Gode kilder for deg som vil lære mer om blockchain teknologi

Ludvig
04.08.2022
149 Visninger

Uansett om du skal investere langsiktig, eller holde på med trading av kryptovaluta er det viktig med gode kilder til informasjon. Her kan det være stor forskjell på kvaliteten ulike sider tilbyr, og derfor ha vi gått gjennom noen av våre foretrukne kilder. Det er nemlig en rekke faktorer som spiller inn for at du skal du gjøre gode investeringer, noe du vil finne mer om på mange av disse nyttige nettsidene.

Alle sidene vi anbefaler i denne artikkelen er selvstendige aktører og vi mottar ikke kompensasjon for å promotere dem. For å finne frem til de beste aktørene har vi tatt utgangspunkt i en rekke ulike vilkår, men her vil personlige preferanser ha stor påvirkning for dine egne preferanser. Når det er sagt kan vi trygt si at disse kildene tilbyr et bredt spekter informasjon om kryptovaluta, NFT-er, skatt og anmeldelser av forskjellige tjenester.

Hvordan har vi vurdert kildene?

Noe av det viktigste når man skal vurdere informasjonskilder er at de er selvstendig publisert. Dette betyr at vi har sett bort fra blogger og nettsider assosiert med kryptobørser og meglere. Du vil riktignok finne mye nyttig informasjon på disse sidene også, men så lenge det ikke er mulig å verifisere at innholdet ikke er markedsføringsmateriell, har vi valgt å se bort ifra disse sidene.

Kriteriene vi har vurdert kildene våre på:

  • Selvstendig redaksjon
  • Verifiserbar informasjon
  • Oppdatering av relevant innhold
  • Dekning av ulike relevante temaer

Nettsider som tilbyr god informasjon for deg som vil lære om kryptovaluta

Både kryptovaluta og blockchain teknologi har blitt populære emner i snakke om, men det kan være vanskelig å finne relevant stoff i de tradisjonelle nyhetskanalene. Derfor har vi utarbeidet en liste med det vi mener er de beste kildene for deg som ønsker å lære mer om den avanserte teknologien. Det vil også være aktuelt for investorer som ønsker å følge med på nye, spennende kryptovalutaer som lanseres og forskjellige plattformer for handelstjenester.

Kryptografen

Kryptografen er en av de første nyhets- og opplæringsnettsidene som ble lansert med et fokus på kryptovaluta og blokkjeder i Norge. Nettsiden ble åpnet i 2019 og er fortsatt i dag en av de mest dekkende for deg som ønsker å lære om kryptovaluta på norsk. Her vil du finne et bredt spekter med relevant informasjon og mange spennende guider for hvordan du kan optimalisere investeringen din i kryptovaluta.

Bitcoin Profit

En annen populær kilde til informasjon om crypto er Bitcoin Profit. Denne engelske nettsiden er fylt med nyttige guider for nybegynnere og en rekke anmeldelser på ulike plattformer. Noe av det som gjør bitcoin-profit.app/no så nyttig er deres enorme dekning av ulike altcoins som mange større nettsider ikke dekker tilstrekkelig. Her vil du finne muligheter til å komme inn på nye coins i et tidlig stadie, og dermed øke potensialet for gevinst underveis.

Cryptoninjas

Når det kommer til åpen blockchain teknologi og digitalvaluta er det få nettsider som kan måle seg med Cryptoninjas. Dette er en av de originale nettsidene for stoff relatert til den nye teknologien, noe som også betyr at de tilbyr svært gode dybdeguider på ulike emner. Du vil finne oppdaterte lister over de mest populære ICO, ulike kurser på populære mynter og ikke minst real-time data fra flere store børser.

Nettavisen Kryptovaluta

Nettavisen Kryptovaluta er en annen nyttig tjeneste for deg som foretrekker nettsider på norsk. Dette er en tjeneste fra Nettavisen i samarbeid med Netrocket Media som tilbyr et enormt utvalg kryptovaluta relaterte artikler og guider. Du vil også finne sammenligning av ulike priser og kryptobørser, noe som gjør det enklere å finne frem til de beste handelsplattformene i Norge. En av årsakene til at vi liker Nettavisen Kryptovaluta er at de også dekker emner som NFT-er, ICOer og IDOer.

Hva er det viktigste for deg som vil lære om blokkjeder?

Når du skal lære om et såpass komplisert emne som blokkjeder er det viktig med gode, men også forståelige kilder til informasjon. Det er dette som har gjort at mange foretrekker nettsider, podcasts og videoer fremfor å sette seg ned med omfattende bøker på emnet. Du vil riktignok finne en rekke bøker som gir omfattende dekning av emnet, men for de fleste nybegynnere vil disse være svært kompliserte å forstå seg på. Derfor har vi valgt å ikke inkludere bøker i vår liste, men heller live nettsider som tilbyr gode opplæringsresurser på både norsk og engelsk. På denne måten kan de også tilby nytt relevant stoff etterhvert som informasjonen og teknologien utvikler seg underveis, noe bøker ikke vil kunne uten å gi ut en ny revidert utgave.

Oppsummering

Internett er en utmerket kilde til informasjon, men det er viktig å vite at de kildene man benytter seg av er pålitelige. Derfor har vi valgt å lage en liste med det vi anser som de beste kildene for artikler og guider på krytovaluta, blokkjeder og NFT-er. Dette er en kombinasjon av norske og engelske sider, men de har til felles at de tilbyr enkel, forståelige guider på det som egentlig kan være et svært komplisert emne.

I vår liste har vi lagt vekt på en rekke ulike kriterier, der blant annet redaksjonell selvstendighet har spilt en viktig rolle. Det er derfor vi ikke har inkludert populære blogger som eies av NBX, CoinBase, Binance og andre populære kryptobørser. Imidlertid betyr ikke dette at sidene ikke inneholder nyttig informasjon, bare at vi ikke kan verifisere det som upartisk journalistikk.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!