Axie Infinity – veien videre etter tyveriet av 600 millioner dollar

Ludvig
06.05.2022
471 Visninger
Axie Infinity – veien videre etter tyveriet av 600 millioner dollar

For en måned siden ble det kjent at skaperne av Axie Infinity, som er et av de mest populære blockchain-baserte nettspillene i disse dager, hadde blitt hacket. Les mer om sikkerhet.

Ikke nok med at de hadde blitt hacket – hackerne hadde også klart å få med seg en ganske god slump med penger. Eiendeler til en verdi av ca. 625 millioner dollar var borte vekk. Disse verdiene var hentet fra selve spillselskapet og selskapets spillere.

Dette tyveriet ble beskrevet av mange medier som et av de største tyveriene i historien i forbindelse med kryptovaluta og desentraliserte nettspill. Noe som kryptovaluta og desentraliserte nettspill har til felles, er at de har blitt ganske populære de siste årene.

Men hvor går veien videre etter noe så fælt? Ikke nok med at de ble hacket og frastjålet elleville summer, men det fikk nok også konsekvenser med tanke på antall spillere. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvor veien går videre for Axie Infinity.

Hva er Axie Infinity?

Axie Infinity er et nettbasert spill som ble utviklet av Sky Mavis i 2018. Dette er et spill hvor folk oppretter en bruker og skaper sin egen mytiske skapning som de bruker i kampen mot andre spillere.

I spillet blir man belønnet med non-fungible tokens, og foruten at spillet bygger på blockchain-teknologi, så er det dette som binder dette spillet sammen med kryptovaluta.

Slik ble tyveriet oppdaget

Skaperne av Axie Infinity oppdaget tyveriet som følge av at det var en spiller som ikke klarte å gjøre et uttak fra kontoen sin. Dette skjedde rundt 6 dager etter at tyveriet hadde funnet sted.

I et forsøk på å finne ut hva som var problemet, valgte Axie Infinity-teamet å fryse alle transaksjoner på plattformen sin. Da fant de ut at rund 625 millioner dollar var borte.

Slik løste de det

Det er skikkelig kjipt når så mye penger forsvinner, og det er dessverre veldig lite man kan gjøre når tyveriet først har funnet sted. Det er rett og slett veldig vanskelig å få tilbake pengene – hvis det i det hele tatt er mulig.

Kort tid etter tyveriet ble det imidlertid kunngjort at Axie Infinity-teamet hadde fått ca. 150 millioner dollar i investeringer. Disse investeringene skulle gå til å refunere alle spillerne som ble berørt av tyveriet.

Hva er veien videre for Axie Infinity?

Samtidig som Sky Mavis gikk ut med at de hadde fått investeringer som skulle dekke spillernes tap som følge av tyveriet, så gikk de også ut med at de hadde besluttet å se fremover og konsentrere seg om fremtiden.

Det gav de tydelig uttrykk for ved at de annonserte at de kom til å lansere en ny versjon av av Axie Infinity. Denne versjonen vil få navnet Axie Infinity: Origin.

Ifølge sjefen i Sky Mavis så var dette en beslutning som var blitt fattet i plenum. Hensikten er å la være fortiden være der den der – i fortiden – og fokusere på det som kommer i stedet.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!