5 kryptovalutaer vi tror kommer til å skyte fart i 2022

Ludvig
30.03.2022
339 Visninger
5 kryptovalutaer vi tror kommer til å skyte fart i 2022

Det var en gang at Bitcoin var splitter nytt og det eneste alternativet folk hadde dersom de ønsket å investere i kryptovaluta. Men det er mye som har skjedd siden Bitcoin tok verden med storm i 2017.

I skrivende stund befinner vi oss i 2022, og det betyr at det har gått nesten fem år siden Bitcoin ble en naturlig del av vokabularet vårt. Og det er mye som har skjedd på disse fem årene. Det har blant annet dukket opp mange flere kryptovalutaer:

 • Ethereum (ETH).
 • Litecoin (LTC).
 • Dogecoin (DOGE).
 • Tether (USDT).
 • Ripple XRP (XRP).
 • Cardano (ADA).
 • Dai (DAI).
 • Polkadot (DOT).
 • Bitcoin Cash (BCH).
 • Monero (XMR).

Trodde du at det stoppet der? Da kan vi i så fall informere deg om at det gjør det ikke i det hele tatt! I tillegg til kryptovalutaene som allerede finnes på markedet, så er faktisk slik at det dukker opp nye kryptovalutaer hele tiden.

Kryptobransjen er en bransje som utvikler seg hele tiden, og i denne artikkelen skal vi ta en nærmere på titt på hvilke kryptovalutaer vi tror kommer til å skyte fart i løpet av 2022. Er det noen nye kryptovalutaer med potensiale der ute, eller er det en bedre idé å bare holde seg til de gamle som vi kjenner så godt?

2021 var et godt år for Bitcoin og Ethereum

Det er ikke til å stikke under en stol at 2021 var et svært godt år for kryptovalutaene Bitcoin og Ethereum. Disse kryptovalutaene beskrives ofte som den største og den nest største kryptovalutaen som finnes på markedet, og det er naturligvis Bitcoin som troner på 1. plass.

Men når vi sier at 2021 var et godt år for disse to, så henviser naturligvis til at begge disse to kryptovalutaene opplevde det som i kryptobransjen som omtales som ATH, som er en forkortelse for all-time highs. På norsk betyr det rett og slett at markedsverdien deres nådde et punkt som vi aldri før har sett.

Markedsverdien for både Bitcoin og Ethereum var nemlig over tre billioner amerikanske dollar på et tidspunkt. Det tilsvarer en markedsverdi på 26 684 265 000 norske kroner, noe som uten tvil er et svimlende høyt tall!

På grunn av den høye markedsverdien kan vi naturligvis ikke kaste noen av disse kryptovalutaene under bussen. Vår teori er at disse to kryptovalutaene kommer til å fortsette å vokse, og av den grunn er det nok mange som vurderer å investere i en av disse – eller begge – kryptovalutaene i år.

Nye kryptovalutaer du bør følge ekstra med på

Vi kan nok trygt si at det skal et mirakel til for at noen av de nye kryptovalutaene skal suse forbi Bitcoins og Ethereum på markedsverdistigen. Men det betyr ikke at det ikke finnes andre kryptovalutaer som kommer til å oppnå gode resultater i løpet av 2022.

Vi er rimelig sikre på at vi i løpet av 2022 kommer til å se en rekke kryptovalutaer oppnå gode resultater – både kryptovaluta som vi allerede vet om eksisterer og kryptovalutaer som vi ikke har hørt om før de kanskje tar verden med storm slik som Bitcoin gjorde for fem år siden.

Nedenfor har vi samlet en liten oversikt over kryptovalutaer som vi tror du bør følge ekstra nøye med på i 2022. Denne oversikten består av 5 kryptovalutaer – og inkluderer bare kryptovalutaer du har hørt om før og kryptovalutaer som kanskje er helt nye for deg.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) har et likhetstrekk med Ethereum (ETH), og det er at Cardano også er den første kryptovalutaen med en helt ny funksjon. Det var nemlig gjennom Etherum at smart kontraktsfunksjonen ble introdusert. Med Cardano ble Ouroboros introdusert.

Ouroboros er en konsensusalgoritme som gjør at blokkjeden i Cardano har en rekke gode egenskaper. Denne spesifikke algoritmen fører til en energieffektiv blokkjede som samtidig er fleksibel. Den gjør også blokkjeden skalerbar og sikker på en gang.

Cardano har også regelrett latt seg inspirere av Ethereum ved å inkludere en rekke smartkontraktskript i koden sin. Med over 1200 smartkontraktskript i koden blir Cardano ansett for å være en av de mest stabile plattformene på kryptomarkedet.

Det er imidlertid slik at det ikke er Cardano denne kryptovalutaen går under til vanlig. Enhver kryptovaluta har et tilhørende symbol, og i dette tilfellet er symbolet ADA. Cardano har en markedsverdi på totalt 56 milliarder dollar – tilsvarende 497 571 200 000 norske kroner.

Kryptovalutaen ADA (Cardano)

Axie Infinity Shards (AXS)

Axie Infinity Shards er kanskje et begrep som noen har hørt før. Det er i så fall på grunn av at det også eksisterer en kryptovaluta med nesten nøyaktig samme navn. Videospillet kalles Axie Infinity, mens kryptovalutaen bærer navnet Axie Infinity Shards – ofte forkortet til AXS.

På grunn av koblingen til videospillet Axie Infinity er det mange som velger å beskrive Axie Infinity Shards som en slags markedsplass for NFT-er. Axie Infinity Shards er nemlig så mye mer enn bare en kryptovaluta. Dette er noe av det brukere av Axie Infinity Shards får muligheten til å gjøre:

 • De får muligheten til å lage sine egne NFT.
 • De kan også benytte plattformen til å utvikle NFT-ene som de har laget.
 • I tillegg til å drive med utvikling av NFT-er, kan også den desentraliserte spillplattformen brukes til å kjempe mot andre brukere.

Axie Infinity Shards er med andre ord mye mer enn bare en kryptovaluta man kan investere i og bruke som betalingsmiddel, noe som kan føre til at mange flere får opp øynene for det. Derfor vil det blir svært interessant å følge utviklingen til denne token.

De siste årene har vi sett en økende interesse i forbindelse med NFT, og det gjør oss veldig sikre på at Axie Infinity Shards vil oppleve en økende interesse også i 2022. Dette vises også i kryptovalutaens markedsverdi som nå er rundt 5,9 milliarder amerikanske dollar.

Binance

Over 600 kryptovalutaer
4.9/5
 • Tilbyr app til mobil
 • Mulighet for VISA kort
 • NFT markedsplass
 • Pool Mining
 • Spot
 • Margin
 • Farming
 • Veldig treg og omfattende verifiseringproses
 • Høyt uttaksbegyr
 • Ingen demotilgang
Verdens største kryptobørs, perfekt for trading!
Åpne konto

Etter denne videoen så vet du garantert mer om AXS:

Decentraland (MANA)

En annen kryptovaluta som har vært inne i en god periode i 2021, er kryptovalutaen Decentraland. Dette er imidlertid et ganske langt navn, noe som har ført til at den har fått et mye kortere symbol. Decentralands symbol er MANA.

Som vi har sett ovenfor har utviklerne av Axie Infinity Shards hentet inspirasjon fra videospillverden. I denne verdenen spiller NFT en viktig rolle, og det er ingen grunn til å tro at dette er en utvikling som kommer til å snu i løpet av 2022. Sent i 2021 byttet Facebook navn til Meta, noe som var startskuddet til prosessen med å stake ut en ny kurs.

Ifølge Decentraland selv, så har de tatt utgangspunkt i den samme blokkjeden som kryptovalutaen Ethereum bygger på. Og med det som utgangspunkt har de utviklet en plattform som bygger på ideen om en virtuell virkelighet hvor man har muligheten til å både skape, oppleve og tjene penger på denne blokkjeden.

I skrivende stund er det imidlertid mye som tyder på at Decentraland er den kryptovalutaen som vil ha en viktig rolle i denne utviklingen. Den totale markedsverdien til denne kryptovalutaen ligger på rundt 6 amerikanske milliarder dollar. Axie Infinity Shards følger altså like bak.

Dette er Decentraland. Videoen forklarer hva det går i og hvorfor du bør følge med:

Sandbox (SAND)

I likhet med Decentraland, er Sandbox er et utviklet med utgangspunkt i den samme blokkjeden som Ethereum bygger på. Decentraland og Sandbox har også flere likheter, i og med at begge er metaverser. Sandbox kan i tillegg brukes til inntektsgenerering av ASSETs.

På samme måte som de fleste andre aktører i kryptouniverset, så er Sandbox en desentralisert aktør. Også i dette metaverset så spiller NFT en viktig rolle. Det er flere kjente profiler som har snakket varmt om denne nye oppfinnelsen, både i spillverdenen og i andre bransjer:

 • UniX Gaming.
 • Warner Music Group.
 • Snoop Dog.

Det i seg selv er naturligvis ganske kult, men det er ikke det som er grunnen til at vi tror at Sandbox, eller SAND, kommer til å skyte fart i 2022. I likhet med de fleste andre kryptovalutaer så er dette en kryptovaluta med høy volatilitet, noe som fører til gode investeringsmulihgeter.

I skrivende stund har Sandbox en markedsverdi på 4,9 milliarder dollar!

Her får du en innføring i hvordan Sandbox fungerer:

Aave (AAVE)

I likhet med utviklerne av Axie Infinity Shard har utviklerne av Aave hentet inspirasjon fra et annet sted. Dermed er det ikke uvanlig at Aave omtales som en finansprotokoll som er desentralisert. Denne protokollen er aktuell i forbindelse med lån i kryptobransjen.

Ettersom finansprotokollen er desentralisert, så utføres de finansielle prosessene uten mellommenn. I praksis fører dette til at transaksjoner gjennomført via Aave er forbundet med lave gebyrer og høye renter, som fører til økt sikkerhet og åpenhet.

At denne finansprotokollen er desentralisert har også ført til en annen ting, og det er fremveksten av begrepet DeFi. Valutaen i Aave kalles gjerne DeFi-mynter, og i skrivende stund anses disse myntene for å være de største i sin kategori.

Aave har symbolet AAVE, har også hatt en økning på 1000 prosent det siste året. I skrivende stund ligger kryptovalutaens markedsverdi på rundt 8 milliarder dollar. Så det betyr to ting: Du bør følge nøye med i året som kommer, samt at Aave kan være en god investering.

En videosnutt om AAVE:

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!