PanCakeSwap: En desentralisert kryptobørs

Ludvig
04.10.2022
640 Visninger
PanCakeSwap

PanCakeSwap er en desentralisert børs som ble etablert i 2020. I skrivende stund har altså denne børsen kun litt over to år bak seg på markedet, noe som kan bety at den er relativt ukjent for mange.

På grunn av etableringen av PanCakeSwap har det også dukket opp et annet begrep – PanCakeSwap Coin. PanCakeSwap Coin er denne børsens egen kryptovaluta (les mer om kryptovaluta generelt), og denne skal vi også bli litt bedre kjent med i denne artikkelen.

Så nedenfor er det rett og slett det vi skal gjøre – bli bedre kjent med PanCakeSwap og PanCakeSwap Coin. Vi skal både se nærmere på generell informasjon om dem, samt hvor vidt det er en god idé å investere i det. I tillegg skal vi se på hvordan man kan kjøpe det hvis man vil.

Ja, så hva er PancakeSwap? Lær mer i denne videoen:

Hva er PanCakeSwap?

Det kan godt hende at PanCakeSwap er et nytt begrep for noen. Derfor er det bare på sin plass å inkludere dette avsnittet «Hva er PanCakeSwap?». For hva er egentlig PanCakeSwap? Her er litt generell informasjon om PanCakeSwap:

 • PanCakeSwap er en børs som ble lansert i 2020. Det er en desentralisert sentral, noe som betyr at den også kan kalles DEX.
 • PanCakeSwap ble utviklet på Binance Smart Chain (BSC). Børsen er basert på AMM (automatiserte markedsførere), og anses for å være den største AMM baserte børsen i BSC.

PanCakeSwap har fulgt i fotsporene til mange andre børser i form av at de har utviklet sin egen coin, for eksempel Binance som har utviklet Binance Coin. Også PanCakeSwap har utviklet sin egen coin.

PanCakeSwap sin coin har naturligvis fått et navn som bidrar til at mynten enkelt kan spores tilbake til sin opprinnelse. Mynten kalles PanCakeSwap Coin, og går under tickeren «CAKE». PanCakeSwap Coin har en markedsverdi på mer enn 5 milliarder dollar.

PanCakeSwap kurs

PanCakeSwap har svært volatil, noe som betyr at prisen hopper opp og ned hele tiden. I skrivende stund ligger prisen for PanCakeSwap på 3,21 dollar.

Her er en liten oversikt over noen av faktorene som kan påvirke kursen til PanCakeSwap:

 • Tilbud og etterspørsel – Dersom etterspørsmålen er høy og tilbudet lavt, så vil prisen øke i de fleste tilfeller. Er det omvendt (lav etterspørsel og høyt tilbud) vil prisen synke.
 • Antall mynter i omløp – Antall mynter i omløp har stor invirkning på prisen. I skrivende stund er litt over 164 millioner mynter av PanCakeSwap i omløp. Disse har en en total forsyning på 214 millioner. Det er med andre ord fremdeles mulig å drive med mining av PanCakeSwap, noe som uten tvil øker interessen rundt den i markedet.
 • Hvordan mynten omtales i media og på sosiale medier – Et godt rykte i media og på sosiale medier slår aldri feil. Dårlige omtaler vil dra interessen ned.
 • Kryptomarkedet generelt – Kryptomarkedet spiller en viktig rolle i forbindelse med alt på markedet. Mange kryptovalutaer har opplevd en prisøkning den siste tiden, og dette har naturligvis også påvirket PanCakeSwap.

Derfor bør du kjøpe PanCakeSwap

Det er helt naturlig at folk stiller seg tvilende til hvor vidt PanCakeSwap er en god investering eller ikke. Faktisk så er nok dette noe veldig mange lurer på, og dette er et spørsmål vi kan svare på.

Bør man kjøpe PanCakeSwap? Ja, vi mener i hvert fall at det kan være en god investering. Her er noe av bakgrunnen for vårt standpunkt:

 • PanCakeSwap opererer med lave avgifter. Avgiftene her pleier å være mye lavere (mellom 0,04 og 0,20 dollar) enn hos andre aktører som opererer med utelukkende høyere avgifter.
 • Transaksjoner med PanCakeSwap går raskt for seg. Gjennomsnittslengde på en transaksjon er 5 sekunder, noe som er mye raskere enn flere andre plattformer.
 • Mining av PancakeSwap fremdeles mulig – det er ikke alle PancakeSwap myntene som er i omløp enda, noe som betyr at mining av PanCakeSwap fremdeles er mulig.
 • Du får muligheten til å delta i lotterier dersom du har en beholdning av PanCakeSwap mynter. Disse myntene gir deg også muligheten til å dyrke tokens.
 • De siste månedene har prisen på PancakeSwap steget veldig.

Slik kjøper du PanCakeSwap

PancakeSwap kan du kjøpe på en rekke handelsplattformer. Det viktigste er å finne en handelsplattform som du liker, fordi det er utrolig mange handelsplattformer på markedet i dag.

I forbindelse med dette er vårt beste tips å bruke god tid før du tar en endelig avgjørelse. Veldig mange følger strømmen her, men husk at du kan spare mye på å gjøre ordentlig research først. Kanskje slipper du unna med litt lavere gebyrer ved å velge en annen handelsplattform enn den du hadde tenkt? Det kan med andre ord være verdt det!

Vi vil imidlertid la det være opp til deg å bestemme deg for hvilken handelsplattform du vil velge. Det finnes som sagt mange gode der ute.

Nedenfor finner du en generell guide som tar deg gjennom hvordan du kan kjøpe PanCakeSwap – trinn for trinn. 

 1. Velg handelsplattform – Her er det som sagt viktig at du tar deg god tid. Faktorer du bør være oppmerksom på, er utvalg av kryptovaluta, analyseverktøy, eventuelle gebyrer, hvor brukervennlig plattformen er og hvor vidt plattformen er regulert av en seriøs aktør.
 2. Registrer en profil – Når du har funnet handelsplattformen din må du registrere deg som kunde. Det innebærer å opprette en profil (ved å fylle inn personopplysningene dine). Registreringsprosessen vil også inkludere verifisering av profil, altså å bevise at du er personen du sier at du er.
 3. Gjøre et innskudd – Etter at du har registrert og verifisert profilen din, så må du gjøre et innskudd. Det er en forutsetning for at du skal kunne gå videre til neste trinn. Noen handelsplattformer opererer med en satt grense for innskudd, både nedre og øvre grense, men utover det er det du som bestemmer hvor mye du vil sette inn.
 4. Kjøp PanCakeSwap – Nå har du kommet til siste trinn, som er å kjøpe PanCakeSwap. For å kunne gjøre det må du finne PanCakeSwap i plattformens utvalg, trykk «Åpne handel» for å bli sendt til kjøpssiden, skaff deg et overblikk over detaljene og trykk på «Kjøp». Fyll inn beløpet du ønsker å handle for, og da er du faktisk ferdig!
Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!