Slik kjøper du kryptovaluta i Norge

Ludvig
18.01.2022
383 Visninger
Slik kjøper du kryptovaluta i Norge

Det er enklere enn du kanskje tror å kjøpe kryptovaluta i Norge. Det finnes flere ulike kryptobørser og vekslingstjenester, men det anbefales sterkt at du bruker en aktør som er registrert hos Finanstilsynet, som for eksempel eToro.

Mange nordmenn foretrekker eToro. Mye av grunnen til det, er at eToro hittil er den eneste børsen som gir deg muligheten til å bruke både PayPal og betalingskort som innskuddsmetode, slik at du kan kjøpe kryptovaluta på noen få minutter. eTOro tilbyr forresten over 100 forskjellige typer kryptovaluta.

Slik fungerer handel med kryptovaluta

Det er flere måter å både kjøpe og selge kryptovaluta på, men den mest vanlige metoden er å bruke en kryptovalutabørs. Du kan også handle kryptovaluta direkte med andre privatpersoner, men det er tryggest å bruke en anerkjent kryptovalutabørs. Du bør alltid tenke sikkerhet når du kjøper kryptovaluta, på samme måte som du bør tenke sikkerhet uansett hva du foretar deg på nettet. for å være på den trygge siden, kan det lønne seg å vurdere en kryptert VPN-tjeneste. Sjekk vpntopp.no her.

Slik kommer du i gang

Det første du må gjøre når du har bestemt deg for å kjøpe kryptovaluta er å velge hvor du ønsker å kjøpe. Vi nevner igjen at det lønner seg å velge en aktør som er registrert hos Finanstilsynet. Da har du nemlig flere rettigheter hvis noe skulle gå galt.

Når du har bestemt deg for hvilken kryptovalutabørs du ønsker å handle hos, er det bare å registrere deg og åpne en konto.

Som regel må du klikke deg inn på nettsiden deres og fylle inn nødvendige opplysninger som e-postadresse, brukernavn og ønsket passord. Husk forresten å ikke bruke samme passord på flere nettsider. Da er du mer utsatt hvis et av brukerstedene blir hacket, noe som dessverre skjer fra tid til annen.

Skal du kjøpe kryptovaluta for over 20 000 kroner, må du først verifisere e-postadressen din. Dette slipper du imidlertid hvis du skal handle for et lavere beløp, og da går det mye raskere.

Det er også viktig at du leser nøye gjennom vilkårene på den nettsiden du velger å handle hos, før du setter i gang med å trade.

[etoro]

Slik verifiserer du e-postadressen din

Når du skal verifisere e-postadressen din, mottar du en mail med informasjon om dette. Når du har verifisert e-postadressen din, mangler du bare å fylle inn nødvendig informasjon på profilen din. Vær obs på at dette kan ta noen minutter.

Du må være klar over at du må besvare noen spørsmål før du får lov til å kjøpe kryptovaluta. Dette kan for eksempel være opphavet til pengene du handler for, om det er arbeidsinntekt eller gevinst på investeringer. Du må også bekrefte at du er innforstått med risikoen du påtar deg ved å kjøpe kryptovaluta, og om du har handlet kryptovaluta tidligere.

Når du er ferdig med å svare på spørsmålene, kan du fullføre profilen din.

Slik setter du inn penger på kontoen

Du må sette inn penger på kontoen din hos eToro før du kan kjøpe kryptovaluta. For å sette inn penger kan du bruke kredittkort eller debetkort, PayPal, bankoverføring, Neteller eller Skrill. Vær oppmerksom på at du må sette inn minimum 50 euro, som tilsvarer omtrent 500 kroner etter dagens kurs.

Etter at du har satt inn penger på kontoen din, er du klar for å kjøpe kryptovaluta. Du vil få opp en oversikt over mulige kryptovalutaer du kan kjøpe. Deretter er det bare å velge.

Kjøpe kryptovaluta med kort

Per dags dato er det kun mulig å kjøpe kryptovaluta med kort, inkludert Visa og MasterCard, hos eToro i Norge. Grunnen til at det ikke er flere, er at betalingsformidlerne risikerer å måtte refundere kjøp, hvis kortinnehaveren påstår at kortet er brukt mot hans eller hennes vilje og viten.

Vi regner imidlertid med at det vil dukke opp flere markedsplasser hvor du kan bruke kort etter hvert.

Kjøpe Bitcoin

Kjøpe kryptovaluta med bankoverføring

I 2019 innførte Finanstilsynet en registreringsplikt for selskaper som ønsker å tilby kjøp og salg av kryptovaluta i Norge. Siden den gang er det flere selskaper som har registrert seg, inkludert den største aktøren Firi.

Hos Firi kan du kjøpe fem forskjellige kryptovalutaer; bitcoin, litecoin, DAI, XRP og ethereum.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!