Facebooks kryptoprosjekt lagt på is

Ludvig
31.03.2022
373 Visninger
Facebooks kryptoprosjekt lagt på is

I 2019 kom nyheten om at Facebook, som siden den gang har byttet navn til Meta, hadde planer om å lage sin egen kryptovaluta, og den skulle hete Libra (se mer om Altcoins her).

Kritikken lot imidlertid ikke vente på seg. Dette var ikke et prosjekt som ble tatt særlig godt av noen av verdens finansmyndigheter. Men nå kan disse aktørene puste lettet ut, for etter tre år har nemlig Meta bestemt seg for å legge kryptoprosjektet sitt på is.

Prosjektet møtte stor motstand

Facebook er selskap som folk flest aller først fikk opp øynene for i forbindelse med lanseringen av nettsamfunnet med samme navn.

Nettsamfunnet Facebook ble startet i 2004. I begynnelsen var det kun ment for studentene på universitet hvor Facebook-gründeren Mark Zuckerberg var student. Men de skjønte raskt at dette kunne bli noe stort, så begynte raskt å ekspandere.

Ekspansjon var noe de fortsatte med i mange år. Selskapet kjøpte opp Instagram og Whatsapp henholdsvis i 2012 og 2014, da de så et enormt vekstpotensial i disse sosiale mediene. Det betyr at de siste fire årene har Facebook rommet alle disse tre mediene.

Men ekspansjon på andre områder har dog ikke vært like enkelt. Når Facebook kunngjorde at de skulle satse på krypto i 2019, så var ikke dette noe som ble veldig godt tatt imot. Snarere tvert imot – dette var et prosjekt som møtte mye motstand, blant annet når det gjaldt prosjektets sikkerhet og pålitelighet.

Mye frem og tilbake

Det er ikke til å stikke under en stol at det har vært mye frem og tilbake i forbindelse med dette prosjektet. Facebooks (nå: Meta) planer ble kunngjort i 2019, da under navnet Libra, men deretter ble det sagt litt forskjellige ting:

  • I august 2020 ble det sagt at det skulle komme en digital lommebok med navn Novi som en del av Facebooks kryptoprosjekt. Denne skulle komme før lanseringen av kryptovalutaen Libra.
  • I desember 2020 kom det derimot beskjed om at prosjektet hadde fått et nytt navn, og at det nye navnet skulle være Diem.

I tillegg til at prosjektet hadde fått et nytt navn hadde også virksomheten blitt flyttet. Til å begynne med var virksomheten lagt til USA, men at den nå hadde blitt flyttet til Sveits.

Men så kom kontrabeskjeden

Metas kryptoprosjekt er nok noe mange har fulgt spent med på, av forskjellige grunner, men nylig kom det imidlertid en kontrabeskjed. Kryptoprosjektet, som har ligget i kortene nå i noen få år har blitt lagt på is – i hvert fall fra Metas side.

Meta selv kan fortelle at de har hatt dialog med føderale finansmyndigheter hele veien, og resultatet av denne dialogen er at de har skjønt at prosjektet ikke kan fortsette. Derfor har de besluttet å selge det i stedet.

Og det har de gjort til Silvergate Bank, som er et investorselskap som er eier en rekke andre kryptovalutaprosjekter.

I den forbindelse ble også salgssummen oppgitt, og det var langt ifra billig. Metas kryptoprosjekt kostet Silvergate Bank hele 182 millioner dollar, som tilsvarer rundt 1,6 milliarder norske kroner!

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!