Trading software

Ludvig
04.10.2022
446 Visninger
trading software

Trading software er et verktøy som er til stor hjelp for investorer. Dette er nemlig et verktøy som hjelper dem med to ting – analyse av markeder og handler.

I dagens marked finnes det mange forskjellige trading softwares. Som investor er alle på jakt etter det samme – beste trading software. Men hva kjennetegner egentlig den beste trading software? Det er noe av det vi skal se nærmere på i denne artikkelen. Les også: Hvordan du blir god til å trade kryptovaluta.

Enten du er nybegynner eller har drevet med investeringer i mange år, så er det alltid like viktig å gjøre research i forkant. Denne researchen bør være grundig. Det er også noe vi skal hjelpe deg med her.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på temaet trading software i sin helhet. Hva menes egentlig med trading software, hvordan fungerer en trading software og hvor mange trading softwares finnes det? Dette er noen av spørsmålene vi skal innom i denne artikkelen.

Hva er en trading software?

Dette nevnte vi så vidt innledningsvis, men hva menes egentlig med trading software?

Trading software er et verktøy som mange investorer benytter når de skal investere. Et slikt verktøy er til stor hjelp for mange, enten de jobber med å analysere markedet eller har kommet så langt at de skal åpne en posisjon (altså handle).

Sjekk denne videoen om hvordan trading software fungerer:

Slik fungerer trading software

Hvordan fungerer trading softwares? Trading softwares kan fort høres ut som en greie som er ganske komplisert, og derfor er det svært praktisk at det er mulig å dele det opp i mindre deler. Det er det vi skal gjøre for å gi deg en bedre forståelse av trading softwares.

Trading softwares kan deles inn i følgende deler:

  • Data – Før du investerer er du nødt til å sette deg inn i hvordan ting fungerer, for eksempel pris. Du må vite prisen på det du skal investere i, for eksempel aksjer, og du må vite kursen på valutaen du vil handle med. Dette er informasjon du vanligvis får fra børser.
  • Kartlegging – Prisen kan kartlegges i grafiske programvarer, og dette er noe mange investorer vil benytte seg av. Det finnes også en rekke leverandører som tilbyr datafeeder. En klassisk kartleggingspakke pleier også å inkludere helt grunnleggende, tekniske analyseindikatorer. Her vil det svært fordelaktig å velge en pakke som er litt mer avansert.
  • Valg av leverandør – Her kan du velge mellom en nettmegler eller en uavhengig leverandør. Nettmeglere tilbyr ofte programvarer som er knyttet til deres interne systemer, men det er også mulig å benytte seg av uavhengige programvareleverandører. Sistnevnte har ofte mer avanserte funksjoner, noe som er svært praktisk i en slik situasjon.
  • Handel – Etter å ha gjort grundig research er det på tide å åpne en posisjon, altså starte handelen. Da trenger du en programvare som kan hjelpe deg med dette, for eksempel en handelsplattform. Det finnes ufattelig mange alternativer på dette området i dag.

Hva bør man basere valget sitt på?

Det finnes mange trading softwares på markedet i dag, for eksempel mobile trading softwares, forex trading softwares, stock trading softwares og journal softwares. Dette kan gjøre det å finne sin trading software litt utfordrende, men oversikten nedenfor vil forhåpentligvis kunne hjelpe deg et lite stykke på vei.

Dette er noen av faktorene man bør ta utgangspunkt i når man skal velge en trading software:

  • Pris – Hvor mye koster programvaren du vurderer? Mange går for den billigste programvaren, men billigst er ikke alltid best. Ja, du sparer penger, men det går ofte på bekostning av noe annet, kanskje en funksjon som strategien din er avhengig av for å lykkes. Vurder prisen på programvaren opp mot hva programvaren kan gjøre for deg.
  • Hastighet – Tid er penger, så hastighet er viktig. Ikke bare i tradingmarkedet, men også generelt. Gjennomfør en hastighetssjekk på programvarene du vurderer. Det kan være bare sekunder som skiller en god programvare fra en dårlig programvare. Her må man ha fokus på de små detaljene!
  • Tilgjengelighet – Hvis du går for en nettbasert programvare, så trenger du bare internett for å få tilgang til programvaren. Du slipper også unna mange ekstra kostnader, noe som uten tvil er praktisk. Er du nybegynner, anbefaler vi deg å velge dette. Men er du på utkikk etter en litt mer avansert programvare kan det hende at du trenger en programvare som må installeres på datamaskinen din.
  • Funksjoner – Investorer som driver med trading aktivt tjener penger på kortsiktige prisbevegelser. Ved valg av programvare må du ta stilling til hva du ønsker å oppnå og forsikre deg om at programvaren har funksjoner som hjelper deg å oppnå målene dine.
  • Analyse – Hva er strategien din basert på? Tekniske indikatorer? En eller annen form for gjenkjenningsteknologi? Da bør programvaren din være tilpasset for dette. En programvare med omfattende analysemuligheter er ofte å foretrekke i forbindelse med dette.
  • Dine forventninger – I forbindelse med trading softwares er det umulig å finne én programvare som passer for alle. Men det er heller ikke poenget. Det finnes forskjellige trading softwares der ute, og derfor vil det ikke være et dilemma for noen investorer å finne en slik programvare. Det handler bare om å finne den programvaren som oppfyller dine krav og forventninger.

Trading software tips

For noen som ikke har mye erfaring kan trading virke veldig komplisert. Derfor anbefaler vi deg å bruke god tid på å sette deg inn i hvordan markedet fungerer, for å unngå at resultatet av investeringen din blir helt annerledes enn du hadde sett for deg.

Du kan også øve deg med eToro: Les mer om dette her.

Å finne en passende trading programvare kan også være ganske vanskelig, så her vil det også lønne seg å bruke god tid. Finn noen gode programvarer som du vurderer, sett deg inn i hvert enkelt alternativ og vurder dem opp mot strategien din for å finne ut hvilken som vil fungere best for deg.

Sist, men ikke minst: Når du skal velge hvilken trading programvare du skal bruke, så er det viktig at du velger en programvare som fungerer godt med din datamaskin. Har du en Mac, så er det dette som er ditt utgangspunkt. Vice versa om du har en laptop av merket Windows.

jobb hjemmefra med kryptovaluta trading.
Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!