Nyheter

Kryptovaluta er et høyst aktuelt tema. Derfor er det heller ikke uvanlig at det dukker opp en eller flere artikler om temaet fra tid til annen.

I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på nyhetenes rolle i forbindelse med kryptovaluta.

Hva er kryptovaluta?

Kryptovaluta er et digitalt betalingsmiddel. I mange tilfeller har det også vist seg å være en god investering, og det har bidratt til at det har blitt svært populært.

Noen skaffer seg kryptovaluta for å bruke det som betalingsmiddel, mens andre skaffer seg det som en investering. Det finnes nemlig veldig mange eksempler på at det kan være et lurt trekk.

For noen år siden var Bitcoin et begrep som var på alle lepper. Det var veldig mange som var nysgjerrige på denne kryptovalutaen, og det var mange som investerte i det. Dette viste seg noen år senere å være lurt, i og med at én (1) bitcoin er verdt over 500 000 kroner i dag.

Hvordan kryptovaluta omtales, er viktig

Hvordan kryptovaluta omtales av mediene, er viktig for konseptets utvikling og for hva folk flest tenker om konseptet.

Når vi refererer til medier her, så mener vi medier som aviser, radio, og Internett. Sosiale medier, influensere og andre kjente navn kan også regnes som en del av mediene.

Hvordan dette temaet omtales av disse, er viktig fordi de har en god del makt. Det er heller ikke til å stikke under en stol at folk har stor tillit til mediene, og det fører til at mange hører på og følger det som blir sagt til punkt og prikke.

I praksis betyr det at hvis en anerkjent influenser omtaler kryptovaluta på en negativ måte, så er det veldig mange som vil få en skeptisk holdning til kryptovaluta. Men det fungerer også slik den andre veien. Positiv omtaler fører til at folk er positivt innstilt til det.

Nyheter om kryptovaluta

Hvor mye nytt man det er å lese om kryptovaluta som tema, er noe som varierer i svært stor grad. En uke så kan det være veldig mye, mens en annen uke kan det være veldig lite. Det kommer nok an på hvor mye som har skjedd i feltet den siste tiden.

Kryptovaluta og Squid Game

I det siste har det vært mye fokus på Squid Game og det som har fått navnet Squid Game-kryptovaluta. Det er et resultat av begeistringen som Netflix-serien ved samme navn har skapt blant verdens befolkning.

De siste ukene har Squid Game-kryptovaluta opplevd en enorm økning i verdi, før trenden plutselig snudde for noen dager siden. Nå har verdien for denne kryptovalutaen gått i null, og den skal visstnok være veldig vanskelig å selge fra seg.

Kryptovaluta og Hillary Clinton

Et annet kjent navn har også uttalt seg til mediene om kryptovaluta den siste tiden. Vedkommende vi henviser til, er Hillary Cliton. Hun var USAs utenriksminister i tidsrommet 2009 til 2013.

Hillary Clinton er ikke positivt innstilt til kryptovaluta. Derfor tydde hun til mediene for å oppfordre folk til å ta kryptovaluta på alvor.