Derfor bør du bruke en trading-simulator

Ludvig
17.05.2022
175 Visninger
Derfor bør du bruke en trading-simulator

Mange ønsker å forsøke seg på trading, uten å egentlig ha god nok kunnskap om risiko og de tilgjengelige markedene. Enten du investerer pengene dine i råvarer eller kryptovaluta, bør du være klar over at hele investeringen kan gå tapt.

De som lykkes innen trading har ofte lang erfaring. Så hvordan kan du bygge erfaring og øve deg på trading, uten å risikere privatøkonomien din? Jo, ved hjelp av en såkalt trading-simulator!

Det å bruke en trading-simulator før du setter i gang med virkelig trading er kanskje ikke nødvendig, men det er absolutt anbefalt.

[etoro]

Hva er en trading-simulator?

En handelssimulator eller trading-simulator er et digitalt verktøy som lar deg teste ut trading ved hjelp av lekepenger. Du får med andre ord mulighet til å trade med virtuelle penger.

Bortsett fra dette, har en trading-simulator mange likhetstrekk med vanlige trading-plattformer. Brukeren får som regel den samme opplevelsen som på en ekte børs, med alt dette innebærer av markeder og muligheter.

Det vil for eksempel ofte være mulig å handle kryptovaluta, indekser, EFT-er, aksjer, valutaer, råvarer og lignende.

Hvorfor bruke trading-simulatorer?

Det finnes mange gode grunner til å prøve en handelssimulator. Er du usikker på hvorvidt du skal sette i gang med ekte trading direkte, eller prøve en trading-simulator først? Da bør du lese videre.

Her er en oversikt over de største fordelene du vil oppnå ved å trade med virtuelle lekepenger.

Bygge erfaring

I en trading-simulator kan du som regel handle alt fra kryptovaluta til aksjer, og på den måten lære mer om hvordan trading faktisk fungerer. Noen simulatorer gir deg dessuten mulighet til å motta gode råd fra erfarne handelspersoner.

Jo mer du tester ut trading gratis på nett, jo mer selvtillit og kunnskap vil du oppnå. Denne erfaringen er gull verdt når du på sikt skal trade for ekte penger.

Du vil ikke tape penger

Ved hjelp av en simulator kan du enkelt bygge opp tilstrekkelig med kunnskap om ulike strategier, markeder og handelsmetoder, uten at penger går tapt.

Det finnes dessverre mange der ute som har investert store summer på dårlige investeringsvalg, noe som i verste fall kan føre til økonomisk ruin.

Det er underholdende!

Det å bruke en trading-simulator kan være lærerikt, men også veldig morsomt. Dersom du først lærer deg hvordan trading av kryptovaluta og andre markeder fungerer, vil du ofte oppdage at du har funnet en ny hobby.

Men selv om trading kan være morsomt, er det viktig å huske på at det også er seriøst – i hvert fall når du begynner å trade for ekte penger.

Slik kan du øve deg på å trade:

Ulike handelssimulatorer på nett

Det finnes flere ulike trading-simulatorer på markedet, og du har derfor flere muligheter å velge mellom. Det er mulig å laste ned egen programvare for dedikerte handelssimulatorprogrammer.

Mange av de største trading-plattformene tilbyr også egne demoversjoner av sidene sine, noe som fungerer på tilsvarende måte. Du kan da teste ut plattformene og sjekke om trading faller i smak.

Er du på jakt etter en trygg trading-plattform? Sjekk gjerne ut eToro og andre populære handelsplattformer på nett!

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!