XRP krypto er et veldig godt investeringsobjekt

Ludvig
16.01.2023
276 Visninger

Har du lyst til å investere i en kryptovaluta som kan brukes som betalingsmiddel i butikken? Da kan XRP være et godt alternativ!

XRP er en kryptovaluta. I tillegg til at den kan brukes som betalingsmiddel i butikken, så brukes den også av større aktører som kan gjennomføre transaksjoner på tvers av landegrensene. Såkalte internasjonale transaksjoner.

XRP er en volatil kryptovaluta, men volatiliteten styres av ulike faktorer. De fleste har sikkert fått med seg at første halvdel av 2022 ikke har vært en god periode for XRP. XRP kursen har falt kraftig fall i denne perioden.

I denne artikkelen skal vi bli bedre kjent med XRP på generelt grunnlag. Her vil du også kunne lese om det kraftige fallet XRP opplevde i første halvdel av 2022. Denne artikkelen vil også inneholde en guide som viser deg hvordan du kan investere i XRP.

 

Hva er XRP?

XRP er en kryptovaluta. Denne kryptovalutaen kan hovedsakelig brukes på Ripple-nettverket.

XRP skiller seg dermed ut i mengden. For eksempel Bitcoin er en digital valuta som man håper skal få ordentlig fotfeste i «den virkelige verden» etter hvert og bli likestilt med fiat valuta. XRP er i stedet utviklet som et betalingsmiddel på Ripple, og representerer både fiat valuta, kryptovaluta og mer på Ripple-plattformen.

Selv om XRP hovedsakelig er skapt for bruk for Ripple-plattformen, så er det en kryptovaluta som har blitt veldig populær med tiden. Blant annet på grunn av de lave driftskostnadene og den raske transaksjonstiden. Det har ført til at XRP ofte beskrives som en av de ti største kryptovaluaene, selv om bruksområdet er noe begrenset.

Den totale markedsverdien på XRP er 44 milliarder dollar.

XRP og Ripple

I forbindelse med XRP blir du også introdusert for et annet navn, Ripple. Og dette er noe veldig mange blir forvirret av.

Siden vi allerede har nevnt hva det er ovenfor, så kommer det ikke som en overraskelse på deg som leser dette. Men det er likevel et element som er forvirrende for mange. For hva er Ripple, og hva er det i forhold til XRP? Heter XRP egentlig Ripple, eller hva er det som er greia?

Det er veldig mange som tror at Ripple er det egentlige navnet til XRP, og at XRP er kortversjonen. Vi har naturligvis stor forståelse for dette, for det er uten tvil fort gjort. Men slik er det altså.

Ripple og XRP er to forskjellige ting. Ripple er navnet på selve plattformen, eller rettere sagt en betalingsprotokoll, hvor du bruker kryptovaluta XRP som betalingsmiddel. Den ble utviklet av Ripple Labs i 2012, og den er i likhet med andre kryptovalutaen basert på en åpen kildekode.

XRP kurs

I skrivende stund er stykkprisen for XRP 3,64 kroner. Lenger opp i denne artikkelen har vi omtalt XRP som en av de ti største kryptovalutaene på markedet, så her er det tydelig at det har skjedd noe som har fått prisen til å synke. Dette er på grunn av det volatile markedet som enhver kryptovaluta er en del av.

Den siste tiden har bydd på en rekke dårlige nyheter, blant annet angående delisting fra flere av USAS viktigste børser. Kryptovaluta har generelt blitt omtalt i negative ordlag i det siste, og det har ført til at blant annet XRP kursen har sunket. Og det er ikke snakk om et fall på et par prosent – her snakker vi rundt 65 %.

Det betyr imidlertid ikke at XRP har nådd bunnen, for det er det ingen som kan vite helt sikkert. Men det ser i hvert fall ut til at det har snudd. I 2022 har Ripple vært innblandet i en rettsak, og dette har naturligvis påvirket kursen negativt. Nå har rettsaken blitt avklart og kryptovalutaen har etablert seg i Canada, noe som ført til en økning på 20 %.

XRP er et godt eksempel på at omtale i media har mye å si for kursutviklingen. Negativ omtale har ført til at prisen har falt kraftig. Men det er ikke bare tilbud og etterspørsel som er viktig i forbindelse med XRP kursen. Mining og resten av kryptomarkedet spiller også en viktig rolle.

Er XRP en god investering?

På et tidspunkt blir man nødt til å stille seg følgende spørsmål: Er XRP en god investering? Bør jeg gjøre det jeg vurderer å gjøre? Folk flest er opptatt av å gjøre en god investering når man først skal investere, og da er dette et helt naturlig spørsmål.

I forbindelse med dette er det viktig å huske at XRP kjennetegnes av høy volatilitet, noe som betyr at prisen vil svinge mye opp og ned i løpet av kort tid. Og det fører til at man tar en stor risiko ved å investere i denne investeringsobjektet.

Det kommer også litt an på hva som er baktanken med investeringen din. Høy volatilitet kan føre til store gevinster på kort sikt, og det kan jo være bra. Men det er litt mer usikkerhet knyttet til det hvis du ser for deg at det skal være en langsiktig investering.

XRP kan være en god investering, men det forutsetter nok at du har litt kunnskap om investeringskonseptet. Hvis ikke, så kan det fort få uante konsekvenser, og det er naturligvis ikke gøy i det hele tatt.

Slik investerer du i XRP

Når du skal investere i XRP har du flere alternativer. Du kan gjøre det gjennom en handelsplattform eller en kryptobørs. Kryptobørsene pleier imidlertid å være en god del dyrere enn handelsplattformene, så vi vil uten tvil anbefale at du finner en handelsplattform du vil benytte deg av.

Det finnes mange gode handelsplattformer der ute, så hovedfokuset bør uten tvil være på å finne en handelsplattform som oppfyller dine ønsker og forventninger. Her er det du som er sjefen! For å kunne bruke handelsplattformen må du opprette en konto, og dette er en veldig enkel prosess som ikke tar mer enn et par minutter.

Deretter må du opprette deg en bruker på Ripple-plattformen, ettersom det er på denne plattformen XRP kan brukes som et betalingsmiddel. Finn noe du vil investere i, og sett i gang!

 

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!