«HD wallet» – teknologien bak kryptovalutalommebøker

Ludvig
04.05.2022
152 Visninger
HD wallet kryptovaluta

Kryptouniverset er et univers som stadig utvikler seg. Det har ført til at det for noen kan være litt vanskelig å henge med i svingene.

Som kryptoinvestor bør du ha en kryptolommebok, og denne lommeboken er nok utviklet på HD wallet teknologi. Dette er en teknologi som kan bruke litt komplisert, men tar man en nærmere titt så vil man raskt se at det kanskje ikke er tilfellet likevel.

I denne artikkelen skal vi ta for oss teknologien – HD wallet teknologi – som mesteparten av dagens kryptolommebøker tar utgangspunkt i.

HD wallet – selve begrepet

Er du en av dem som tror at HD i HD wallet står for High Definition, slik det gjør i forbindelse med kvaliteten på bilder, TV og lignende? Det er du nok ikke alene om – men det betyr ikke at det er riktig. I stedet er det motsatt – feil.

I forbindelse med kryptovaluta er ikke HD en forkortelse for High Definition. Det er i stedet en forkortelse for uttrykket «Hierarchical Deterministic». Men hva betyr dette i kombinasjon med en kryptovalutalommebok?

Ordet «hierarkisk» viser til at alle kryptovalutaadresser er forbundet med hverandre på en eller annen måte. Man kan spore seg tilbake til hver enkelt adresse ved hjelp av lommebokens frøfrase. Frøfrasen finner man i kjernen av kryptolommeboken, men hvorfor akkurat denne frasen er viktig skal vi komme tilbake til litt lenger ned i artikkelen.

I forbindelse med kryptovaluta viser ordet «deterministisk» til et forutsigbart system som fører til et bestemt resultat. I en slik sammenheng vil begynnelsen og slutten alltid være den samme.

Oppbevaring av kryptovaluta kan gjøres på mange måter – sikkerhet bør alltid være en prioritet.

Hva er HD wallet teknologi?

For å forstå hva HD wallet teknologien faktisk gjør, er vi nødt til å sammenligne det med en standard kryptolommebok som ikke tar utgangspunkt i denne teknologien.

En standard kryptolommebok består kun av en offentlig nøkkel, samt en privat nøkkel som gir deg tilgang til kryptovalutaen du har investert i. Men denne løsningen passer best for de som kun investerer i kryptovaluta for moros skyld – og bare i en type kryptovaluta.

Hvis du er en person som investerer aktivt og prøver deg frem med forskjellige kryptovalutaer, så er du avhengig av å ha en kryptovalutalommebok som støtter dette. Hver eneste nye investering er nemlig en ny transaksjon, og da følger det en ny offentlig nøkkel og en ny privat nøkkel.

Det har ført til at mange aktører som utvikler kryptovalutalommebøker har tatt i bruk HD wallet teknologi, fordi det gjør at produktet deres støtter aktiv investering i kryptovaluta.

Derfor er frøfrasen viktig i forbindelse med HD wallet teknologi

I forbindelse med HD wallet teknologi er frøfrasen særdeles viktig. Det er fordi man trenger frøfrasen dersom man skulle være å uheldig å miste den private nøkkelen. Det er svært viktig at man ikke mister den private nøkkelen, men hvis det mot formodning skulle skje, så er man avhengig av frøfrasen for i det hele tatt å kunne ha et håp om å få gjenopprettet den private nøkkelen og dermed tilgangen til kryptolommeboken sin.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!