De mest omsatte kryptovalutaene

Ole
28.01.2019
364 Visninger
Kryptovaluta

Det er mange forskjellige populære kryptovalutaer selv om de fleste kanskje bare er kjent med noen få av disse. Til sammen er det mange tusen ulike kryptovalutaer tilgjengelig, men det er selvsagt noen få som er mye mer brukt enn andre.

En av de vanligste måtene å måle hvor mye brukt og hvor stor verdi en kryptovaluta har er ved å måle omsetning. Omsetningen i seg selv er et mål på hvor mye av de ulike kryptovalutaene som har blitt kjøpt og solgt over en gitt tid, basert på tall fra kryptovalutabørser.

Omsetningen kan si mye om markedet som man ikke kan se med bare prisen og markedskapitalen, som for eksempel hvor sannsynlig det er at en trend forsetter i samme retning. Her kan du sette deg litt inn i de mest omsatte kryptovalutaene og se hvor mye de omsetter for daglig, så forstår du snart at kryptovaluta er så mye mer enn bare Bitcoin.

salgsvolum kryptovaluta

Hvor mye det handles for (volum) sier mye om hvor lett/vanskelig det er å omsette en kryptovaluta – akkurat som med aksjer, valutahandel og andre verdinstrumenter.

Bitcoin

Selv om det er flere alternativer til Bitcoin, er fortsatt den originale kryptovalutaen på førsteplass når det kommer til den mest omsatte kryptovalutaen. Volumet som omsettes hver dag kan variere ganske kraftig, men det ligger gjerne godt over 15 milliarder amerikanske dollar i løpet av et døgn. Bitcoin er jo den mest populære kryptovalutaen som de fleste allerede har et forhold til, og trolig vil den også forbli den mest omsatte kryptovalutaen en stund fremover.

Tether

Den nest mest omsatte kryptovalutaen er en valuta som heter Tether. Denne er svært ulik Bitcoin, for Tether er en såkalt «stablecoin». Dette vil si at den har som mål å ha en stabil verdi, og Tether streber mot å være verdt så nøyaktig $1 som mulig.

Man kan med andre ord si at Tether er en kryptovaluta som har USD som grunnmur, og dette har gjort den til en populær kryptovaluta for å gardere seg mot fall i kryptovalutamarkedet.

Dersom man tror Bitcoin kommer til å falle i verdi mot USD kan man enkelt selge Bitcoin for Tether og tjene penger på fallet, mens det til sammenligning ville vært mer tungvint å selge det mot ekte USD for å gardere seg, samtidig som et salg mot USD eller en annen ekte valuta kunne ha ført til skattbar inntekt i mange land.

Ethereum

På tredjeplass over de mest omsatte kryptovalutaene har vi Ethereum med en omsetning på mellom 5 og 8 milliarder dollar daglig. Dette er en blockchain som fungerer svært annerledes enn både Bitcoin og Tether, og er spesiallaget for å håndtere smartkontrakter. Det er blant annet mulig å lage desentraliserte spill og applikasjoner på denne blockchainen, og dette har ført til at det er en blockchain som både brukes mye av folk, samtidig som den er populær som et investeringsobjekt.

Litecoin

Litecoin er også en av de eldste kryptovalutaene, og den fungerer egentlig veldig likt Bitcoin, men den er laget for å ha mye lavere transaksjonskostnader. Dette har gjort det til en populær kryptovaluta, og det omsettes for mellom 2 og 3 milliarder dollar per dag.

Se hvilke kryptovalutaer som er mest omsatt akkurat nå

For en helt oppdatert liste over de mest omsatte kryptovalutaene kan man gå til coinmarketcap.com og klikke på fanen «Volume (24h)», så ser man hvilke kryptovalutaer som har vært omsatt mest i løpet av de siste 24 timene. Det er stort sett mange av de samme kryptovalutaene som går igjen dag etter dag, men det er jevnlig noen endringer på topplisten, så det kan være verdt å følge med på.

Forfatter Ole

Ole jobber som freelance forfatter/skribent, men er også med på vårt team. Han har hatt en interesse for krypto i flere år og det er naturlig for han å opplyse andre om denne fantastiske teknologien. Ole sier selv at å skrive om kryptovaluta ikke er en jobb, men en lidenskap! For oss kan det jo ikke bli bedre!