Hva er Firi?

Ludvig
18.02.2022
524 Visninger
firi logo promo

Firi er en svært populær tjeneste i forbindelse med kjøp og salg av kryptovaluta i Norge og resten av Norden. Dette er altså en nordisk kryptobørs. Tjenesten ble grunnlagt i 2017, og det skjedde fordi det var mange som savnet en norsk aktør på kryptomarkedet.

Bak Firi finner man mange store navn, deriblant Thuc Tuan Hoang og Øyvind Kvanes. Det var disse to som fikk ideen som Firi bygger på i utgangspunktet. Dette var dog ikke noe de kunne gjøre alene, og det førte til at også en rekke andre navn kan knyttes til Firi:

 • Steffen Eriksen (utvikler)
 • Kien Vu (utvikler)
 • Cong-Nguyen Nguyen (utvikler)
 • André Høøk (utvikler)
 • Hoang Minh Trinh (forretningsutvikler)
 • Maren Kleppan (UX-designer)
 • Amanda Hammarberg (UX-designer)

Sammen utgjorde de et flott gründerteam som har hatt dette som prosjekt ved siden av sine andre jobber over flere år. I skrivende stund, når vi nå befinner også i begynnelsen av 2022, så har det gått 5 år siden grunnleggelsen av Firi, og den kan regnes som den største kryptobørsen i Norden.

Gründerteamets mål er å gjøre krypto tilgjengelig for alle på en enkel måte. Og det er et mål som de uten tvil har klart å nå med glans. Nedenfor skal vi bli litt bedre kjent med Firi. For eksempel hvordan fungerer tjenesten? Dette er bare ett av spørsmålene vi skal svare på.

Firi sitt tidligere navn

Før vi går videre, så er det én liten detalj som må nevnes. Firi har ikke alltid vært Firi. Tidligere var kryptobørsen kjent under navnet MiraiEx, så det kan være at du har hørt om tjenesten før under et annet navn. MiraiEx var Firi sitt navn de første fire årene, altså fra 2017 til høsten 2021.

Det var imidlertid høsten 2021 at gründerteamet bak Firi begynte å se fremover i en mye større grad. Det førte blant annet til at de bestemte seg for at tiden var inne for å skifte navn. Navn og logo henger tett sammen, men sistnevnte vil vi komme tilbake til litt senere.

Høsten 2021 mente gründerteamet bak daværende MiraiEx at tiden var inne for å begynne å bygge broer i mye større grad. De følte ikke at MiraiEx var et navn som representerte alt de var og ville være, og derfor ble det aktuelt å bytte navn. Og navnet ble, som kjent, Firi.

Som nevnt innledningsvis kan Firi per dags dato regnes som Nordens største kryptobørs. Det var også høsten 2021 at de ekspanderte driften sin til det nordiske markedet, så navnebyttet fra MiraiEx til Firi kan også sees som et symbol på denne overgangen.

Tanken bak Firi

I tillegg til ønsket om en norsk kryptobørs, så hadde gründerteamet en ganske klar tanke om hva Firi skulle være. Dette gjenspeiles i en rekke elementer ved Firi:

 • Navnets betydning.
 • Tjenestens verdier.
 • Tjenestens logo.

Navnets betydning

Firi er et lånord fra norrønt, som på norsk kan oversettes til «fyr» eller «fyrtårn». Gründerteamet ønsker at Firi skal være «et ledende lys» for folket i en kryptoverden som for veldig mange oppleves ganske komplisert.

Tjenestens verdier

Firi bygger på tre verdier, og de er følgende: Trygt, enkelt og engasjerende. Gründerteamet ønsker at det skal være rom for de som har et engasjement for kryptovaluta, enten det er å kjøpe eller å selge, så skal de kunne gjøre det på en enkel og trygg måte.

Krypto kan være et ganske vanskelig tema, men Firi gjør det de kan for at hele prosessen skal være så enkelt som den kan bli. Gjennom denne tjenesten får du ikke bare muligheten til å kjøpe og selge kryptovaluta, men du kan også lære mer om temaet!

Tjenestens logo

Ved å ta en kjapp titt på tjenestens logo, så ser man at det er en kombinasjon av florinen, et tegn som har blitt brukt i forbindelse med en rekke valutaer gjennom mange århundrer, og evighetstegnet.

Ifølge gründerteamet er dette en logo som er utviklet med omtanke og refleksjon som utgangspunkt. Det at Firi har tatt florinen, som spilte en viktig rolle før i tiden, forteller oss at denne fremdeles er like viktig nå som den var da.

Ved å bruke dette symbolet i logoen sin gir Firi et inntrykk av at de ser tilbake på all kunnskapen som har blitt avdekket oppgjennom årene i forbindelse med kryptovaluta, og at de verdsetter dette samtidig som de ser fremover.

Valutaene Firi støtter

Når du trykker deg inn nettsiden blir du umiddelbart møtt av en oppfordring: «Invester i krypto med Firi». Nedenfor denne teksten finner du en nedfallsmeny, eller rullegardinliste om du vil, med seks forskjellige kryptovalutaer. Det er disse valutaene Firi støtter:

Ved siden av hver kryptovaluta finner du litt informasjon om hva én (1) mynt av hver kryptolvauta er verdt, samt informasjon om hvor vidt kursen har økt eller falt den siste tiden. I skrivende stund ser liten slik ut:

 • Bitcoin (BTC): 385 251,47 NOK (-2,36 %)
 • Ethereum (ETH): 27 259,20 NOK (-4,17 %)
 • Ripple XRP (XRP: 7,48 NOK (-6,38 %)
 • Litecoin (LTC): 1211,15 NOK (-6,41 %)
 • Cardano (ADA): 10,53 NOK (-4,71 %)
 • DAI (DAI): 8,94 NOK (+1,94)

I praksis betyr det at 5 av 6 kryptovalutaer den siste tiden har opplevd kursfall. Per nå koster det å kjøpe én (1) Bitcoin 385 251,47 NOK. Av denne oversikten kan vi se at også Ethereum, Ripple XRP, Litecoin og Cardano har vært offer for kursfall. DAI har i stedet økt i verdi, og her ser vi en verdiøkning på 1,94 %.

Så mange bruker Firi

Som det er med alt annet, er det også med kryptovaluta. Dette er ikke noe som interesserer absolutt alle du spør. Det finnes mennesker som er levende opptatt av og skikkelig engasjert i kryptovaluta, men det finnes også mennesker som ikke kunne brydd seg mindre.

Firi oppdaterer kundetallene sine regelmessig, og i skrivende stund brukes tjenesten av hele 130 000 nordmenn. Det er imidlertid uvisst hvor mange som benytter seg av tjenesten utenfor Norges grenser.

Firi sin målgruppe er mennesker som er på utkikk etter en måte som kan gi dem såpass økonomisk frihet. Med økonomisk frihet får du muligheten til å sette ditt eget preg på fremtiden, og det er noe veldig mange streber etter og ønsker seg.

Dette kan du gjøre hos Firi

Som nevnt lenger opp i artikkelen, så gir Firi deg muligheten til å drive med kjøp og salg av kryptovaluta. Gjennom denne kryptobørsen så kan du kjøpe eller selge 6 forskjellige kryptovalutaer. Du kan også følge med på kursutviklingen for hver enkelt valuta for de siste 24 timene. Dette finner du under «Marked».

Men det stopper naturligvis ikke der. Firi kan også være en fin ressurs dersom du ønsker å lære deg mer om kryptovaluta generelt. Nettsiden deres er moderne og oversiktlig, noe som gjør det enkelt å navigere seg rundt på siden – enten du vet hva du driver med eller ikke.

Firi er en kryptobørs som passer for alle typer mennesker. Her spiller det ingen rolle hvor mye eller hvor lite erfaring du har med kryptovaluta. Hvis du tilhører den siste gruppen, så er det mulig å få hjelp gjennom Firi sin kundeservice.

Firi har også en egen blogg hvor de publiserer artikler om ulike temaer som på en eller annen måte er relatert til kryptovaluta, som du kan lese hvis du vil. Her kan du finne tekstformater som pressemeldinger, for eksempel om nye ansikter som trer inn i Firi sitt gründerteam.

Firi sitt nye produkt

På høsten 2021 lanserte også Firi et nytt produkt. Det kalles Kryptosparing, noe som gjør det mye enklere å spare i kryptovaluta enn det noen gang har vært. Her er noen eksempler på hva du kan spare kryptovaluta til:

 • Ny bolig.
 • En ferietur du har ønsket å dra på lenge.
 • Pensjon.

Kryptosparing kan gjøres på forskjellige måter, og her er det du som bestemmer hvordan du vil at det skal foregå. Du kan gjøre akkurat som du vil, uavhengig av om du er komfortabel med faste trekk fra kontoen din eller ønsker å gjennomføre sparingstransaksjonene manuelt!

Hensikten med dette produktet er å gjøre kryptosparing enkelt. Det er ikke til å stikke under en stol at kryptovaluta er et komplisert tema. Dette gjelder også kryptosparing, men gjennom Firi får du all informasjonen du trenger om prosessen, noe som naturligvis gjør det litt enklere.

Enkelt å komme i gang med Firi

Noen nettsider kan være skikkelig kinkige å navigere seg rundt på, men dette er noe du slipper å bekymre deg for ved bruk av Firi. Dette er en tjeneste du kommer i gang ved å gjennomføre tre svært enkle steg:

 • Opprett en konto. Her kan du for eksempel bruke Vipps, noe som gjør at profilen din fylles ut automatisk. Sjekk gjerne at alle opplysninger er korrekte.
 • Verifiser kontoen din med BankID. Uansett hvordan du gjør dette, så vil det være enkelt, for eksempel gjennom BankID-appen.
 • Deretter kan du begynne med kjøp, og eventuelt salg, av krypto. Enten du skal gjøre et innskudd eller uttak, så er dette noe som går enkelt for seg gjennom trygge bankoverføringer.

Intervju med Thuc Hoang som er en av personene bak Firi:

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!