El Salvador utstedte obligasjon for Bitcoin

Ludvig
22.05.2022
210 Visninger
obligasjon for Bitcoin

I det siste har en kunnet lese om den planlagte kryptobyen «Bitcoin City» som etter planen skal grunnlegges i El Salvador. Landets president, Nayib Bukele, har delt informasjon om prosjektet blant annet under «LaBitConf», som er en kjent kryptokonferanse.

Under konferansen kunne Bukele blant annet fortelle at El Salvador blir det første landet i verden som utsteder statlige obligasjoner for Bitcoin-kjøp. Senere kom det frem at det er snakk om obligasjoner tilsvarende 1 milliard amerikanske dollar.

Planen er at disse pengene skal brukes på å bygge opp Bitcoin City, noe som naturligvis vil være et kostbart prosjekt.

Veldig interessant video om Bitcoin City.

Kort om Bitcoin-obligasjonen

Etter at presidenten i El Salvador først kunne melde om at obligasjonen skal tilsvare 1 milliard amerikanske dollar, har det blitt sluppet flere detaljer. Det ble blant annet informert om ar utstedelsen av obligasjonene var mellom 15. og 20. mars 2022.

Av andre relevante opplysninger, kan det nevnes at den årlige renten på obligasjonen vil være på 6,5 %, mens løpetiden er på ti år. Minste tilgjengelige beløp som kan tegnes vil være på så lite som 100 amerikanske dollar.

Hva skal obligasjonen brukes på?

Bitcoin-obligasjonen skal etter planen benyttes på essensielle prosjekter i Bitcoin City. Her kan vi blant annet nevne at penger vil gå til utvikling av fornybar energi, siden utvinning av kryptovaluta er energikrevende.

500 millioner amerikanske dollar er ventet å bli brukt på mining av Bitcoin, samt til utvikling av kraftverket som skal utvinne elektrisk strøm fra vulkanen i området. De resterende 500 millioner amerikanske dollarene skal gå til kjøp av mer Bitcoin.

Er det noen interesse for obligasjonen?

Ja, det er tilsynelatende allerede noen som har meldt sin interesse for Bitcoin-obligasjonen. Ifølge de offisielle kildene ønsker disse partene å tegne en obligasjon tilsvarende 300 millioner amerikanske dollar.

For å gjøre prosjektet ekstra attraktivt, har president Bukele blant annet bestemt at Bitcoin City er helt uten eiendomsskatt, inntektsskatt og andre skattesatser. Det eneste som vil kreves av innbyggerne er at det betales merverdiavgift ved varekjøp.

Dette skal gjøre det mulig å investere og tjene penger på Bitcoin. Med fornybar energi fra en vulkan, vil det også bli forholdsvis miljøvennlig å drive utvinningen av kryptovalutaen.

El Salvador skal etter planen selge Bitcoin når det har gått fem år, slik at investorer i prosjektet kan nyte godt av et enda høyere utbytte.

Flere Bitcoin-obligasjoner i fremtiden

Ifølge strategisjefen Mamson Mow fra Blockstream – som stod på scenen sammen med presidenten under konferansen – er planen at det skal utstedes enda flere obligasjoner for Bitcoin i fremtiden.

Formålet med dette er tilsynelatende å sørge for at El Salvador blir et av de fremste områdene innen finans på verdensbasis.

Vil alt gå etter planen?

Selv om El Salvador tilsynelatende er i ferd med å bli verdens kryptohovedstad, er det noe skepsis i befolkningen. Så mange som 65 % av befolkningen ønsker å bruke tradisjonell valuta. I omtrent 20 år har amerikanske dollar vært den offentlige valutaen i landet.

Det blir utvilsomt spennende å se hvordan planene til Bukele går i tiden som kommer!

Sjekk hvordan Bticoin ble en statlig valuta i El Salvador.
Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!