Decentraland – kjøp eiendom i Metaverse

Ludvig
16.01.2023
296 Visninger

Decentraland er en virtuell verden hvor brukere får muligheten til å bygge egne land/univers, samt utvikle sin egen avatar. Noen vil uten tvil dra paralleller til dataspillet Minecraft.

Decentraland ble lansert i 2017, og har siden da vært gjennom en enorm utvikling. I tillegg til å være et slags spill, så har det også blitt en markedsplass for kryptomiljøene hvor man kan kjøpe «non-fungible tokens» med plattformens egen kryptovaluta MANA.

Decentraland er et av konseptene som har nytt gått av den høye etterspørselen etter kryptologiske kunstverk. For ca. et år siden lå stykkprisen for Decentraland mynter på 1,6 dollar! Derfor er det mange som lurer på om dette er en god investering?

I denne artikkelen skal vi bli bedre kjent med Decentraland. Vi skal ta en nærmere titt på kursen til Decentraland mynten, og hva som påvirker den. I tillegg skal vi hjelpe deg gjennom prosessen med å investere i Decentraland!

Hva er det?

Decentraland er en virtuell verden, som er laget på blokkjeden til Ethereum. Denne virtuelle verdenen ble lansert i 2017. På det tidspunktet var det et slags interaktivt spill, men nå har det også blitt en populær markedsplass for kryptoinvestorer.

Har du hørt om (og kanskje spilt) dataspillet Minecraft? Da kan det hende at du får en følelse av dejavu i møte med Decentraland. Decentraland kan nemlig minne om dataspillet Minecraft:

Minecraft er et dataspill som går ut på at spillerne skal opprette en egen avartar som de bruker til å bygge sitt eget land og univers i tillegg til non-fungible tokens som kan selges.

I Decentralands virtuelle verden kan brukerne både bygge og utvikle ting, utforske verden og samhandle med hverandre. Man kan også kjøpe/selge ting for Decentraland mynten MANA.

Decentraland pris

Decentraland ble i 2017 utviklet på Ethereums blokkjede, og det var mange som var nysgjerrige på denne nye virtuelle verdenen. Til tross for dette var prisutviklingen ganske rolig. Mest populær var Decentraland blant gamere. Slik forble det også i noen år, men i 2021 så eksploderte det:

 • Prisen på Decentraland steg flere hundre prosent på veldig kort tid.
 • Plattformen slo sine egne rekorder hver eneste dag.
 1. mai 2021 lå prisen for Decentraland på et så høyt nivå som vi aldri før hadde sett. Stykkprisen for Decentraland mynt var 1,60 dollar! I skrivende stund har den imidlertid sunket igjen, noe som ikke er veldig overraskende siden dette er en volatil mynt.

Decentraland kurs

Decentralands litt trege start har fått ekspertene til å ta plass i båten stille og rolig.

Det er litt uenighet rundt hvordan Decentralands fremtid ser ut, blant annet på grunn av Decentralands 2D-rutenett som flere mener er et steg i feil retning. Noen mener at Decentraland ikke gjør nok for å tilpasse seg dagens standarder.

Til tross for kritikken kan Decentralands utviklere vise til flere oppgraderinger som har ført til at den virtuelle verden er interessant for mange flere enn bare de faste kundene deres. Forekomsten av «non-fungible tokens» gjør Decentraland til en kryptosensasjon, så vi synes egentlig at det ser ganske lyst ut!

Men selv om fremtiden til Decentraland ser ganske lyst ut, så er det viktig å huske at det er mye som kan skje. Det er flere faktorer som kan påvirke kursen til Decentraland mynten, som folk generelt har null eller ingen kontroll over:

 • Tilbud og etterspørsel – Er etterspørselen etter Decentraland høy og tilbudet lavt, så vil prisen stige. Ved lav etterspørsel og høyt tilbud, så vil prisen synke.
 • Omtale i media – Hvordan noe omtales i media har mye å si for etterspørselen, og Decentraland er intet unntak her. Decentraland har alltid vært interessant for gamerne, men etter litt positiv omtale av folk utenfor gamingmiljøet så tok det ikke lang tid før andre også fikk opp øynene for Decentraland. Prisen steg med flere hundre prosent i løpet av veldig kort tid. På samme måte vil dårlig omtale i media føre til et raskt prisfall.
 • Antall mynter i omløp – Antall mynter i omløp har også mye å si for prisen. Som sagt: lavt tilbud og høy etterspørsel; høy pris, og høyt tilbud og lav etterspørsel; lavere pris. I forbindelse med Decentraland mynter er etterspørselen høy og tilbudet relativt lavt, noe som betyr at prisen vil være lav. Med det sagt, så vil man aldri gå tom for Decentraland mynter hvis det plutselig skulle snu, for det kan mines flere Decentraland mynter.
 • Det generelle kryptomarkedet – Det kan være en god idé å følge med på kryptomarkedet generelt og ikke bare Decentraland. Kryptomarkedet pleier å følge hverandre, noe som betyr at utviklingen til en annen mynt kan hjelpe deg å forutsi hvordan Decentraland kommer til å utvikle seg selv om det ikke har skjedd enda.

Slik kjøper du

Har du lyst til å kjøpe Decentraland? Da mener vi naturligvis ikke at du kan kjøpe hele Decentraland konseptet. Ei heller kan du kjøpe aksjer i Decentraland. Men det du kan gjøre, er å kjøpe mynter som kan brukes til å ta del i den virtuelle verdenen som Decentraland er! Høres ikke det gøy ut? Det synes i hvert fall vi!

Nedenfor vil du finne en liten guide til hvordan du kan gå frem for å kjøpe mynter til bruk i Decentraland!

 1. Valg av handelsplattform – Første steg vil være å finne en handelsplattform. Først og fremst må handelsplattformen tilby Decentraland mynter, men det er også flere andre faktorer som bør tas med i betraktningen her. Ikke bare utvalg og investeringsmuligheter, men også faktorer som gebyrer og avgifter.
 2. Opprett en konto – Deretter er du nødt til å opprette deg en konto. Dette er en veldig enkel prosess, men selve registreringsprosessen vil nok variere litt med utgangspunkt i hvilken handelsplattform du har valgt. Registreringsprosessen vil også inkludere å verifisere kontoen din, og det vil vi virkelig anbefale deg å gjøre med en gang.
 3. Innskuddsbetaling – Etter at kontoen er opprettet og verifisert, så må du sette inn et beløp på kontoen din. Innskuddet kan du siden bruke til å investere i Decentraland.
 4. Finn Decentraland i handelsplattformens utvalg, trykk «kjøp» for å lese mer om investeringsobjektet og deretter «åpne handel» for å fullføre kjøpet!
Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!