Derfor vil investering i Ethereum være lurt nå

Ludvig
08.05.2022
332 Visninger
Derfor vil investering i Ethereum være lurt nå

På kryptomarkedet finner man kryptovalutaen Bitcoin som ligger i teten. Dette er den mest populære kryptovalutaen som finnes i dag – og slik har det vært i mange år. Men Ethereum følger like bak, og gir uten tvil Bitcoin hard konkurranse.

Sammen med Bitcoin blir Ethereum sett på som et av de beste alternativene i forbindelse med investering i kryptovaluta. Det er imidlertid mange som havner i den typiske fella hvor de tror at Ethereum (og Bitcoin) allerede har nådd toppen.

Men det er så langt ifra sannheten som det er mulig å komme. Det er viktig å huske at kryptovaluta generelt er forbundet med høy volatilitet, hvilket betyr at verdien på valutaen svinger i svært høy grad, noe som gjør at vi med trygghet kan fastslå akkurat det. Verdien på Ethereum har ikke nådd toppen enda – og verdien kan fortsatt stige til uante høyder.

Det er heller ikke uvanlig at mange vil velge Bitcoin ovenfor Ethereum uten å blunke, men av og til kan det lønne seg å tenke seg litt om. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på hvorfor du bør gjøre akkurat det i forbindelse med investering av kryptovaluta og Ethereum.

Nå kan Ethereum være en god investering.

Mulig periodisk vekst i Ethereum-kursen

Som allerede nevnt er volatilitet et begrep som man hører veldig ofte i forbindelse med kryptovaluta. Volatilitet kan være både høy og lav, men i forbindelse med de fleste kryptovaluta er volatiliteten høy.

I praksis betyr høy volatilitet kan verdien på kryptovalutaen svinger voldsomt. Den ene dagen kan det være verdt mye penger, mens den neste morgen har gått rett til bunns. Nye investorer synes ofte at disse svingningene er skumle, og velger å selge fra seg det de har når noe slikt oppstår.

Men som investor kan det faktisk lønne seg å ha litt is i magen. For selv om de siste månedene har vært preget av at Ethereum sine transaksjonskostnader har vært ekstra høye (og dermed har presset kryptovalutaens verdi ned), så er det ingen grunn til å tro at det kommer til å fortsette slik.

Utviklerne av Ethereum jobber dag og natt for å få orden på dette, og da har introduksjon av Layer 2 og oppgradering til Proof of Stake hatt en viktig rolle. Og når dette er på plass, vil det nok komme en periodisk vekst i Ethereum-kursen.

Introduksjon av Layer 2

I forbindelse med Layer 2, er det viktig å understreke at det finnes forskjellige løsninger som kan tas i bruk. Utviklerne av Ethereum har valgt å benytte seg av plasma-kjeder.

Plasma-kjedene er rett og slett er egne blokkjeder (les mer om blokkjeder) som fungerer som en mindre kopi av blokkjeden til Ethereum. Disse blokkjedene er forankret i Ethereum-blokkjeden på samme måte som de ordinære Ethereum-blokkjedene.

Har du hørt om noe som ligner, men det hadde et annet navn? Var navnet da child chains i stedet? Det er nemlig kallenavnet til plasma-kjedene, så disse to begrepene viser altså til det samme.

Hensikten med dette er å sikre Ethereum-blokkjeden enda mer. Belastningen fra transaksjonsmengden er naturligvis stor, men plasma-kjedene fører til at belastningen blir spredt utover flere blokkjeden, noe som er utelukkende positivt for selve blokkjeden!

Se mer om hva Layer 2 er og hva dette innebærer:

Oppgradering til Proof of Stake

For å kunne konkurrere med Bitcoin, er Ethereum nødt til å øke blokkjedens hastighet, og det er her oppgraderingen av Proof of Stake kommer inn.

Tidligere har Proof of Work vært viktig på Ethereum-blokkjeden, men det har ført til et altfor stort forbruk av elektrisitet for en enkelt transaksjon – og det er uten tvil svært uheldig. Derfor har utviklerne av Ethereum vært nødt til å prøve noe annet.

Og det utviklerne av Ethereum har gjort, er å bytte ut Proof of Work til fordel for Proof of Stake. De har rett og slett endret konsensusmekanisen til Ethereum, og alle som har litt kunnskap om dette vet at dette er en ganske stor endring som må utgjøres veldig forsiktig – men det har vist seg å være lønnsomt for Ethereum.

Med det sagt, så er ikke dette en endring som har skjedd over natten. Den ble påbegynt allerede i 2020, og først nå er utviklerne klare for å ta det siste steget som flytter til hele blokkjeden over til Proof of Stake. Prosessen har altså tatt to hele år!

Den totale mengden av Ethereum er uendelig

Det er ikke til å stikke under en stol at Bitcoin og Ethereum er veldig like. Men det er en viktig forskjell her, og det er at utviklerne av Bitcoin allerede har begrenset mengden Bitcoin som kan eksistere. Det har ikke utviklerne av Ethereum gjort.

Det eksisterer kun 21 millioner i Bitcoin – dette er noe vi har visst siden Bitcoin tok verden med storm. I praksis betyr dette at Bitcoin er en deflasjonsvaluta, men det er ikke Ethereum. Ethereum er det motsatte – en inflasjonsvaluta.

Ethereum er en inflasjonsvaluta, fordi utviklerne ikke forhåndbestemte antall tilgjengelige enheter, men i stedet valgte å regulere dette årlig. Det betyr at antallet Ethereum teoretisk sett er mer eller mindre uendelig. Hvert eneste år utstedet det nye mengder med Ethereum, og konsekvensene av dette er en inflasjon som synker jevnt hvert eneste år.

Det blir imidlertid spennende å se hvordan en fullstendig overgang fra Proof of Work til Proof of Stake vil påvirke dette. Kanskje Ethereum ender opp som en deflasjonsvaluta?

Er det lurt å investere i Ethereum nå?

Neste år (2023) vil det være 10 år siden Ethereum dukket opp på kryptomarkedet. Kryptovalutaen er altså 10 år gammel, og det vil nok få mange til å tenke at Etherum er utdatert. Og så kommer det andre i tillegg til dette.

De siste årene har Ethereum vært preget av blokkjedens skaleringsproblemer, at blokkjedens transaksjoner ikke skjer så fort som forbrukerne ønsker og at en tranaksjons har ført til et svært høyt forbruk av elektrisitet – og til tross for dette så har prisene vært altfor høye.

Men som vi har sett ovenfor, har Ethereum tatt spesifikke grep for å forhindre dette – men dette er en prosess som uten tvil har tatt tid. Det fører til at Ethereum bygger på et av de mest aktive økosystemene i kryptoindustrien.

På grunn av dette, så er det absolutt god grunn til å tro at Ethereum kommer til å være et trygt investeringsobjekt i mange år enda. Du kan med andre ord ta det som skeptikerne sier med en god klype salt!

[etoro]

Tips til å investere i Ethereum

Uansett hvilket tidspunkt du investerer i Ethereum (enten du allerede har gjort det, vurderer å gjøre det i nær fremtid eller kanskje en gang i fremtiden), så er det viktig å tenke nøye gjennom det før du hopper i det med begge bena. Her er noen tips til hva du bør tenke på når du skal investere i Ethereum:

  •  Tenk nøye gjennom saken, og finn ut hva du ønsker å gjøre. Det er du nødt til å ta stilling til for å tenke ut en strategi som vil fungere på lang sikt. Det er stor forskjell på det å gjøre en langsiktig investering og det å ville spekulere litt i markedet.
  • Ikke glem at volatiliteten på Ethereum er høy. På grunn av det bør du aldri investere mer enn du faktisk har råd til å tape. Etter en god periode frister det kanskje å satse litt mer, men husk at det også kan snu, så aldri ta en overilt beslutning.
  • Hvis du vil investere i kryptovaluta, så må du sette deg inn i hvordan kryptomarkedet fungerer. Det er viktig for at du skal ha den minste sjanse til å gjøre det bra. Hvis du vet hvilke faktorer som påvirker verdien, så er det mye enklere å forsøke å forutsi hvordan markedet er i ferd med å utvikle seg.
  • Som kryptoinvestor er det særdeles viktig å holde seg oppdatert på hva som kjennetegner markedet til enhver tid. Dette er dog ikke noe som burde være nødvendig å si, ettersom dette er noe fleste kryptoinvestorer vet, men vi sier det likevel fordi en god ting kan ikke sies for ofte. Vår nettside kryptovaluta.info er en god kilde her.
  • Er du helt fersk i gamet, så finnes det flere programmer du kan ta i bruk for å gjøre det hele litt enklere å forstå. eToro har for eksempel en egen coprytrading-funksjon, som ganske enkelt gjennomfører tankeprosessen for deg. Dette er en funksjon som også brukes av investorer som har mange års erfaring bak seg.

For en som er relativt ny i gamet, så kan disse punktene fort virke litt overveldende. Det har vi full forståelse for, og derfor vil vi forsøke å forenkle dem en liten smule. På denne måten er de kanskje litt enklere å forstå:

  • Tenk nøye gjennom saken før du investerer. Les deg opp og snakk med folk du kjenner som har litt mer erfaring. Kom i kontakt med nye om du ikke kjenner noen fra før.
  • Ikke sats alt du eier – litt i magen skader aldri.
  • Utvikle en tydelig strategi før du begir deg ut på noe som helst.
  • Følg med på det som skjer i markedet.
Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!