Kjøpe Ethereum

Ole
28.01.2019
769 Visninger
Kjøpe ethereum

Ethereum er i likhet med Bitcoin en svært kjent form for kryptovaluta. Dersom du ønsker å kjøpe Ethereum, er det forholdsvis enkelt å komme i gang.

I denne guiden skal vi forklare nærmere hva Ethereum er, samt hvor og hvordan kryptovalutaen kan kjøpes.

Hva er Ethereum?

Kjøpe ethereumEthereum eller «ether» er en kryptovaluta som virker ved hjelp av blokkjeder, på samme måte som for eksempel Bitcoin. Ethereum er desentralisert, noe som betyr at valutaen ikke administreres av en sentralbank eller et lands myndigheter.

Blokkjedeteknologien innebærer at transaksjoner og annen informasjon lagres i blokker på datamaskiner rundt omkring i hele verden. Hos hver av disse datamaskinene eksisterer det en kopi av blokkjeden.

Her kan du trygt kjøpe Ethereum

Dersom du planlegger å kjøpe Ethereum, finnes det diverse nettsider som lar deg gjøre nettopp det. Hos disse sidene kan du som regel både kjøpe og selge Ethereum, og i tillegg oppbevare valutaen din i en digital lommebok.

Det er viktig å tenke på sikkerhet når du skal kjøpe Ethereum på nett. Velg derfor en markedsplass med godkjenning fra Finanstilsynet. Et eksempel på en slik side er eToro, der du både kan kjøpe og selge Ethereum.

[etoro]

Slik kan du kjøpe Ethereum på 1-2-3

Etter at du har funnet en gunstig nettside for kjøp av krypto, er du kun noen få skritt fra å kunne kjøpe Ethereum. Først må du imidlertid gjennom en registreringsprosess og sette inn penger.

Vi forklarer deg her hvordan du går frem, ett steg av gangen.

1. Registrer en brukerprofil

Det aller første man må gjøre for å kunne kjøpe Ethereum, er å opprette en brukerkonto hos en aktuell markedsplass. eToro er som nevnt et veldig populært alternativ for nettopp Ethereum-kjøp, og du kan for eksempel registrere deg på denne plattformen.

I så fall trenger du bare å åpne nettsiden til eToro og velge «Registrer deg nå». Her kan du velge å opprette en brukerkonto gjennom Facebook eller en Google-konto, om du allerede er registrert på en av disse.

Du kan også registrere deg manuelt ved å legge inn passord, brukernavn og en e-post. Etter fullført registrering vil du få en e-post for verifisering av brukerkontoen.

Lag ny konto enkelt på Etoro. Klikk på «Sign up» og du er i gang.

2. Sett inn penger til å kjøpe Ethereum for

Når du har laget deg en brukerkonto, må du ha midler til å kjøpe Ethereum for. Du får som regel mulighet til å gjøre innskudd ved hjelp av tradisjonelle betalingsløsninger du allerede har kjennskap til. Her er noen av innskuddsløsningene du kan bruke på eToro:

  • MasterCard.
  • Visa.
  • Neteller.
  • PayPal.
  • Maestro.
  • Skrill.

Husk at det er vanlig at markedsplasser for kjøp av Ethereum har en innskuddsgrense. Som regel må du som et minimum sette inn 450 kroner, pluss/minus.

Etoro innskudd

Trykk på «Deposit» og legg inn dine detaljer for å foreta innskudd.

3. Kjøp Ethereum

Når innskuddet er prosessert og pengene er satt inn på siden, er du klar for å kjøpe Ethereum. Nøyaktig fremgangsmåte vil naturligvis kunne variere noe fra handelsplattform til handelsplattform. Vi tar her utgangspunkt i hvordan du kjøper Ethereum hos eToro.

Klikk deg inn på «Handelsmarkeder» fra menyen du finner helt til venstre på nettsiden (eller i appen). Deretter må du velge «Krypto» fra listen over markeder. Du vil da se at det dukker opp en oversikt med mange forskjellige typer kryptovaluta – deriblant Ethereum.

For å kjøpe Ethereum trykker du på «Kjøp» under denne kryptovalutaen. Du kan for øvrig også velge «Selg», dersom du ønsker å selge Ethereum du allerede eier.

Kjøpe Ethereum Etoro

Kjøp enkelt Bitcoin enkelt på Etoro. Klikk på «Trade markets» -> Crypto – > ETH

[etoro]

Er det trygt å kjøpe Ethereum?

Ja, det er helt trygt å kjøpe Ethereum. Det er ikke dermed sagt at det ikke er en risikabel investering. Det kan virke forlokkende å kjøpe Ethereum dersom man har hørt om andre som har tjent gode penger på slike investeringer.

Men det er viktig å ta høyde for at verdien på Ethereum kan svinge mye og brått. Dersom verdien øker etter at du har kjøpt Ethereum, kan du potensielt tjene penger på å selge valutaen. I motsatt fall kan du tape penger, om verdien synker og du selger valutaen.

Her er det viktig at du tar hensyn til risikoen kjøp av Ethereum eller annen kryptovaluta innebærer. Det er for eksempel ikke lurt å investere mer penger i å kjøpe Ethereum enn at du tåler å tape beløpet.

Noen få har tjent seg rike på kryptovaluta, men dette gjelder langt fra de fleste.

Er Ethereum bedre enn Bitcoin?

Ethereum ble lansert for å komplementere Bitcoin, ikke som en konkurrerende valuta. Det er imidlertid mange som foretrekker Ethereum fremfor Bitcoin, noe som skyldes at transaksjonene er langt raskere.

Bitcoin brukes hovedsakelig til å lagre verdier, og er et vekslingsmiddel. Ethereum derimot, betraktes gjerne som en blokkjede med mer varierte bruksområder.

Velg gjerne kryptovaluta basert på kurser, dersom du planlegger å investere i krypto. Husk at kursene for Bitcoin og Ethereum kan endres fra dag til dag. Én dag kan det derfor være mer gunstig å kjøpe den ene enn den andre kryptovalutaen, mens neste dag er det omvendt.

Kjøp Ethereum i dag

Har du planer om å investere i kryptovaluta? Da er Ethereum et populært valg. Ethereum er en kryptovaluta basert på blokkjeder, på tilsvarende vis som Bitcoin. Valutaen er med andre ord desentralisert, og blir ikke administrert av noen tredjepart (som banker eller lignende).

Det er ganske enkelt å kjøpe Ethereum, og du kan gjøre dette direkte gjennom ulike markedsplasser på nett. eToro er ett av alternativene dine.

Husk at det kan være risikofylt å investere i kryptovaluta, siden verdien kan svinge en del. Samtidig er det lærerikt og spennende! Du kan også bruke Ethereum som en lynrask og trygg betalingsløsning.

FAQ

[sc_fs_multi_faq headline-0=»h2″ question-0=»Hva er forskjellen på Ethereum og Bitcoin?» answer-0=»Den største forskjellen på Bitcoin og Ethereum er at førstnevnte kun er en kryptovaluta. Ethereum er også et teknologiselskap som bygger programvare.» image-0=»» headline-1=»h2″ question-1=»Hvor finner jeg Ethereum-kurser?» answer-1=»Du finner Ethereum-kurser blant annet hos eToro. Du kan følge med på kursen daglig, slik at du vet når det er smart å eventuelt kjøpe eller selge Ethereum.» image-1=»» headline-2=»h2″ question-2=»Er det lovlig å kjøpe Ethereum i Norge?» answer-2=»Ja, det er helt lovlig. Hos Skatteetaten oppfattes kryptovalutaen Ethereum som et formuesobjekt, og du kan legge inn kryptovaluta du eier i skattemeldingen.» image-2=»» count=»3″ html=»true» css_class=»»]

Forfatter Ole

Ole jobber som freelance forfatter/skribent, men er også med på vårt team. Han har hatt en interesse for krypto i flere år og det er naturlig for han å opplyse andre om denne fantastiske teknologien. Ole sier selv at å skrive om kryptovaluta ikke er en jobb, men en lidenskap! For oss kan det jo ikke bli bedre!