CFD trading

Ludvig
19.09.2022
419 Visninger
CFD trading

Contracts for Difference (CFD) er en veldig populær investeringsmetode, og derfor skal vi se nærmere på det i denne artikkelen.

CFD-trading går ut på kjøp og salg av CFD-produkter. Det er mange som beskriver CFD-er som noe negativt, men det er egentlig en veldig lønnsom investeringsmetode. CFD trading lar deg spekulere i et produkt uten at du eier det. Du kan eksempelvis gå til Lånepenger.no/refinansiering og refinansiere eventuelle lån, så kan du bruke overskuddet til å trade.

Nedenfor skal vi bli bedre kjent med trading av CFD produkter. I denne artikkelen vil du kunne lese mer om hva CFD trading er, hva som er typiske CFD-produkter og hvorfor man bør velge CFD trading. I tillegg vil vi hjelpe deg å komme i gang med CFD trading!

[cfd]

Hva er CFD trading?

Som nevnt innledningsvis står CFD for Contracts for difference, og CFD trading handler om trading av CFD produkter.

Ved trading av CFD produkter spekulerer du i et aktuelt marked uten at du er nødt til å kjøpe eller selge det underliggende produktet først. Du kan investere i for eksempel aksjer gjennom CFD-er, og det betyr at du ikke eier selve aksjen, men aksjekursen gjenspeiler likevel prisen.

CFD trading rett og slett om kjøp og salg av CFD produkter. Noen vil kanskje omtale dette som noe negativt, men i bunn og grunn er det en investeringsmetode som er veldig lønnsom i og med at du ikke er nødt til å eie produktet som du spekulerer i. På den måten har du også større kontroll over tidspunktet for en eventuell giring.

CFD er som nevnt en forkortelse for et engelsk uttrykk. På norsk kaller man CFD for differansekontrakt eller forskjellskontrakter. Med det sagt så er det vanlig å bruke forkortelsen CFD også på norsk.

Disse produktene kan man CFD trade

Det er mange produkter man kan CDF trade. Hvilke produkter dette er, skal vi gi deg en liten innføring i nedenfor.

En CFD handel baserer seg på en kontrakt mellom kjøper og selger, og prisen fastsettes med utgangspunkt i underliggende faktorer. De underliggende faktorene er ofte hva selger er villig til å selge for og hva kjøper er villig til å kjøpe for.

Her er en liten oversikt over hvilke produkter en CFD trade kan baseres på:

 • Aksjer – den vanligste formen for CFD trading. Hos handelsplattformer som eToro får du tilgang til over 800 internasjoanle og nordiske aksjer, samt at du får muligheten til å se prisen i sanntidskurs.
 • EFT-er – EFT står for Exchange Trading Funds, og er en børsnotert, passiv investeringsforening. EFT-er er en type fond som eier ulike aktiva, for eksempel aksjer, obligasjoner, råvarer og valuta. Man handler EFT-er på samme måte som aksjer.
 • Indekser – En CFD trade kan også være basert på indekser. En indeks en portefølje av investeringsprodukter. CFD trading av indekser gir deg muligheten til å investere i forskjellige akjer som representerer ulike produkter i motsetning til én aksje.
 • Kryptovaluta – Man kan også handle kryptovaluta gjennom CFD trading. La oss bruke bitcoin som et eksempel her. 1 bitcoin er i skrivende stund verdt 192 812,41 kroner, og det er svært få som har midler til å kjøpe én hel bitcoin. Men takket være CFD trading trenger man ikke det. Du kan investere med det du vil, om så det bare er for 5 kroner!
 • Råvarer – Man kan også drive med CFD trading av råvarer som olje, hvete, gull, sølv og lignende. Her er det nok gull som er den mest populære råvaren, og for mange spiller gullet en viktig rolle i forbindelse med risikospredning. Når aksjemarkedet har dårlige tider, så har råvarer vist en klar tendens til å gjøre det bra. På grunn av høy volatilitet er det imidlertid forutsetning at du vet hva du driver med.
 • Valuta – CFD trading gir deg muligheten til å investere et relativt stort beløp ved hjelp av giring. Det er opp til deg å bestemme hvilket valutapar du vil investere i. Dette har ført til at valutamarkedet har blitt et av de mest populære markedene å handle i nå.

Hvorfor CFD trading?

Det er nok mange som lurer på om CFD trading er verdt det, og det kan vi si at det absolutt er. CFD vil uten tvil være en lønnsom investering «in the long run» – både for nybegynnere og tradere med litt mer erfaring. 

Det vil også være svært fordelaktig å benytte seg av en god handelsplattform, for eksempel eToro. Da får du muligheten til å bruke plattformens verktøy og funksjoner som kan hjelpe deg med både å analysere markedet eller om du bare ønsker å følge litt med.

Det er flere grunner til at CFD trading vil være verdt å sjekke ut:

 • Du har kortsiktige mål med tradingen, og ønsker å trade mot markedet.
 • Du ønsker tilgang til mange investeringsprodukter, og muligheten til å handle med giring.
 • Du ønsker å sikre investeringene dine mot tap.

En forutsetning for vellykket CFD trading er imidlertid at du har forståelse for fordelene og ulempene ved det! For eksempel at man tar en stor risiko ved å drive med CFD trading.

[cfd]

Kom i gang med CFD trading

CFD trading er dog en veldig vanlig investeringsmetode, og nedenfor skal vi se litt nærmere på hvordan du kommer i gang med dette.

Å komme i gang med CFD trading er generelt veldig enkelt. Hvilket produkt du trader, spiller veldig liten rolle. Fremgangsmåten for CFD trading er den samme uavhengig av dette.

 • Å velge plattform – først og fremst er du nødt til å finne en handelsplattform som tilbyr CFD trading. Det finnes mange handelsplattformer som tilbyr denne formen for trading, så det kommer ikke til å være noe problem.
 • Registrering av konto – Etter at du har funnet en passende handelsplattform må du registrere en konto. Dette kan også innebære verifisering av konto, samt at du må sette inn penger på kontoen din som du har tenkt å bruke til investeringer senere.
 • Bestem deg for hvilket produkt du vil investere i, og start handelen. Følg instruksjonene som dukker opp på skjermen.
 • Etter at alle detaljene er på plass, er det på tide å bestemme seg for en investeringsstrategi. Strategien bør blant annet tilpasses til aktuelt produkt og hvor vidt du skal gire produktet eller ikke.
Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!