XPENG aksje – er det en god investering?

Ludvig
18.11.2022
406 Visninger
xpeng aksje

Kryptomarkedet dreier seg om mer enn bare kryptovaluta. På en handelsplattform hvor du kan kjøpe kryptovaluta er det som regel også gode muligheter for å kjøpe aksjer.

Det finnes forskjellige typer aksjer, og et eksempel er XPENG aksjer. Denne aksjetypen skal vi ta en nærmere titt på i denne artikkelen.

I denne artikkelen skal vi finne ut hva XPENG er, litt om XPENGs historie og hvor vidt XPENG er en god investering eller ikke. I tillegg skal vi fortelle deg hvordan du går frem dersom du ønsker å investere i XPENG aksjer.

Hva er XPENG?

XPENG er en type aksjer – aksjer i selskapet XPENG Inc. Dette er et selskap som også går under navnet XMotors.ai, men dette er egentlig det kinesiske selskapets amerikanske datterselskap.

XPENG er kjent for å være en kinesisk Tesla-rival, noe som betyr at dette er en bilprodusent. Men det er ikke en hvilken som helst bilprodusent – det er en elbilprodusent. Markedet for elbiler er i ekstrem vekst for tiden, noe som de fleste av oss er klar over.

XPENG Inc har en total markedsverdi på rundt 25 milliarder dollar.

XPENGs historie

XPENG Inc ble stiftet i Guangzhou i 2014. Som nevnt er dette en kinesisk elbilprodusent.

Det er ikke uvanlig at folk blander XPENG Inc og XMotors.ai. Det er fort gjort å tro at dette er samme selskap, men det er det egentlig ikke. XMotors.ai er datterselskapet til XPENG Inc. Mens XPENG INC er kinesk, er XMotors.ai amerikansk. XPENG Inc ble grunnlagt av fire kinesere: Han Xiaopeng, Xia Heng, He Tao og Yang Chunlei.

Det er ingen tvil om at elbilene fra XPENG Inc gir Tesla hard konkurranse, for de kinesiske elbilene har blitt veldig populære i løpet av veldig kort tid. Og interessen for de kinesiske elbilene fortsetter å vokse.

XPENG Inc mottok en børsnotering på New York-børsen i 2020, og det har også vært en viktig faktor i forbindelse med populariteten rundt de kinesiske elbilene. Prisen på selskapets aksjer, XPENG, fortsetter å stige.

XPENG – en god investering eller ikke?

Det dukker opp fremadstormende bilprodusenter (og selskaper generelt) rett som det er. En god stund kan det se svært lovende ut før selskapet plutselig forsvinner like fort som det kom. Dette har skjedd ganske mange ganger, og det har ført til at folk også har vært litt skeptiske til XPENG Inc og aksjer i dette selskapet.

Det er mange som stiller seg selv følgende spørsmål: Er XPENG aksjer en god investering?

Vi er naturligvis ikke synske og derfor ute av stand til å spå hva som kommer til å skje i fremtiden. Men basert på kunnskapen vi har per i dag, så ser det svært lovende ut, og dermed kan man driste seg til å si at XPENG vil være en god investering. Det er flere grunner til det:

  • XPENG jobber på spreng med å utvikle nye elbiler, og som nevnt er det stor interesse rundt elbilene deres. I tillegg til å utvkle nye elbiler jobber også selskapet med å utvikle nye fabrikker rundt omkring i verden hvor selskapet kan utvikle elbilene sine. Ekspansjon er med andre ord høyst aktuelt for XPENG Inc.
  • Basert på kunnskapen analytikerne har foran seg per i dag, så har de spådd XPENG Inc til å bli en av verdens ledende elbilprodusenter.

Vil du kjøpe XPENG?

Har du også troen på XPENG Inc og vurderer å skaffe deg noen XPENG aksjer? Da vil denne delen av artikkelen være svært interessant for deg, for den skal nemlig handle om hvordan du går frem for å investere i XPENG aksjer.

Valg av handelsplattform

Først og fremst er du nødt til å velge en handelsplattform. Dette er uten tvil en oppgave som du bør ta på alvor.

Dette handler ikke om å finne en handelsplattform som tilbyr XPENG aksjer, for det er det mange handelsplattformer som gjør. Fokuset bør i stedet være på å finne en god handelsplattform.

En god handelsplattform har flere kjennetegn, blant annet at de opererer med gode priser, et stort utvalg av både produkter, tjenester og verktøy. Dette er klassiske elementer som forteller deg hvor vidt en aktør er seriøs eller ikke.

Dersom du kommer over en handelsplattform som opererer med et begrenset utvalg, har høye gebyrer og hvor sikkerheten ikke er den beste, så vil vi absolutt anbefale deg å styre unna.

Registrering av konto

Når du har funnet en god handelsplattform er du klar til å gå videre til neste steg. Det er å registrere en konto i ditt navn.

Selve registreringsprosessen kan variere noe med utgangspunkt i hvilken handelsplattform du registrerer deg på. Men registreringsprosesser generelt pleier å gå ganske likt for seg.

Her vil vårt beste tips være å følge instruksjonene som dukker opp på skjermen underveis i prosessen. Hvis du gjør det, så er sjansen for å gjøre noe feil veldig liten.

Registreringsprosessen vil også inkludere en verifiseringsprosess. Denne prosessen går ut på å bevise identiteten din gjennom å fremlegge en eller annen form for identifikasjonsdokumenter.

Gjøre et innskudd

Etter at kontoen din har blitt verifisert får du automatisk tilgang til plattformen du har registrert deg på. Ikke hopp rett på å handle kryptovaluta, bruk i stedet tiden godt på å bli kjent med plattformen. Noen plattformer tilbyr også en demokonto som du kan bruke.

Når du føler at du har fått litt mer peiling på din valgte handelsplattform, så er du klar til å gå videre. Neste steg inkluderer å gjøre et innskudd til kontoen din. Innskuddet skal senere gå til å investere i XPENG aksjer.

Her er det viktig å være oppmerksom på detaljer, for å unngå at det oppstår misforståelser i senere tid.

Kom i gang med kjøpet

Deretter er alt klart til at du kan begynne å investere i XPENG aksjer.

For å investere i XPENG aksjer må du først finne XPENG aksjene i handelsplattformens utvalg. Dette er ganske enkelt, for de fleste plattformer har en søkefunksjon.

Når du har funnet produktet du vil investere i, vil du få generell informasjon om det. Les dette, og trykk så på «Handel» for å starte kjøpsprosessen. Her vil du bli bedt om å oppgi hvor mange aksjer/hvor mye penger du vil handle for. Deretter fullfører du kjøpet ved å trykke «Åpne handel»!

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!