Derfor velger mange norsk kryptobørs

Ludvig
04.04.2022
419 Visninger
Derfor velger mange norsk kryptobørs

Krypto er noe som interesserer mennesker verden over, og dette inkluderer naturligvis nordmenn. Til tross for det så trenger vi ikke gå så langt tilbake i tid før det ikke fantes noen norsk kryptobørs.

Det var noe som var sårt savnet, og derfor var det en liten gruppe mennesker som tok saken i egne hender og utviklet MiraiEx, som i dag er kjent som Firi. Det er en norsk kryptobørs, som i fjor høst ekspanderte til resten av de nordiske landene.

Men hva er egentlig grunnen til at det er behov for norske kryptobørser? Kan man ikke bare benytte seg av en av de andre utenlandske kryptobørsene som sikkert er minst like gode? I denne artikkelen skal vi se på hvorfor så mange velger norsk kryptobørs.

kjøpe - kryptobørs - norge

På en kryptobørs kan du handle kryptovaluta via flere handelsinstrumenter. Du kan eksempelviis gire, trade eller kjøpåe på spot. NFT osv. er også mulig å kjøpe.

Hva er en kryptobørs?

Hvis du er relativt ny i gamet, så er det ikke sikkert at du har klart å få helt kontroll på hva en kryptobørs er. Men en kryptobørs er altså en aktør hvor du får muligheten til å drive med kjøp og salg av kryptovaluta. Mer komplisert enn det er det faktisk ikke!

[etoro]

Eksempler på norsk kryptobørs

Det finnes mange eksempler på kryptobørser, for eksempel eToro, Binance og Coinbase. Men det er én ting de har tilfellet. Du klarer antageligvis å gjette deg til hva denne forskjellen dreier seg om, men ingen av disse er norske.

Det er mange nordmenn som kan tenkes å benytte seg av en av disse kryptobørsene, men de er ikke norske. På grunn av det er dessverre mange som også velger å styre unna disse kryptobørsene – selv om det overhodet ikke er noen underliggende årsak til det. Det gjør bare at prisene vil holde seg høye i Norge, som med mye annet, på grunn av mangel på konkurranse.

Derfor er det svært praktisk at vi også har eksempler på norske kryptobørser. Eller for å være helt nøyaktig – én kryptobørs som er norsk. Den heter Firi, men gikk tidligere under navnet MiraiEx. Men dette ble endret i fjor høst. Det er mange grunner til det, men dette temaet skal vi ikke gå inn på her.

Firi er et godt eksempel på hva en kryptobørs bør være. Denne aktøren gjør det ikke bare mulig for deg å kjøpe eller selge kryptovaluta. De kan også brukes som ressurs dersom du ønsker å lære deg mer om temaet generelt. Det er veldig praktisk!

Mange foretrekker norske kryptobørser

Undersøkelser viser at det er mange som foretrekker å benytte seg av kryptobøser. Det vil si at norske kryptobørser er svært populære blant nordmenn. Hvis vi bruker Firi som eksempel igjen, så kan vi si at det er hele 130 000 nordmenn som benytter seg av denne børsen.

Men hva er egentlig grunnen til det? Hvorfor er det en så stor andel nordmenn som sverger til Firi utelukkende fordi den er norsk? Begrunnelsen man har, er naturligvis individuelt, så det er mer eller mindre umulig å slå helt fast hva som er grunnen.

Det vi imidlertid kan gjøre, er å si hva vi tror er årsaken til dette. Mye tyder på at folk synes det er trygt og godt med en norsk kryptobørs, fordi de kjenner språket godt. Og det synes i hvert fall vi at høres ganske fair ut!

[etoro]
Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!