Her kan du se Satoshi Nakamoto

Ludvig
09.05.2022
338 Visninger
Satoshi Nakamoto - craig wright - statue

Hvis du er over gjennomsnittet interessert i kryptovalutaen Bitcoin, så er nok ikke navnet Satoshi Nakamoto nytt for deg.

Det er nemlig personen som knyttes til Bitcoin, som er en kryptovaluta som tok verden med storm i 2017. Med det sagt så eksisterte kryptovalutaen i mange år før det – med røtter helt tilbake til 2009 – men det var først i 2017 at folk fikk øynene opp for den på alvor.

Det som imidlertid gjorde Bitcoin til noe helt spesielt, var at det egentlig ikke er noen som vet hvem det er som stod bak utviklingen av det. Navnet Satoshi Nakamoto er den eneste ledetråden vi har, men er det en ekte person eller er det bare et alias? Her er det mange ubesvarte spørsmål!

Nå har du imidlertid muligheten til å dra til et sted for å se Satoshi Nakamoto. Selv om det ikke er noen som vet med sikkerhet hvem denne personen er, så tror likevel de fleste at det er en ordentlig person. Og nå har du altså muligheten til å se personen – eller i hvert fall nesten da!

Hvem er Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto er et navn som står sentralt i Bitcoin-gåten. Bitcoin var en kryptovaluta som hadde eksistert i mange år, og plutselig tok det helt av i 2017? Hva var det som skjedde?

Når det gjelder kryptovalutaene som har blitt utviklet etter Bitcoin, så har det aldri vært noen tvil. Hvem som har utviklet kryptovalutaen har alltid vært kjent, men det er ikke tilfellet i forbindelse med Bitcoin.

Satoshi Nakamoto har vært, og er fremdeles, den eneste ledetråden vi har fått, og det virker mer eller mindre umulig å finne svaret på gåten. De fleste har nok også mer eller mindre gitt om å finne ut av det. Enkelte mysterier får forbli et mysterium.

Hvis du leser bloggen til Craig Wright så er det vanskelig å tenke annet enn at dette er den opprinnelige opphavsmannen, på grunn av inngående kjennskap til Bitoicn, blokkjede og det er ingen tvil om at Craig har full kontroll over hva som skjer i kryptoverden. I tillegg står han bak flere patenter relatert til kryptovaluta. Faktisk har «Bitcoin White Paper» ligget publisert siden 2008 – et helt år før Bitcoin ble lansert. Se det her.

Her kan du se Satoshi Nakamoto

Til tross for at ingen vet hvem Satoshi Nakamoto egentlig er (eller gjør vi?), så har ikke det stoppet folk fra å lage en statue av personen. Så nå kan du faktisk dra et spesifikt sted for å se en Satoshi Nakamoto-statue.

Synes du at dette høres litt kult ut? Kanskje er dette et skritt nærmere å finne ut hvem Satoshi Nakamoto er? Det er svært usannsynlig at det vil være utfallet av dette, men statuen står i Ungarn. Nærmere bestemt i Budapest.

Statuen av Satoshi Nakamoto er plassert i Graphisoft Park i Budapest, så det er bare å ta turen dit hvis du vil!

Slik ser statuen ut

Men hvordan kan man lage en statue av en person som man ikke aner hvordan ser ut? På samme måte som at forhistorien til Bitcoin er unik, så er statuen til Satoshi Nakamoto unik.

Statuen bærer rett og slett preg av at det ikke er noen som vet noe om denne personen, bortsett fra navnet og at hen er veldig anonym. I praksis betyr det at det har blitt designet en statue med utydelige ansiktstrekk. I tillegg er den helt blank, som gjør det mulig å speile seg i den.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!