Crypto.com omtale

Ludvig
16.01.2023
219 Visninger

Crypto.com beskriver seg selv som «the world’s fastest and most secure crypto exchange». Ifølge Crypto.com selv er altså deres kryptobørs den raskeste og sikreste kryptobørsen i verden.

Det er ganske tydelig at Crypto.com har et mål for øyet – å bli verdensledende innenfor sitt felt – noe som blir synliggjort gjennom kryptobørsens store kryptoutvalg, raske handelsprosesser og gode sikkerhet.

Crypto.com er tilsynelatende på god vei mot målet allerede, for kryptobørsen har i løpet av bare 6 år vokst og fått hele 10 millioner brukere. Beskrivelser som «verdensledende» er nok derfor ikke så langt unna. Men verdensledende eller ei, er Crypto.com en god kryptobørs?

Vår Crypto.com omtale bygger på omfattende research slik at du slipper å gjøre det selv. Dette er en artikkel som vil inneholde alt du lurer på – hva er Crypto.com, hvilke investeringsmuligheter byr de på, fordeler og ulemper med plattformen deres og hvordan man komme i gang med investering her!

Hva er Crypto.com?

Crypto.com er en kryptobørs som ble etablert i 2016. Børsen har hovedkvarteret sitt i Hong Kong, noe som betyr at dette er en kinesisk kryptobørs. I tillegg til å være en kryptobørs, så har de siden 2016 vokst til å bli en av de største kryptobørsene i bransjen. Denne kryptobørsen har nemlig 10 millioner brukere, og de drømmer om å ekspandere enda mer!

Crypto.com er en kryptobørs som tilbyr et stort spekter av tjenester. Mer informasjon om dette vil du få litt lenger ned i artikkelen, men Crypto.com sine tjenester inkluderer både kjøp og salg av kryptovaluta, veksling, marginalhandler og Crypto Wallets – for å nevne noe.

Det er ingen tvil om at Crypto.com byr på et stort og godt kryptoutvalg. Crypto.com sitt kryptoutvalg består av ca. 150 kryptovalutaer. I tillegg finnes det støtte for mer enn 20 fiat valuta på denne plattformen.

Som vi også skal se nærmere på nedenfor er børsens gebyrstruktur veldig god. I tillegg kan man si at sikkerheten er på topp, da Crypto.com er en aktør som er både regulert og lisensiert. Du kan derfor føle deg helt trygg som bruker av Crypto.com!

Selskapets kjerneverdier

Det finnes flere bedrifter som har et sett med kjerneverdier som de baserer businessen sin på. Crypto.com er en slik bedrift.

Nedenfor skal vi ta en nærmere titt på Crypto.com sine kjerneverdier, som handler om å tenke klart, være ressurssterk, være målrettet, drømme stort, ta eierskap og være bestemmende, men samtidig være ydmyk.

Tenk klart

Hvis du spør arbeiderne bak Crypto.com, så er evnen til å tenke klart veldig viktig. Det er også viktig å tenke seg nøye om før man snakker, for å finne ut hva som er viktig og hva som ikke er det.

En av Crypto.com sine verdier handler om at arbeiderne deres skal være konsise og velformulerte, og at de er nødt til å anstrenge seg for å gjøre ting enkelt slik at det blir lettere å forstå.

Vær ressurssterk

En annen av Crypto.com sine kjerneverdier handler om at arbeiderne må være opptatt av å være ressurssterke. De skal opparbeide seg en dyp forståelse av enhver problemstilling som de står ovenfor.

Med ressursene selskapet har tilgjengelig skal de alltid forsøke å finne en måte å få ting gjort. Hvis det skulle vise seg at det ikke er noe de kan gjøre, så skal de ikke være redde for å be om hjelp.

Crypto.com tror at gode idéer kan komme fra hvem som helst og hvor som helst. Ansiennitet og erfaring har ingenting med evnen til å tenke ut en god idé å gjøre.

Forbli målrettet

Crypto.com er også opptatt av å arbeide målrettet til enhver tid. De gir aldri opp og skal støtte hverandre gjennom vanskelige tider.

For Crypto.com er det å bygge et selskap i en verden i endring en monumental oppgave. Det kan med andre ord ikke alltid like lett, men Crypto.com sine arbeidere forsikrer deg om at de elsker det.

Crypto.com er et selskap som er opptatt av å anerkjenne enhver situasjon. Milepærer skal feires, men med måte slik at man enkelt kan lade opp og komme seg tilbake på jobb kort etterpå.

Drøm stort

Crypto.com sine arbeidere tenker stort, samtidig som de sørger for å ta risikoer de mener kan være smarte for selskapet. Likevel er det ikke redde for å ta fatt på nye prosjekter som de aldri har prøvd seg på tidligere.

Av og til er man nødt til å ta tøffe valg for å kunne oppnå målene man har satt seg på lang sikt. Dette er ikke Crypto.com redde for å gjøre. Som Crypto.com formulerer det selv: «Vi vet at det alltid virker umulig før det er gjort».

Ta eierskap og vær bestemmende

I sin posisjon har Crypto.com arbeiderne to viktige oppgaver. Deres oppgaver handler om å ta initiativ og å foreta de riktige avgjørelsene. Samtidig skal de være i stand til å opptre som eiere.

Crypto.com arbeiderne er forpliktet til å beskytte bedriftskulturen sin og rekruttere mennesker som vil tilføre positive ting til teamet.

Crypto.com ønsker at deres beslutninger både skal overraske og inspirere, hovedsakelig i forbindelse med beslutningenes kvalitet og hastighet.

Forbli ydmyk

Crypto.com er ikke opptatt av å være i rampelyset. Fokuset deres ligger i stedet på å gjøre det som er best for selskapet og selskapets brukere.

Crypto.com arbeiderne er opptatt av å lære av sine feil. Her hjelper det ikke å la egoet ta føringen. Fordi man er alltid sterkere dersom man står sammen som et lag, og det er noe Crypto.com vet.

De tenker seg alltid om to (eller flere) ganger før de tar en økonomisk avgjørelse. Likevel er de ikke redde for å investere i det som virkelig betyr noe.

 

Crypto.com investeringsmuligheter

Hvis det er krypto som er din store lidenskap innenfor investering, så vil du nærmest føle at du har kommet til himmelen hos Crypto.com. Hos Crypto.com får du tilgang til mer enn 150 forskjellige kryptovalutaer, både kjente og mindre kjente kryptovalutaer.

Hvis du imidlertid er ute etter flere investeringsobjekter, så kan det godt hende at du blir litt skuffet. For som navnet tilsier, så har ikke Crypto.com så veldig mye annet å by på. Du kan for eksempel ikke investere i aksjer her (eller noen andre «vanlige» investeringsobjekter).

Med det sagt så er Crypto.com opptatt av ekspansjon. Dette er noe de jobber for hver eneste dag, så selv om du ikke kan investere i aksjer, så er det et annen objekt (som virkelig har vært i vinden de siste årene), og det er NFT. Hos Crypto.com kan du også investere i NFT. NFT er en form for digital kunst, og det er stor interesse rundt dette investeringsobjektet.

Så Crypto.com vil uten tvil være et godt valg for kryptoinvestorer. Men hvis du er på jakt etter en plattform som lar deg investere i litt forskjellige objekter, så er det ikke fullt så enkelt. Unntaket er naturligvis hvis du ønsker å investere utelukkende i kryptovaluta og NFT! Her er en liten oversikt over noen av kryptovalutaene som Crypto.com tilbyr:

 • Bitcoin
 • Dogecoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Ripple
 • Shiba Inu

Crypto.com gebyrstruktur

Crypto.com har en relativt god gebyrstruktur. Som bruker av Crypto.com er du nødt til å betale gebyrer, men de er ikke altfor høye. Hvis vi skulle sammenlignet Crypto.com sine priser med prisene til andre aktører, så er det definitivt Crypto.com som kommer best ut:

 • Innskuddsgebyr: Gratis innskudd
 • Uttaksgebyr: Varierer med utgangspunkt i
 • Kurtasje: 0 % – 0,16 %
 • Spread: 0,02 % – 0,144 %
 • Inaktivitetsgebyr: Ja, etter et år med inaktivitet

Som oversikten viser, så er det helt gratis å gjøre innskudd hos Crypto.com. Til gjengjeld vil du bli ilagt et gebyr når du skal gjøre uttak, men hvor stort dette gebyret er vil variere med utgangspunkt i hvilken kryptovaluta du handler med.

Crypto.com opererer med en liten kurtasje, som du også er nødt til å betale. Veldig høy er den ikke, da den er på mellom 0 og 0,16 %. I tillegg til kurtasjen er brukeren nødt til å betale investeringens spread på mellom 0,02 og 0,144 %.

Som investor kan man oppleve perioder med tørke. Med det mener vi at det kan oppstå perioder hvor man ikke investerer i det hele tatt. Hvis du i en slik periode ikke logger inn, og perioden strekker seg over ett helt år, så vil Crypto.com ilegge deg et inaktivitetsgebyr.

Er Crypto.com trygt?

Det er ikke uvanlig å være litt nervøs for sikkerheten når man forsøker seg på en ny kryptobørs. Crypto.com er intet unntak her, fo det er mange som har spurt og som kommer til å spørre i fremtiden om hvor vidt Crypto.com er en trygg plattform eller ikke.

Etter å ha tatt en nærmere titt på Crypto.com sin plattform, så kan vi slå fast følgende: Det er helt trygt å benytte seg av Crypto.com sine tjenester. Crypto.com er en plattform som er både regulert og lisensiert, og det foreligger ingen annen informasjon som gir oss et annet inntrykk. Snarere tvert imot!

I forbindelse med dette spørsmålet kan vi også trekke frem at Crypto.com har inngått samarbeidsavtaler med en rekke institusjoner når det gjelder sikkerhet. Nist Cybersecurity og Privacy Frameworks er noen av disse institusjonene, og de har vurdert Crypto.com til nivå 3 og 4 i forbindelse med sikkerhetsstandarder.

Crypto.com har sørget for å overholde alle krav om personvern. I tillegg bruker de både krypteringer og totrinns-autentiseringsprosesser for at brukernes kontoer skal være trygge. For ikke å nevne at du kan gjøre alt hos Crypto.com – både kjøp og oppbevaring av kryptovaluta, for denne børsen har sin egen kryptolommebok.

Crypto.com kundeservice

Som enhver god kryptobørs er nødt til å gjøre, så tilbyr Crypto.com kundeservice til sine brukere. Det betyr at det er et kundeserviceteam du kan henvende deg til dersom det dukker opp et problem som du ikke klarer å løse på egen hånd.

Det pleier å være litt varierende hvordan ulike aktører løser denne problemstillingen, men Crypto.com har valgt å dele sin kundeservice i tre måter. Det er med andre ord tre måter å kontakte Crypto.com på, og disse skal vi ta en nærmere titt på nedenfor!

Live chat

Først og fremst kan du kontakte Crypto.com sitt kundeserviceteam via live chat. Dette er en funksjon som er tilgjengelig både via appen og via nettleseren. I nettleseren finner du symbolet som fører deg til live chat nederst i høyre hjørne. Her oppgis det også at deres estimerte responstid er «vanligvis under én time».

For å komme i kontakt med Crypto.com sin live chat, så kan du følge denne fremgangsmåten. Husk imidlertid at punktene nedenfor står på engelsk på Crypto.com sin nettside:

 1. Send oss en melding
 2. Velg språk (norsk er ikke tilgjengelig)
 3. Velg en kategori (for eksempel «teknisk problem»)
 4. Er det et nytt problem? Huk av for Ja eller nei
 5. Beskriv problemet, og last opp all informasjon du eventuelt hard som kundeserviceteamet trenger for å hjelpe deg med å løse problemet.

Deretter er du nødt til å vente. Hos Crypto.com kan det ta opptil 24 timer før du får svar på spørsmålet ditt. Når de har funnet ut hva de kan gjøre for å hjelpe deg, så sender de deg en mail med informasjon.

Twitter

Det er også mulig å ta kontakt med Crypto.com via Twitter. Deres konto for kundeservice er @cryptocoms.

Via Twitter kan du både twitre om problemet eller, eller så kan du sende dem en direkte melding. Ofte er det best å gjøre sistnevnte med en gang, for dersom du bare twitrer om det vil de ofte be deg om å ta kontakt via direkte melding uansett.

Hvis du tar kontakt med Crypto.com via Twitter, er det viktig at du passer på å inkludere henvisningskoden din. De trenger denne koden for å kunne identifisere deg.

E-post

Det kan imidlertid hende at du er mest komfortabel med å sende en e-post, og det kan du naturligvis gjøre. Crypto.com sin e-post er [email protected]

Fremgangsmåten her er tilnærmet lik fremgangsmåten vi tok deg igjennom i forbindelse med kryptobørsens live chat.

På e-post har Crypto.com sitt kundeserviceteam en estimert responstid på 24 timer.

Crypto.com fordeler og ulemper

Crypto.com fremstår som en relativt god plattform, men vi vil nok ikke gå så langt å si at den er den desidert beste.

Plattformen har flere fordeler:

 • com er regulert og lisensiert, og overholder alle krav om personvern. Det betyr at dette er en trygg og sikker plattform.
 • En generelt god gebyrstruktur som består av generelt lave gebyrer.
 • com er en populær plattform, noe som blir tydeliggjort i form av at plattformen har rundt 10 millioner brukere. Og dette er noe de har opparbeidet seg kun i løpet av 6 år.
 • En generelt god kundeservice.
 • com byr på et bredt utvalg av kryptovalutaer, samt NFT. Så hos Crypto.com kan man investere i både krypto og NFT.

Med det sagt, så blir det ganske tydelig klart at Crypto.com også har litt forbedringspotensiale:

 • com tilbyr kun investering i krypto og NFT, noe som i og for seg er veldig fint – for de som kun ønsker å investere i dette. Dersom det er noen som ønsker å investere i andre investeringsobjekter, så er de nødt til å gjøre det et annet sted.
 • com er ikke tilgjengelig på norsk, noe som er veldig upraktisk med tanke på at det ikke er alle som er like komfortable med å kommunisere på engelsk eller et annet språk. Det kan også gjøre det vanskelig å finne løsningen på et eventuelt problem på egen hånd selv om man skulle ønske det.
 • Kundeservicen er god, men vi synes at det er ventetiden er litt lang når det gjelder det å få svar. I hvert fall når det gjelder børsens live chat. De beskriver det som en live chat, men det ligner egentlig mer på en e-post henvendelse enn en live chat siden svaret kommer på e-post i løpet av 24 timer (samme som for e-post henvendelser) og ikke umiddelbart.

Slik kommer du i gang på Crypto.com

Det er veldig enkelt å komme i gang på Crypto.com. Du er nødt til å gå gjennom en prosess som ikke er komplisert i det hele tatt. Prosessen består av følgende steg:

 • Opprette en konto (hvis du bruker Crypto.com appen er du først nødt til å laste ned appen på mobiltelefonen din)
 • Verifisere kontoen din
 • Sette inn penger på kontoen din (også kalt å gjøre et innskudd). Her er det du som bestemmer hvor mye du vil sette inn.
 • Invester i kryptovalutaen du ønsker med utgangspunkt i pengene du satt inn på kontoen din.

Crypto.com konklusjon

Nå har vi kommet frem til delen hvor vi skal konkludere. Ovenfor har vi blitt litt bedre kjent med Crypto.com, og basert på dette – kan vi si at dette er en god plattform som vi kan anbefale videre?

Det fremstår som en god plattform som kan anbefales. Men det er ikke til å stikke under en stol at plattformen har forbedringspotensial her og der. Du er også nødt til å sørge for å sjekke at plattformen lar deg gjøre det du ønsker å gjøre – før du oppretter en konto hos dem.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!