Firi ferdig med ny investeringsrunde

Ludvig
21.02.2022
300 Visninger
Firi ferdig med ny investeringsrunde

I januar kom nyheten om at den norske kryptobørsen Firi hadde gjennomført en emisjon. Det betyr på godt norsk at kryptobørsen er ferdig med en ny investeringsrunde, og denne gangen var emisjonen på svimlende 60 millioner kroner!

Dette gjorde nok mange nysgjerrige på hvem den nye investoren kunne være. Folk trengte imidlertid ikke vente lenge på å få svare på dette, for også dette ble opplyst i pressemeldingen. Firis nye investor er ingen ringere enn selskapet Schibsted Ventures!

Les mer: Norske kryptovalutabørser.

Hva er Firi?

Firi gikk tidligere under navnet MiraiEx, så det er godt mulig at du har hørt om selskapet før uten at det umiddelbart ringer en bjelle. Men MiraiEx og Firi er altså to navn som viser til det samme selskapet. MiraiEx byttet navn til Firi i september 2021!

Hvis du mot formodning ikke har hørt om Firi heller, så kan vi fortelle deg at dette er en norsk kryptobørs. Kryptovaluta har vært et konsept i mange år, men det var først da Bitcoin tok verden med storm i 2017 at verden fikk øynene opp for det på alvor.

I samme tidsrom var det et par nordmenn som kjente på et savn etter en god, norsk kryptobørs. Og det var det som var bare begynnelsen på MiraiEx, kryptobørsen som nylig skiftet navn til Firi!

Les mer: Hva er Firi?

Hva er Schibsted Ventures?

Schibsted Ventures er et investeringsselskap eid av Schibsted, som er et norsk mediekonsern! I og med at dette er et mediekonsern, så er dette et sted hvor man finner mange selskaper, og nå har de altså investert i den norske kryptobørsen Firi!

Gründerteamet bak Firi har dette å si om den saken: «Vi er glade for å kunne fortelle at Schibsted Ventures går inn som partner og investor i Firi. Med Schibsted Ventures på laget er vi godt rigget for videre vekst i Norge».

En promovideo som forklarer hva Schibsted Ventures er:

Så mye investerte de

Som nevnt innledningsvis så var det ikke snakk om noen liten sum som Schibsted har investert. I denne investeringsrunden er det investorer som har investert totalt 60 millioner i kryptobørsen Firi.

Schibsted Ventures sitt investeringsselskap Schibsted Ventures står for 40 av disse 60 millioner kronene. Det utgjør en eierandel på rundt 5,5 prosent for Schibsted Ventures sin del.

Dette verdsettes Firi til

Men det skal sies at Firi også var et relativt holdig selskap før den nye investeringsrunden også. Det er ikke første investeringsrunde i forbindelse med dette selskapet, så utenom kontantene som ble tilført i denne runden så verdsettes Firi til hele 731 millioner kroner.

Firi har vekstambisjoner

Siden 2017 har Firi (daværende MiraiEx) jobbet på for at nordmenn skal ha en norsk plattform som gjør det å drive med kjøp og salg av kryptovaluta så enkelt som mulig. På nåværende tidspunkt har den norske kryptobørsen rundt 125 000 brukere.

Men Firi har vekstambisjoner. I forbindelse med den nye investeringsrunden sier de at investeringene skal gå til å vokse enda mer. I løpet av 2022 håper de å se den norske kryptobørsen vokse til å omfatte 600 000 brukere, samt ekspansjon til Sverige og Danmark!

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!