

I praksis foregår utvinning av Bitcoin ved at man bruker en datamaskin til å kjøre et mining-program som i bunn og grunn er en programvare som bruker all datakraften på å løse disse kodene. Når programmet er i gang trenger man ikke å gjøre annet enn å vente, så jobber datamaskinen med å knekke koder og tjene Bitcoin.

Dette høres kanskje veldig enkelt ut, men Bitcoin-mining er et stort og omfattende tema som tar en stund å bli ordentlig kjent med. Selv om alle datamaskiner i prinsippet kan brukes til å utvinne Bitcoin, vil de færreste faktisk klare å utvinne stort mer enn noen få kroner i året.

Utvinne Bitcoin effektivt

For å utvinne Bitcoin effektiv trenger man nemlig en helt spesiell type datamaskin som går under navnet ASIC. Dette er en slags datamaskin, men den fungerer ikke til normalt bruk. Istedenfor er den perfekt for å utvinne Bitcoin så effektiv som mulig, og man må nesten ha en slik maskin for å i det hele tatt ha sjanse til å tjene mye penger på utvinning av Bitcoin hjemme. Problemet med en ASIC-miner er bare at de er utrolig dyre, og sjansen for å tjene inn kostnadene forbundet med å kjøpe dem er for øyeblikket svært lave. Lav kurs på kryptovaluta, norske strømpriser, og ikke minst avgift på strøm er en kombinasjon som gjør det svært lite lønnsomt å utvinne Bitcoin her i landet.

Når det er sagt så kan man fortsatt mine Bitcoin hjemme, og så lenge profitt ikke nødvendigvis er et mål er det ingenting i veien for å installere en miner på datamaskinen sin for å utvinne litt Bitcoin.

Hvis du vil sjekke ut potensiell profitt før du begynner kan du bruke profittkalkulatoren til My Crypto Buddy (https://www.mycryptobuddy.com/BitcoinMiningCalculator) for å se hvor mye du kommer til å tjene.

Hvis du vet sånn ca. hvor mye du betaler i strøm per kilowattime kan du også se om det i det hele tatt er mulig å gå i pluss, eller om det blir et rent tapsprosjekt.

Slik går du frem for å begynne utvinning av Bitcoin hjemme

Alle datamaskiner kan i teorien utvinne Bitcoin via mining, og først og fremst må man finne seg en pool som man kan bli med i. Dette er en gruppe minere som samarbeider om å løse de kryptografiske oppgavene sammen, og dette er helt nødvendig ettersom det er så godt som umulig å løse en blokk alene med en vanlig datamaskin. I en pool vil man derimot samarbeide, og alle som deltar i miningen får sin andel av utbyttet når gruppen får signert en blokk.

Sjekk Pool Mining, så du kan delta uten kraftig grafikkort:

Binance

Over 600 kryptovalutaer
4.9/5
  • Tilbyr app til mobil
  • Mulighet for VISA kort
  • NFT markedsplass
  • Pool Mining
  • Spot
  • Margin
  • Farming
  • Veldig treg og omfattende verifiseringproses
  • Høyt uttaksbegyr
  • Ingen demotilgang
Verdens største kryptobørs, perfekt for trading!
Åpne konto

Anbefalte grafikkort for Bitcoin mining

Etter at man har funnet seg en pool trenger man egentlig bare å laste ned en miner og komme i gang. Det er mange ulike klinter for å mine Bitcoin, og programmer som «Bitcoin Miner» eller «BTCMiner» er gode programmer for deg som vil prøve din første miner. Det finnes også mer avanserte minere som man bør sjekke ut etter hvert, men en av disse to er gode til å begynne med.

Når mineren er på trenger man egentlig ikke å gjøre noe mer, for mineren vil fortsette å jobbe så lenge datamaskinen står på. Mens den jobber vil den naturligvis bruke mye strøm, og en miner som går for full maskin vil typisk bli veldig varm. Det er som oftest ikke mulig å bruke datamaskinen til noe annet samtidig som man miner, så husk å slå den av hvis du har tenkt å bruke datamaskinen selv.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!