Dette er verdens første bitcoinland

Ludvig
28.03.2022
340 Visninger
El Salvador - bruke kryptovaluta - bitcoin

Kryptovaluta er et konsept som mange har latt seg fascinere av i mange år, men det betyr ikke at det er har vært like enkelt å bruke valutaen man kjøper. I hvert fall ikke på samme måte som man er vant til å bruke mynter, sedler og debitkort i vanlige butikker.

Det finnes naturligvis et par eksempler på hvor man har kunnet benytte kryptovaluta som et faktisk betalingsmiddel. Et godt eksempel på det er på nettcasinoer, men utvalget av aksepterte kryptovalutaer har ikke vært ubegrenset her heller.

Slik kjøper du kryptovaluta i Norge

For kort tid siden kom imidlertid beskjeden om at Bitcoin har blitt likestilt med den amerikanske dollaren som offisiell valuta – i ett spesifikt land. Det er en interessant utvikling som vi ikke tror noen av oss så komme på nåværende tidspunkt.

I denne artikkelen skal vi bli litt bedre kjent med verdens første bitcoinland.

Hva er bitcoin?

Bitcoin er en form for kryptovaluta. Kryptovaluta er en digital valuta. Verdens største kryptovaluta, vel og merke.  Bitcoin ble lansert for første gang i 2009, men det skulle gå noen år før verden fikk øynene opp for dette betalingsmiddelet. Det er Satoshi Nakamoto som har vært æren for å ha funnet opp Bitcoin, men noe mer enn det vet vi egentlig ikke. Faktisk vet vi ikke engang om det er en ekte person vi har med å gjøre her.

Bitcoin regnes som verdens største kryptovaluta, da den er størst på flere områder, blant annet når det gjelder markedsverdi. Kryptovalutaen har en markedsverdi på rundt 899 millioner dollar.

Bitcoin for nybegynnere

Verdens første bitcoinland

Verdens første bitcoinland. Det er en ganske interessant tittel, og som sagt ikke en utvikling som vi så komme på nåværende tidspunkt. Men det har den altså gjort.  Landet som har æren av å kunne kalle seg verdens første bitcoinland, er El Salvador. El Salvador er en republikk som ligger i Mellom-Amerika.

Så dersom du reiser til El Salvador i disse dager, så kan du altså betale med bitcoin hvis du ønsker å kjøpe deg en flaske med vann mens du spaserer langt vannkanten.

Det er imidlertid lurt å ha i bakhodet at dette er en endring som skjedde veldig kjapt, og som derfor gjennomføres på forskjellige måter. Fremgangsmåten vil kunne variere litt med utgangspunkt i hvor i El Salvador du reiser til.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg

Det er imidlertid ikke alle som er like begeistret for denne utviklingen. Innføringen av Bitcoin som offisiell valuta i El Salvador har ført til reaksjoner fra forskjellige steder i verden, og de har ikke nødvendigvis vært av den positive sorten.

Bitcoin er forbundet med stor risiko, og derfor er det mange har vært imot denne innføringen. Dette er dog ikke en problemstilling som vi skal gå nærmere inn på i denne artikkelen.

Dette vil ta tid

Verden venter i spenning på hva som blir El Salvadors neste trekk. Men det er ingen tvil om at dette er en prosess som vil ta tid uansett hva som viser seg å være neste steg.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!