Kjøpe kryptovaluta med bankkort

Ole
27.04.2019
690 Visninger
Kjøpe Bitcoin

En av de største utfordringene for personer som ønsker å investere penger i kryptovaluta, og kanskje spesielt Bitcoin, er hvordan de skal gå frem for å kjøpe det. Ofte kan det føles som om det er et stort skille mellom personer som gjerne vil investere litt penger og de som faktisk forstår hvordan kryptovaluta fungerer, men dette skillet blir bare mindre og mindre. I dag er det faktisk veldig enkelt å komme i gang med å investere i Bitcoin eller annen kryptovaluta, og det er faktisk mulig å kjøpe kryptovaluta med bankkort.

Den største og tryggeste nettsiden for å kjøpe kryptovaluta med bankkort er en nettside som heter Coinbase. Dette selskapet omsetter typisk kryptovaluta for over én milliard amerikanske dollar per døgn, og regnes som en av de tryggeste aktørene innenfor kryptovalutamiljøet.

På Coinbase lager man seg enkelt nok en brukerkonto for å komme i gang. Når det er gjort må man bekrefte identiteten sin, og noen ganger kan det være litt ventetid på å få gjennomført dette før man kan kjøpe kryptovaluta. Det er likevel som oftest klart innen noen få dager, og da er det bare å bruke bankkort for å betale for kryptovalutaen man vil kjøpe. Man kan kun kjøpe litt over 20 ulike kryptovalutaer på Coinbase, men de har heldigvis alle de store kryptovalutaene tilgjengelig. Så man kan uten problemer kjøpe Bitcoin, Ethereum, EOS, Litecoin eller Bitcoin Cash der med bankkortet sitt.

Det er ingen tvil om at Coinbase er den tryggeste måten å kjøpe kryptovaluta med bankkort på grunn av hvor godt kjente og mye brukt de er, men det er også andre alternativer som blir stadig mer populære. Det kan godt vært at man finner en bedre pris eller lavere avgifter hos en annen aktør, men husk å sjekke opp hvor godt trykte de har før du gir fra det kortinformasjonen, da det i likhet med resten av internett er mange som prøver å svindle til seg penger i kryptovalutamiljøet.

Kjøp kryptovaluta med bankoverføring

Et annet alternativ til Coinbase er en nettside som heter Localbitcoins. Her kan man ikke handle kryptovaluta direkte med bankkortet sitt, men man bruker isteden bankoverføringer for å kjøpe Bitcoin.

[etoro]

 

Localbitcoins fungerer litt annerledes enn Coinbase, og er mer som en slags markedsplass hvor privatpersoner kan kjøpe og selge Bitcoin og andre kryptovalutaer til hverandre. Man må derfor lage en konto og begynne en handel med en selger på nettsiden. Det er enkelt å se hvor mange positive tilbakemeldinger hver selger har, så man kan gå for en med et godt renommé for å være sikret en rask og trygg handel.

En handel på Localbitcoins fungerer typisk ved at man åpner en henvendelse til en selger med informasjon om hvor mye man ønsker å kjøpe, så får man svar med et navn og bankkonto man skal overføre penger til. Da er det bare å overføre pengene, så får man kryptovalutaen når pengene er fremme på kontoen til motparten.

https://www.youtube.com/watch?v=w2qZT1-9UdY

Man får ikke kjøpt alle kryptovalutaer med bankkort

Som nevnt er det langt ifra alle kryptovalutaer som selges direkte med bankkort, det er noen ganger vanskeligere enn å sette inn penger på nye kasino, men dersom man bruker bankkortet til å kjøpe Bitcoin kan man bruke en annen aktør for å handle andre kryptovalutaer med disse Bitcoinsene. Den største markedsplassen for å handle mindre brukte kryptovalutaer er Binance, men det er også mange andre aktører som tilbyr dette. Det er lite trolig at man kommer til å få kjøpt ukjente kryptovalutaer med bankkort i nærmeste fremtid, så man kan like godt venne seg til å gå omveien med Bitcoin for å handle disse.

Forfatter Ole

Ole jobber som freelance forfatter/skribent, men er også med på vårt team. Han har hatt en interesse for krypto i flere år og det er naturlig for han å opplyse andre om denne fantastiske teknologien. Ole sier selv at å skrive om kryptovaluta ikke er en jobb, men en lidenskap! For oss kan det jo ikke bli bedre!