Å kjøpe bitcoin har aldri vært enklere: slik gjør du det

Ludvig
07.12.2021
517 Visninger
bitcoin handel med tips

Bitcoin er en kryptovaluta (digital og alternativ valuta som fungerer uavhengig av banker) som ble lansert i 2009. Bitcoin er populært kalt «digitalt gull», og det har kanskje vært den mest attraktive investeringen dette tiåret.

Det på grunn av en vanvittig verdiøkning. Når kryptoen først ble lansert kostet de digitale myntene knappe 1 krone. I dag er verdien på flere hundre tusen kroner.

Hadde du investert 5000 kroner i 2013, hadde du med nåværende kurs tjent rundt 800,000 kroner. Nå spekuleres det også om Bitcoin-myntene kan stige til både 1 og 2 millioner kroner i overskuelig fremtid. Kanskje ikke rart at stadig flere velger å investere?

Hvordan investere i Bitcoin?

Før i tiden, og da snakker vi om Bitcoins 6-7 første leveår, var det svært vanskelig å investere i det «digital gullet». Helt i startfasen måtte myntene utvinnes gjennom en prosess kalt for mining.

Mining går ut på å løse algoritmiske oppgaver ved hjelp av datakraft, noe som var og er meget tid- og energikrevende. Mining har også i senere tid blitt mye omtalt og debattert på grunn av høyt strømforbruk. Kina har eksempelvis forbydd all form for kryptoutvinning, mens både Sverige og Norge nå vurderer regulatoriske tiltak for å redusere det.

Etter hvert som myntene ble utvunnet kunne man handle direkte fra personer som var i besittelse av kryptovalutaen. Men også dette var tidkrevende, og ikke minst kostbart.

Tiden det tok å overføre de digitale myntene fra lommebok til lommebok kunne ta opptil flere dager. I tillegg ble man belastet med høye transaksjonsgebyr, samt at man måtte komme i kontakt med personer som eide myntene. Det gjorde man som regel via diverse internettforum og andre sosiale nettverk.

I dag er det heldigvis betydelig enklere å kjøpe Bitcoin.

Du kan enkelt kjøpe på en handelsplattform

Ettersom Bitcoin, og andre kryptovaluta for øvrig, er blant de mest populære investeringsobjektene i dag, har de fleste handelsplattformer krypto i sitt sortiment.

En handelsplattform er en digital plattform hvor du kan kjøpe og selge finansielle aktiva, som aksjer, råvarer, forex, fond og kryptovaluta. Du kan egentlig se på det som en digital markedsplass, hvor alle handler gjennomføres umiddelbart. Så fort du klikker «kjøp», er du i besittelse av den verdifulle kryptovalutaen.

På en handelsplattform kan du også benytte deg av ulike verktøy og funksjoner til blant annet analyse. Det er også viktig å understreke at de aller fleste plattformer er regulerte, som betyr at de er under tilsyn av diverse finansdepartementet. Det vil si at det er trygt å investere.

[etoro]

Velg en pålitelig aktør og opprett konto

Først og fremst må du finne deg en plattform. Merk at det finnes flere aktører der ikke alle er like pålitelige. Vi anbefaler da å gjøre grundige undersøkelser og vurdere utvalget av investeringsobjekt, funksjoner, og selvsagt gebyrene.

Gebyrene er et kritisk punkt. Betaler du for eksempel mye i kurtasje risikerer du å tape store deler av gevinstene. Desto mindre du betaler i gebyrer, jo mer penger sitter du igjen med.

Når du har funnet din foretrukne plattform er det bare å opprette konto. Som regel er det gratis og det heller ikke særlig tidkrevende. Når kontoen er opprettet og du er verifisert, må du gjøre et innskudd. Innskuddet gjøres raskt og enkelt, og når det er gjennomført kan du endelig begynne investeringen!

Ønsker du ytterligere informasjon? Da anbefaler vi å lese artikkelen Kjøp Bitcoin. Her finner du alt som omhandler hvordan kjøpe, og hva som er beste plass å kjøpe fra. Artikkelen tar også for seg hva som gjør Bitcoin unikt, og hvorfor det er en spennende investering.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!