Omfattende guide om Bitcoin kurs og hva som påvirker den

11.01.2023
273 Visninger

Er du nysgjerrig på Bitcoin kursen? I så fall er du ikke alene! Bitcoin er en av de mest populære kryptovalutaene i verden og prisene svinger konstant. Det kan være vanskelig å holde styr på den nåværende verdien av Bitcoin og hvilke faktorer som påvirker prisen. Men denne omfattende guiden vil vi dekke det grunnleggende om Bitcoin kurs og priser – hvordan du sporer utviklingen, hva de er verdt i dag, og hvilke spådommer og prognoser som finnes for fremtiden til Bitcoin.

Introduksjon til Bitcoin kurspriser

Bitcoin-priser bestemmes av en rekke faktorer. Dette inkludert markedstilbud og etterspørsel, nyheter og spekulasjoner, og til og med mengden datakraft som brukes til å utvinne 1 Bitcoin. Alle disse faktorene spiller en rolle i å bestemme gjeldende verdi av denne kryptovalutaen. Å forstå dem er avgjørende for alle som ønsker å investere i kryptovaluta.

Det er også viktig å forstå at Bitcoin er en desentralisert digital valuta som ikke kontrolleres av noen regjering eller sentralbank. Den er opprettet gjennom en prosess kalt «gruvedrift», som involverer datamaskiner som løser komplekse matematiske algoritmer for å lage nye Bitcoin. Denne prosessen er svært krevende og trenger mye datakraft.

Hvilke faktorer påvirker Bitcoin-priser?

Flere faktorer kan påvirke prisen på Bitcoin. Det er viktig å holde seg oppdatert på de siste nyhetene og utviklingen i kryptovaluta-verdenen for å holde seg informert om faktorene som påvirker prisen på Bitcoin.

En faktor som påvirker Bitcoin-prisene er markedets tilbud og etterspørsel. Når etterspørselen etter Bitcoin øker, har prisen også en tendens til å gå opp. På den annen side, når etterspørselen synker, synker ofte prisen også.

Til slutt kan mengden datakraft som brukes til å utvinne Bitcoin også påvirke prisen. Når flere mennesker miner etter Bitcoin, øker vanskeligheten til algoritmene. Dette kan føre til at prisen går opp ettersom det blir vanskeligere å utvinne Bitcoin.

Sporing av Bitcoin kurs ut i fra Markedsverdi

Det finnes flere nettsteder som sporer prisene på virtuelle valutaer og gir verdifull data og informasjon om markedene. Du kan finne sanntidsdata om prisene på Bitcoin og andre kryptovalutaer, og gir informasjon om markedsverdi og handelsvolum.

Nettsider som 1Bitcoin.no gir også en rekke verktøy for å spore prisene og trendene til Bitcoin og andre kryptovalutaer. Disse verktøyene inkluderer prisdiagrammer, markedsverdi rangeringer og historiske data. Denne informasjonen kan brukes til å få innsikt i kryptovalutamarkedet, og ta informerte beslutninger om når du skal kjøpe og selge Bitcoin.

Bitcoin-pris i dag

Fra desember 2022 er prisen for én Bitcoin omtrent $16.800 USD. Dette er en reduksjon fra forrige måned da prisen på én Bitcoin var omtrent $20.000 USD.

For å finne dagens markedskurs kan du enkelt bruke Google for å få oppdaterte tall døgnet rundt. Dette kan du igjen sammenligne disse tallene med trading plattformer som tilbyr kryptovaluta, slik at du finner enkelt ut hvem som tilbyr de beste prisene for handel. 

Valutaen du sammenligner prisen med kan også ha en innvirkning på Bitcoin prisen. Det er som oftest vanlig å sammenligne kursen i amerikanske dollar på de fleste nettsider. Om dollaren er sterk vil dette ha en innvirkning på kursen for BTCUSD, men ikke nødvendigvis BTCNOK om den norske kronen ikke øker i verdi. 

Bruk søketermen BTC vs NOK, så finner du dagens oppdaterte kurser på Google, og du kan også bruke live diagrammer som er gratis på nett. 

Hvor mye er én Bitcoin verdt i norske kroner?

Det er nesten umulig å gi et nøyaktig tall i og med at markedet er i konstant bevegelse. Men i desember 2022 har prisen sunket fra 174.000 NOK til 162.000 NOK. Dette betyr at Bitcoin har tapt seg i verdi den siste måneden med over 7 prosent. 

Her ser du et diagram over prisen til Bitcoin fra Google den siste måneden. 

pridiagram over Bircoin

Som du sikkert vil merke så vil ikke denne prisen være gjenspeilet hos markedsaktører hvor du kan kjøpe eller selge bitcoin. Der vil det alltid være et valutapåslag for at plattformen skal kunne tjene penger på handel – men bare sørg for å velge en plattform som ikke tar for mye. 

Bitcoin kurs og prognoser for 2023

Det finnes en rekke spådommer og prognoser for fremtiden til Bitcoin og andre kryptovalutaer. Noen eksperter spår at prisen på Bitcoin vil fortsette å øke, mens andre mener at markedet er for volatilt og at prisen kan falle betydelig.

Det er viktig å huske at ingen nøyaktig kan forutsi fremtiden til kryptovalutamarkedet. Det er viktig å holde seg oppdatert på de siste nyhetene og utviklingen innen kryptovalutaen, slik at du kan ta informerte beslutninger om når du skal kjøpe og selge Bitcoin.

Forøvrig er det mange som mener at markedet har bunnet nå i 2022, og mest sannsynligvis vil opptreden fortsette i 2023. Mange venter på en kurs på rundt 150.000 kroner for å kjøpe, men det er uvisst om prisen kommer til å gå ned mer enn 162.000 som nedtrenden stoppet på i desember 2022. Men som alltid bør du være ytterst skeptisk til å høre på eksperter på dette området. 

Om du er optimistisk i dette markedet kan du heller se etter muligheter for å investere, men ikke sett mer penger på spill enn det du har råd til å tape. 

Oppsummering

  • Sjekk jevnlig markedskursen for å finne potensielle kjøp i markedet
  • Sammenlign kurser du får fra investeringsplattformer med den reelle kursen på Google
  • Kursen endres veldig rakt i dette markedet, så du må ha litt is i magen og tåle store markedssvninger om du vil investere i Bitcoin eller andre kryptovaluta. 
Forfatter