Børser

kjøpstips kryptovaluta Det er lekende lett å handle kryptovaluta via en kryptobørs. Det er ikke mye du trenger for å komme i gang.

«Kryptovaluta» og «børser» er to begrep som går hånd i hånd.

De som driver med kryptovaluta, kan deles inn i to hovedgrupper. På den ene siden har man de som har god erfaring med det og som vet nøyaktig hvordan det fungerer. Og på den andre siden har man de som er relativt nye i dette gamet.

Det spiller liten rolle hvilken gruppe du hører til. De fleste finner ut at det er slik etter veldig kort tid i gamet. Men vi vil likevel nevne det: Begrepene «kryptovaluta» og «børser» går hånd i hånd, fordi børser er plattformer hvor du får kjøpt kryptovaluta.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på nettopp dette. Vi skal se på hvilke børser som finnes på kryptomarkedet i dag og hvilke børser som er å foretrekke. I tillegg skal vi se nærmere på hva du bør basere valg av børs på.

Kryptovaluta og børser

Før vi går nærmere inn på temaet, er vi nødt til å se litt nærmere på selve begrepene «kryptovaluta» og «børser». Vi har sett at «kryptovaluta» og «børser» er to begrep som går hånd i hånd, men hva er selve definisjonen på disse begrepene?

Kryptovaluta er et begrep som brukes om et digitalt betalingsmiddel. Det hører altså til samme kategori som pengesedler og mynter som de fleste kjenner til, men kryptovaluta er ikke synlig på samme måte som sedlene og myntene. I stedet foregår det digitalt.

Kryptovaluta er utviklet med utgangspunkt i kryptografi. Det som skiller kryptovaluta fra vanlige pengesedler og mynter, er at en tredjepart gjerne er innblandet i transaksjonen, men slik er det ikke med kryptovaluta. Kryptovaluta er en desentralisert betalingsmetode!

Som nevnt ovenfor så er børser en plattform som gjør det mulig for deg å kjøpe kryptovaluta. Men du kan også bruke denne plattformen til å selge kryptovaluta, hvis du heller vil det. Mer komplisert enn det blir det faktisk ikke!

Norske og utenlandske børser

På samme måte som de som bruker krypto, kan vi dele inn børser i to hovedgrupper. I forbindelse med børser er det nemlig vanlig å skille mellom norske og utenlandske børser.

Hva som menes med norske og utenlandske børser, ligger egentlig i selve begrepene. Men en norsk børs er en børs som rett og slett er norsk. Og da sier det seg selv at en utenlandsk børs er det motsatte – det er en børs som ikke er norsk, og som drives et sted i utlandet.

Dette er imidlertid ingen pekepinn på hvilken børs som er best. Både norske og utenlandske børser kan være like gode. Men det er ikke til å stikke under en stol at det er mest praktisk for nordmenn å benytte seg av norske børser.

Årsaken til det er at norske børser gjerne opererer med betalingsmetoder og lignende som de fleste nordmenn kjenner til fra før. Men det er selvsagt helt og holdent din avgjørelse hvilken børs du ønsker å bruke. Norske og utenlandske børser kan fungere like bra!

Dette bør du tenke på før du velger en kryptobørs

Men du bør naturligvis basere valget ditt på litt mer enn hvor vidt børsen er norsk eller utenlandsk. Det er ganske mange små detaljer som spiller en stor rolle i forbindelse med det å velge hvilken kryptobørs du skal benytte deg av.

Først og fremst bør du finne flere kryptobørser som fremstår som gode alternativer for deg. I denne prosessen skal du sammenligne disse børsene opp mot hverandre. Det er dog viktig å ikke finne altfor mange som gjør at prosessen vanskelig for deg. Hold antallet til noen få.

Nedenfor skal vi ta en nærmere titt på hvilke faktorer du bør vektlegge når det gjelder valg av kryptobørs.

Hvilket rykte har kryptobørsen du vurderer?

Det første spørsmålet du bør stille deg selv, er hvilket rykte den aktuelle kryptobørsen har. Er dette en kryptobørs som du har hørt mye om fra før, eller er det en kryptobørs som tilsynelatende er relativt ny? Det er veldig viktig å ta med dette i betraktningen.

Hvis du er relativt ny i gamet, så er det ikke sikkert at du er i stand til å svare på akkurat dette spørsmålet. Men det betyr ikke at du bør hoppe over det. I stedet bør du finne en annen måte å få besvart spørsmålet på. Det kan være å spørre noen du kjenner.

Det er dog ingen selvfølge at du kjenner noen som har erfaring med kryptobørser, men det betyr ikke at alt håp er ute. For det finnes faktisk veldig mange ressurser på Internett som du kan benytte deg av for å finne svar på det du lurer på.

Dette er et spørsmål som du kan få noen verdifulle innspill ved å ta en titt på hva som er skrevet om dem på forskjellige forum rundt omkring på nettet. Forum som BitcoinTalk er et godt eksempel på det! Reddit kan også være nyttig i dette tilfellet.

Hvilke betalingsmetoder er tilgjengelig?

Om den aktuelle kryptobørsen har et godt rykte, så er sjansen større for at du velger å gå videre med prosessen. Da er det viktig at du får kartlagt hvilke betalingsmetoder som er tilgjengelig på kryptobørsen du vurderer å bruke.

Det finnes mange forskjellige betalingsmetoder, men dette er nok noe du vet godt fra før. I forbindelse med kryptobørser, er det viktig at den aktuelle kryptobørsen tilbyr en eller flere betalingsmetoder som du er komfortabel med å bruke. Så dette er kun opp til deg!

Nedenfor kan du se noen eksempler på hvilke betalingsmetoder som kan være (og som bør) være tilgjengelig på kryptobørsen du ender opp med å benytte deg av:

  • Bankoverføring.
  • Debit- og kredittkort.
  • PayPal.
  • Osv.

Fellesnevneren for disse betalingsmetodene er at det sannsynligvis er betalingsmetoder som du har hørt om før. Hvis ingen av disse betalingsmetodene er tilgjengelig hos kryptobørsen du vurderer å benytte deg av, så ville vi tenkt oss om to ganger før vi benyttes oss av den.

Hvilken kurs opererer kryptobørsen med?

Det neste spørsmålet som bør besvares er: Hvilken kurs opererer kryptobørsen med? Dette er kanskje noe av det viktigste i forbindelse med valg av kryptobørs.

Årsaken til det er at forskjellige kryptobørser naturligvis opererer med forskjellige kurser. Mens en kryptobørs opererer med en høy kurs, så kan en annen kryptobørs operere med en kurs som er mye lavere. Det beste vil være å velge kryptobørsen med lavest kurs.

I praksis betyr det rett og slett at du kan spare mye penger. Hvis du velger en kryptobørs som opererer med en veldig høy kurs, så betyr det at du er nødt til å betale mye mer enn det som egentlig er nødvendig. Særlig når det finnes en kryptobørs som er mye billigere.

Dette er grunnen til at man alltid bør undersøke mer enn en kryptobørs. Hvis vi ser på dette i prosent, så kan differansen faktisk dreie seg om flere prosent – gjerne opp til 10 % eller høyere!

kryptovaluta kurs kan variere

Kursen på kryptovaluta kan variere veldig, fra børs til børs, så det lønner seg å følge med.

Må du betale noen form for gebyrer?

Etter at du har fått kartlagt hvilke betalingsmetoder og hvilken kurs den aktuelle kryptobørsen benytter seg av, så kan det være lurt å se på hva kryptobørsen faktisk krever for at du skal være i stand til å gjennomføre transaksjonen.

Det kan nemlig forekomme gebyrer ved det meste du foretar deg på en kryptobørs. Det er nemlig ikke bare pengeoverføringer som er en transaksjon. Transaksjoner kan også være det å gjøre et innskudd og det å ta ut penger som en annen person har sendt til deg.

Om det forekommer noen gebyrer ved å gjøre en transaksjon, så er det ikke uvanlig at størrelsen på gebyrene varierer fra kryptobørs til kryptobørs. Det er viktig å ha i bakhodet til enhver tid.

Hvis man sammenligner en kryptobørs med en vanlig bank, så er det ingen hemmelighet at størrelsen på gebyrene uten tvil er større hos de vanlige bankene enn det er ved en kryptobørs.

Har kryptobørsen noen geografiske restriksjoner?

Det er også viktig å undersøke hvor vidt den aktuelle kryptobørsen har noen geografiske restriksjoner eller ikke. Geografiske restriksjoner handler om at det ikke er alle av kryptobørsens funksjoner som kan brukes over hele verden.

Dette er gjerne en liten detalj som folk flest ikke tenker over, men det er viktig å ha det i bakhodet fordi det er veldig kjipt hvis det viser seg at du ikke kan bruke de helt essensielle funksjonene selv om kryptobørsen oppfyller alle dine krav.

Derfor bør dette være noe av det første du sjekker når du finner en ny kryptobørs som du synes at ser interessant ut.

Sannsynligheten for at dette kan forekommer, er større hvis du benytter deg av en utenlandsk kryptobørs. Hvis du derimot benytter deg av en norsk kryptobørs (og befinner deg i Norge), så er nok ikke dette noe du trenger å bekymre deg for i veldig stor grad.

Krever kryptobørsen at du verifiserer deg?

Før du tar en endelig avgjørelse bør du også sjekke ut hvor vidt kryptobørsen krever at du verifiserer deg eller ikke. Dette kan nemlig gi deg en pekepinn på hvor sikker denne kryptobørsen er.

Det finnes kryptobørser som krever at du verifiserer deg. Både norske og utenlandske gjør det. En norsk kryptobørs kan be deg om å identifisere deg med for eksempel BankID.

Men det finnes også kryptobørser som ikke krever noe som helst av deg. Det vil si at du ikke trenger å verifisere deg i det hele tatt, men dette er kryptobørser du bør være litt skeptiske til. Det er ikke sikkert at det er en god idé å benytte seg av disse kryptobørsene.

Hvis du kommer over en kryptobørs som ikke krever at du identifiserer deg, så er det heller ikke sikkert at de er så opptatt av at informasjonen din skal oppbevares trygt. Det kan med andre ord være en større sjanse for at du blir forsøkt svindlet eller lignende.

[etoro ]

Hvilken kryptobørs bør du velge?

Så til det spørsmålet som de fleste lurer på: Hvilken kryptobørs bør du velge? Som nevnt ovenfor, er det mye mer som spiller en viktig rolle enn hvor kryptobørsen drives fra. Det har vi også sett på ovenfor.

Men det er ikke til å stikke under en stol at det vil være svært praktisk for nordmenn å benytte seg av en norsk kryptobørs. Det er ikke med det sagt at en utenlandsk kryptobørs vil være et dårlig alternativ, men det kan gjøre prosessen mye enklere for deg. På den andre siden vil en utelandsk børs oftest være betydelig mer kompetitiv angående gebyrer osv. Eksempelvis eToro er tilnærmet uten gebyrer – ihvertfall på enkelte produkter.

Hvis du mot formodning ikke finner noen norske kryptobørser som oppfyller alle kravene dine, så kan du naturligvis vurdere noen utenlandske kryptobørser.

Da vil vi anbefale deg å ta utgangspunkt i spørsmålene som vi har besvart ovenfor. Hvis den aktuelle kryptobørsen tilfredsstiller på alle disse områdene, så er det ingenting som tilsier at du ikke kan benytte deg av den hvis det er det du vil.

Slik oppretter du konto på en kryptobørs

Etter at du har funnet den kryptobørsen du ønsker å benytte deg av, så er det kun én ting som gjenstår. Og det er å opprette deg en brukerkonto på kryptobørsen dom du har valgt! Generelt sett kan vi si at dette er en veldig enkel prosess.

Men selv om det er en relativt enkelt prosess, så betyr ikke det at man registrerer seg på alle kryptobørser på en og samme måte. Det finnes flere forskjellige kryptobørser på kryptomarkedet i dag, så sjansen for det er veldig liten.

Nedenfor skal vi se nærmere på hva du generelt er nødt til å gjøre for å opprette deg en brukerkonto på en kryptobørs.

Registrere deg

Først og fremst er du nødt til å registrere deg. Hvordan du gjør dette kan variere fra kryptobørs til kryptobørs, så bare følg stegene de skisserer for deg.

Verifisere deg

Deretter er du nødt til å bevise at du er den du sier du er. Det gjør du ved å verifisere deg. Dette er også noe som kan variere fra kryptobørs til kryptobørs.

Gjøre et innskudd

Etter at du har registrert og verifisert deg, så må du gjøre et innskudd til kontoen din for at du skal kunne gå videre.

Investere i kryptovaluta

[trading]

Etter at innskuddet er gjort, er det bare å sette i gang med å investere i kryptovalutaen du har lyst til å investere i!

Bitcoin Prime Omtale
Omtaler

Bitcoin Prime Omtale

14.11.2022
203 Visninger

Vurderer du å investere i Bitcoin eller en annen kryptovaluta? Da kan handelsverktøyet Bitcoin Prime…

Ludvig
binance pay
Børser

Dette er Binance Pay

08.05.2022
85 Visninger

Binance Pay er kryptobørsen Binance sin egen betalingsteknologi for kryptovaluta. Ifølge Binance selv er dette…

Ludvig