Derfor er frøfrasen viktig

Ludvig
18.05.2022
271 Visninger
Derfor er frøfrasen viktig

Når man driver med kryptovaluta blir man introdusert for nye begreper rett som det er. Det kan være relativt nye begreper som viser til noe du allerede vet hva er, eller så kan det være noe du ikke aner hva er i det hele tatt.

Kanskje er begrepet «frøfrase» et slikt begrep for deg – altså et begrep du kanskje ikke har helt kontroll på og lurer på hva det egentlig betyr. Da har du i så fall kommet til riktig sted, for i denne artikkelen skal vi gå litt nærmere inn på og bli bedre kjent med dette begrepet. 

Hva er en frøfrase?

Frøfrase er et begrep som ofte brukes i forbindelse med en spesifikk type kryptovaluta lommebok. Hardware lommebøker, for å være helt nøyaktig.

Mange foretrekker hardware lommebøker fordi det sies at de tåler mer enn andre typer kryptovalutalommebøker, og at man har muligheten til å oppbevare kryptovaluta i disse i en mye lengre periode enn man kan med andre typer. Men det betyr ikke at uhellet ikke kan være ute.

Til tross for sin lange og gode holdbarhet, så kan en hardware lommebok bli ødelagt eller mistes. Sistnevnte er naturligvis et resultat av dine egne handlinger, men det er ikke det som er poenget her. Poenget er at hvis noe av dette skjer, så ønsker man naturligvis å fikse problemet – og det kan man gjennom å bruke frøfrasen.

Frøfrasen kommer fra din private nøkkel

Men hvor kommer egentlig frøfrasen fra? Frøfrasen kommer rett og slett fra din private nøkkel.

Som du sikkert vet fra før, så er den private nøkkelen nøkkelen din til selve lommeboken. Denne nøkkelen brukes til å få tilgang til kryptovalutaen din. Den er på sett og vis et passord, som kun er ment for dine øyne.

Din private nøkkel er altså ikke noe du skal dele med noen, selv om det kan være fristende i noen tilfeller. Ikke engang personen du stoler aller mest på i denne verden – ikke selv om kryptovaluta er en interesse som dere har felles.

Den private nøkkel – og frøfrasen – er med andre ord noe som man er nødt til å oppbevare på et trygt sted. Og du er nødt til å sørge for at du til enhver tid vet hvor du har dem, for ellers kan det få skikkelig kjipe konsekvenser.

Derfor er frøfrasen viktig

Selv om den private nøkkelen i flere tilfeller kan sammenlignes med et passord, så er det ikke fullt så enkelt som man kanskje tror at det er i begynnelsen.

Dersom man legger et passord, for eksempel til e-postadressen sin, så har man et alternativ som heter «glemt passord». Ved å trykke på den får man tilsendt en mail til reservemailen man har oppgitt med en lenke til hvor du kan opprette et nytt passord.

Så enkelt er det imidlertid ikke med kryptovaluta lommeboken din. Hvis du mister din private nøkkel, så er det ingen måte å få den tilbake på. Det er derfor du er nødt til å oppbevare denne informasjonen på et trygt sted, ellers har du rett og slett kastet penger ut av vinduet.

Har du derimot din private nøkkel kan du enkelt få tilbake krypto lommeboken din:

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!