Hva er en kryptovaluta-wallet?

Ludvig
29.04.2022
246 Visninger
kryptovaluta-wallet

Kryptovaluta er i vinden om dagen, blant annet ved at mange vurderer å investere i det for å ha råd til å kjøpe bolig en gang i fremtiden. Hvor vidt dette er lurt, er det svært delte meninger om.

Men det er i hvert fall én ting alle vet, og det er at kryptovaluta ikke oppbevares på samme måte som annen type valuta, for eksempel norske kroner eller amerikanske dollar. Dette er valutaer man kan bruke både gjennom debetkort eller i form av fysiske mynter og sedler.

Kryptovaluta er en digital valuta, men til tross for det så er det noen likheter mellom kryptovaluta og andre valutaer (som kan forekomme i en fysisk form). En av disse likhetene er at man må ha et sted å oppbevare valutaen sin.

Ville du lagt debetkortet ditt eller en stor haug med mynter på bordet under et middagsbesøk? Sannsynligvis ikke! På samme måte så lagrer man ikke kryptovaluta rett på datamaskinen og lar det ligge på skrivebordet. Det du trenger, er en kryptovaluta-wallet.

Hva er en kryptovaluta-wallet?

Det ligger litt i selve begrepet hva en kryptovaluta-wallet er. Dette begrepet er en kombinasjon av to språk – norsk og engelsk – hvor ordet kryptovaluta er norsk og wallet er engelsk.

I dette tilfellet ville det vært mer korrekt å kombinere hvert enkelt ord med et ord på det samme språket. Det ville gitt oss litt andre begreper, men betydningen ville likevel vært den samme:

  • Kryptovaluta lommebok.
  • Cryptocurrency wallet.

Med det sagt, så er det ikke noe i veien for at man kan kalle det kryptovaluta-wallet også. Det er helt innenfor, og de som ønsker å bruke dette begrepet kan naturligvis gjøre det. Vi vil bruke dette begrepet i resten av denne artikkelen.

En kryptovaluta-wallet er altså en kryptovaluta lommebok. Og som de fleste vet, så er lommeboken et sted hvor man kan oppbevare både debetkort og fysiske mynter – så fremt man velger å få for den tradisjonelle lommeboktypen.

En digital kryptovaluta-wallet

I og med at kryptovaluta er en digital valuta, så sier det seg nok selv at valutaen ikke kan oppbevares i en fysisk lommebok på samme måte som debetkortet og eventuelle mynter/sedler som du kanskje har liggende.

Kryptovaluta-walleten er også nødt til å være digital, for at den skal ha noen som helst funksjon i forbindelse med kryptovalutaen din.

Tre viktige begreper ift. Kryptovaluta-wallet

I forbindelse med kryptovaluta-wallet er det tre begrepet som er ekstra viktige. De skal vi ta en nærmere titt på nedenfor:

  • Adresse.
  • Offentlig nøkkel.
  • Privat nøkkel.

Adressen er et begrep som brukes om hvor transaksjonen skal gjennomføres. Når det skal gjennomføres en transaksjon, er det denne adressen du skal oppgi.

Deretter har vi begrepet «offentlig nøkkel». Dette begrepet viser til nøkkelen du skal oppgi til tredjeparten som skal gjennomføre en transaksjon til deg. Den offentlige nøkkelen må oppgis i tillegg til adressen, som nevnt ovenfor.

Til slutt har vi begrepet «privat nøkkel». Dette er som et passord, og det er kun ment for dine øyne. Det er viktig at ingen andre får fatt i den!

Sjekk vår fantastiske video om kryptovaluta:

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!