Tesla inn i utvinning av Bitcoin

Ludvig
02.05.2022
341 Visninger
tesla bitcoin mining utvinning

Det er mange kjente navn som kan kobles til kryptovaluta, både her til lands og ute i den store verden. En av de som har vært veldig vokal i forbindelse med kryptovaluta, er Tesla-gründer Elon Musk. Han har gitt uttrykk for sin interesse gjennom sin Twitter-konto.

Tesla tok imidlertid et steg videre under Bitcoin 2022. Da ble det annonsert at de inngår et samarbeid med to andre selskaper for å drive med utvinning av bitcoin. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på dette!

Binance

Over 600 kryptovalutaer
4.9/5
  • Tilbyr app til mobil
  • Mulighet for VISA kort
  • NFT markedsplass
  • Pool Mining
  • Spot
  • Margin
  • Farming
  • Veldig treg og omfattende verifiseringproses
  • Høyt uttaksbegyr
  • Ingen demotilgang
Verdens største kryptobørs, perfekt for trading!
Åpne konto

Hva er Bitcoin 2022?

Først og fremst er vi nødt til å svare på følgende spørsmål: Hva er Bitcoin 2022?

Bitcoin 2022 er navnet på verdens største bitcoinfestival. Dette er en festival som arrangeres i Miami.

I skrivende stund ser dette mer eller mindre ut til å være et arrangement som fremdeles er befinner seg i planleggingsprosessen, men kanskje det blir et fast arrangement om noen år. Det er fremdeles på et veldig tidlig stadium, så det er ikke godt å vite!

Tesla + Block + Blockstream

Under Bitcoin 2022 ble et nytt samarbeid mellom Tesla, Block og Blockstream annonsert.

Tesla kjenner vi godt til fra før – det er en elbil-produsent. Men hva er selskapene Block og Blockstream kjent for? Block er et betalingsselskap, mens Blockstream er et blokkjedeselskap.

Samarbeidet går ut på å bygge et nytt anlegg, og det nye anlegget skal drives av fornybar energi. Og det er her Tesla kommer inn i bildet, ettersom det er de som skal sørge for solcellepaneler og lagringsteknologi til det nye anlegget.

Derfor kuttet Tesla ut bitcoin i fjor

De som har holdt et øye med Elon Musk og Tesla har sikkert fått med seg at Tesla begynte å akseptere betaling i form av bitcoin i fjor, men så ombestemte de seg.

Det var på grunn av at de som selskap var bekymret for miljøet, og de er jo en elbilprodusent, så miljø er noe de er veldig opptatt av. Bitcoin er en kryptovaluta som blir utvunnet ved hjelp av datamaskiner som konkurrerer om å løse oppgavene, noe som fører til et stort energiforbruk.

På grunn av dette valgte altså Tesla å trekke seg godkjenningen til bitcoin som betalingsmiddel. Men nå prøver de seg altså igjen – men på en litt annen måte enn i fjor.

Målet med dette samarbeidet er altså å skape et sterkere bitcoin-nettverk, fordi nettverket får energien sin fra ulike kilder. Samarbeidet skal med andre ord skape flere energikilder.

I tillegg til dette vil også Tesla, Block og Blockstream forsøke å oppmuntre til innovasjon innen bitcoin-mining – men det som gjør det hele unikt er at det skal være med en nullutslippskraftsinfrastruktur.

Det overordnede målet med samarbeidet

Det overordnede målet med samarbeidet til Tesla, Block og Blockstream er ikke bare å slå et slag for miljøet, selv om det kanskje er fort gjort å tro at det er det.

Men de tenker også litt mer langsiktig, og ønsker derfor å fremme økonomisk vekst for fremtiden.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!