Slik finner du den beste trading plattformen i Norge

Ludvig
30.09.2022
480 Visninger
beste trading plattformen i Norge

Vurderer du å begynne med trading? Da er du naturligvis på jakt etter den beste trading plattformen i Norge. La oss sammen finne ut hvilken tradingplattform det er!

Les mer om Trading og hvordan du kommer igang.

Disse faktorene bør man vurdere i jakten på beste trading plattform

Det er mange faktorer som man bør vurdere i jakten på den beste trading plattformen i Norge. Her er en liten oversikt over noen av faktorene man bør ha i bakhodet: 

 • Analyseverktøy
 • Gebyrer og andre avgifter
 • Investeringsmuligheter
 • Regulering og sikkerhet
 • Risikostyring
 • Social Trading
 • Utvalg

Blant disse er det funksjoner, gebyrer og verktøy som er desidert viktigst.

Et hav av trading plattformer

Det finnes et hav av trading plattformer der ute. Nedenfor vil vi gi en kort introduksjon til de desidert beste trading plattformene på markedet akkurat nå.

Capital

Capital er en AI-dreven tradingnettverk. Det innebærer at plattformen bruker algoritmer for å finne handler som passer for deg og det du ønsker å få ut av tradingen. Derfor er Capital ganske unik!

Capital byr på mer enn 3000 investeringsmuligheter, i tillegg til at de opererer med null kurtasje og lave spreads. Plattformen deres er også svært enkel å bruke, noe som er svært praktisk.

Capital er en plattform som passer godt til daytrading, ettersom det er en CFD-plattform. Det betyr at man trader i prisbevegelser og ikke kjøper for å eie. 

Capital er uten tvil et godt valg, men viktig å ta med i betraktningen alle handler må skje med giring. Det betyr at tradingen har høy risiko, så det er du i så fall nødt til å være komfortabel med.

En gjennomgang av Capital:

eToro

eToro er en svært populær handelsplattform, kanskje på grunn av en svært spesifikk oppbygning. Plattformen er bygget opp som et sosialt medium, og kan derfor minne om sosiale medier som Facebook og Twitter. Tradingnettverket er tilgjengelig i mer enn 140 land, og har i skrivende stund mer enn 20 millioner brukere.

Gjennom denne plattformen får du muligheten til å trade aksjer, CFDer, kryptovaluta, råvarer og andre typer valuta.

eToro er også et innovativt tradingnettverk, på grunn av blant annet copytrading-funksjonen. Det er ingen andre tradingnettverk som har en lignende funksjon i skrivene stund! Denne funksjonen gjør det mulig for deg å gjennomføre en profesjonell trading uten at du nødvendigvis har stålkontroll selv, fordi du bare kan kopiere en annen traders handel.

eToro omtales ofte som et «lavterskeltilbud», noe som betyr at dette er en plattform som passer perfekt for både nybegynnere og litt mer avanserte tradere!

Slik fungerer eToro:

Libertex

Libertex ble etablert i 1997, og er dermed en av markedets eldste tradingplattformer. Deres gode erfaringer har gjort dem til en veldig populær plattform blant markedets tradere.

Libertex er et tradingnettverk med et svært godt rykte, blant annet på grunn av deres gode (og konkurransedyktige) priser, valg av samarbeidspartnere og mange handelsmuligheter. Hos Libertex er det ingen spredning, og de opererer med en akseptabel kurtasje.

Også hos Libertex skjer alle handler med giring. Giring inkluderer høy risiko, så det er du nødt til å være komfortabel med dersom du skal benytte deg av tradingnettverket Libertex.

Grei video om Libertex som verktøy til å trade:

Plus500

Plus500 er et tradingnettverk som er svært populært blant tradere i Storbritannia. Dette tradingnettverket ble etablert i 2008.

Plus500 vil være et veldig godt valg, for dette er en plattform som byr på mange muligheter. Om du er interessert i analyse, så vil denne plattformen falle i smak hos deg.

Plus500 opererer med gode priser på alt, og ved bruk av dette tradingnettverket vil alt være relativt enkelt.

Plus500 føyer seg inn i rekken av tradingnettverk som har basert handlene sine på giring. Hvis dette er noe du er komfortabel med, så vil Plus500 være et veldig godt valg.

En rask guide til hvordan Plus500 fungerer:

Skilling

Skilling er et fintech-selskap som ble etablert i 2016. Deres mål var å gjøre trading enklere og morsomme for alle, så dette er en plattform som passer for både nybegynnere og litt erfarne tradere.

Hos Skilling får du mange investeringsmuligheter, samt gunstige handelsbetingelser. 

Skilling har et prisnivå som generelt sett er godt, men det er ikke til å stikke under en stol at det finnes flere aktører som er mye rimeligere enn dem.

Skilling-plattformen er veldig enkel, og det kan ofte være ganske positivt. Men i dette tilfellet blir det litt for enkelt, da også tradernes handlingsrom bærer preg av det. Ønsker du en mer avansert plattform, så kan du velge mellom Skilling Metatrader 4 og Skilling cTrader.

Demohandel med Skilling:

eToro – beste trading plattform i Norge

Blant trading plattformene vi nevnte ovenfor, så er det eToro som definitivt skiller seg mest ut og har blitt kåret til den beste trading plattformen i Norge.

eToro er et tradingnettverk som ble etablert i 2007, og har siden da blitt et av verdens største sosiale tradingnettverk. I skrivende stund er det mer enn 20 millioner mennesker benytter seg av dette tradingnettverket.

Åpne konto hos eToro her:

[etoro]

eToro kan til dels minne litt om et sosialt medium, fordi det er utformet med profiler og nyhetsfeed på samme måte som sosiale medium som Facebook og Twitter.

Med en profil på eToro-plattformen kan du altså følge med på hva andre brukere gjør, samt selv kan ta del i spennende diskusjoner som måtte oppstå. For noen er dette nok til at bruk av eToro er en fristende tanke, men eToro som tradingnettverk har naturligvis mye mer å by på:

 • eToro er en regulert og pålitelig aktør, så du kan føle deg helt trygg på å plassere pengene sine.
 • Gjennom eToro får du tilgang til mer enn 3000 trading-objekter, blant annet aksjer, EFT-er, indekser, kryptovaluta, råvarer og valutakryss. I tillegg får du muligheten til å benytte deg av en rekke trading-funksjoner, for eksempel gearing, shorting «stopp-loss» og «take-profit». Hos eToro kan du også få hjelp til risikostyring.
 • eToro har en egen CopyTrading-funksjon, som brukerne av tradingnettverket kan benytte seg av. Denne funksjonen går ut på at du kan kopiere en annen trader sin handel helt automatisk – en funksjon som kommer godt med om du selv er nybegynner.
 • eToro har svært lave gebyrer. For eksempel i forbindelse med aksjetrading hvor traderen ikke er nødt til å betale noe i det hele tatt. Kurtasjen for aksjetrading er 0 kroner.
 • eToro er generelt sett en brukervennlig plattform, men den er også tilgjengelig på norsk (blant annet), noe som er svært praktisk for eToros norske brukere.
Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!