DeFi

Ludvig
21.09.2022
323 Visninger
DeFi

DeFi er en relativt ny kryptovaluta som tok verden med storm i fjor da den først ble lansert. Denne artikkelen skal med andre ord handle om en kryptovaluta som er veldig fersk.

Kryptovaluta er et veldig interessant konsept, og det vet vi at det er veldig mange som synes også. Det er fordi krypto på mange måter er en konkurrent til det eksisterende monetære systemet vi har i dag, men fremdeles er det kredittkort (finn eventuelt kredittkort her: Beste-kredittkort.no) og bankoverføringer som gjelder, og det er nok lenge til vi vil se en verden med kun krypto som betalingsmiddel. Derfor kom det ikke som noen overraskelse at det var mange som lot seg fascinere av denne nye kryptovalutaen da den dukket opp i fjor, og det førte til en eventyrlig økning for DeFi kursen.

Men hva er egentlig DeFi? Det er naturligvis ikke en så kjent kryptovaluta som Bitcoin, som er kjent for å være både den største og den mest populære kryptovalutaen i markedet i dag. Med en så ny kryptovaluta er det mye man lurer på og veldig få svar. Dette ønsker vi naturligvis å gjøre noe med.

I denne artikkelen skal vi derfor svare på noen av det folk flest lurer på i forbindelse med nye kryptovalutaer (og gjerne kryptovalutaer generelt). Hva er DeFi, hva er DeFi kursen og hva er det som styrer denne kursen? Vi skal også se på hvor vidt DeFi er en god investering og hvordan man kan gå frem for å få realisert en slik investering.

Hva er DeFi?

DeFi er en kryptovaluta som ble lansert i 2021, noe som betyr at det er en relativt fersk kryptovaluta. Vi bruker denne beskrivelsen fordi det er en kryptovaluta som ikke har så veldig lang tid bak seg i markedet – bare et lite år.

DeFi kom inn som et friskt pust i kryptomarkedet, noe som blant annet førte til at DeFi kursen steg til værs umiddelbart. Men den gode starten så imidlertid ikke ut til å fortsette, fordi 2021 var et år preget av ulike økonomiske hindringer for blant annet kryptovaluta.

DeFi hadde sin toppnotering i juli 2021, altså for ganske så nøyaktig ett år siden. Men siden da har trenden vært fallende. I det siste har det virket som at DeFi går en ny god periode i møte, for i begynnelsen av mai så vi at Defi kursen hadde steget med over 400 prosent totalt!

DeFi kurs

Dersom man er nysgjerrig på hvordan DeFi kursen utvikler seg, så er det en ting man er nødt til å gjøre. Og det er å følge med på prisutviklingen til kryptovalutaen i form av en graf eller lignende.

Hvis enten du eller vi skulle investert i DeFi mynter akkurat nå, så hadde det kostet oss rundt 0,83 kroner per mynt. Dette er en økning på 0,80 % siden forrige notering. Det er imidlertid viktig å huske på at DeFi er svært volatil, noe som betyr at prisen øker og synker i svært stor grad. I praksis kan det også dreie seg om veldig store prissvingninger.

Det er fort gjort å tenke at prissvingningene er på grunn av volatiliteten, men her er det viktig å huske på at det er en rekke faktorer som påvirker kryptovalutaens volatilitet. Dette er noe mange glemmer, men det er altså tilfellet. Nedenfor skal vi ta en titt på hvilke faktorer som spiller en viktig rolle i forbindelse med DeFi og volatiliteten dens:

  • Tilbud og etterspørsel – I forbindelse med DeFi kurs er det særlig et forhold som er veldig viktig. Vi snakker naturligvis om tilbud og etterspørsel, for det er hovedsakelig denne faktoren som bestemmer hvor vidt prisen synker eller faller. Tilbudet reguleres ut ifra blant annet hvor mange mynter som er i omløp. Jo flere mynter i omløp, jo «billigere» vil mynten være. I noen tilfeller er det også mulig å mine flere mynter, men dette vil variere med utgangspunkt i hva kryptovalutaens utviklere bestemte seg for i forbindelse med utviklingen av den aktuelle kryptovalutaen. Etterspørselen henger sammen med folks interesse rundt den aktuelle kryptovalutaen, som ofte bestemmes med utgangspunkt i hvordan kryptovalutaen blir omtalt i media og på sosiale medier. Hvis kryptovalutaen omtales på en positiv måte har det en positiv innvirkning på interessen, og vice versa.
  • Kryptomarkedet generelt – Det er også viktig å holde et lite øye med kryptomarkedet generelt. For selv om markedet består av ulike kryptovalutaer, så er det ikke uvanlig at hele markedet følger hverandre. De pleier mer eller mindre å gå hånd i hånd, og det er som regel de største og de mest populære kryptovalutaene som legger føringa for hvordan resten av markedet ser ut på det aktuelle tidspunktet.

Er DeFi en god investering?

Mange er nok nysgjerrige på hvor vidt DeFi er en god investering eller ikke. Men når alt kommer til alt, så er dette et veldig vanskelig spørsmål å svare på. Det kommer an på hvilken type investering du vurderer.

Med det sagt, så er det flere elementer som peker i retning av at DeFi kan vise seg å være en god investering. Her er en oversikt over hvilke elementer vi snakker om her:

  • DeFi kursen har hatt en veldig god vekst i det siste.
  • Det er flere ekspert som mener at DeFi mynten går en veldig lys fremtid i møte, og at kursen kommer til å stige enda mer, noe som er veldig viktig i forbindelse med slike investeringsobjekter.
  • Utviklerne av DeFi ønsker å forhindre aktiv handel gjennom å redusere kryptovalutaens volatilitet, noe som kan gjøre det til et veldig interessant investeringsobjekt for folk flest.

Det er med andre ord mye som tyder på at DeFi vil være en god investering. Vi kommer til å følge spent med på hvordan det hele utvikler seg! Selv om det kan ta en stund til vi vil oppleve kontaktløs betaling med Defi, er det faktisk mulig å få crypto VISA kort.

Slik investerer du i DeFi

Har du lyst til å investere i DeFi mynter? Da kan du selvsagt gjøre det!

Å investere i DeFi er veldig enkelt, og hele prosessen består av kun noen få enkle steg. Her er en liten oversikt over hva du må gjøre for å investere i DeFi mynter:

  1. Finne en handelsplattform som tilbyr DeFi mynter.
  2. Opprette en konto på den aktuelle handelsplattformen.
  3. Sørge for å verifisere brukerkontoen din.
  4. Sett inn penger på brukerkontoen din (også kalt «gjøre et innskudd»)
  5. Finn DeFi i utvalget til handelsplattformen du har valgt, og begynn å investere i DeFi!
Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!