El Salvador – verdens mest kryptovennlige land?

Ludvig
22.05.2022
446 Visninger
El Salvador – verdens mest kryptovennlige land?

Her i Norge er det flere hundre tusen nordmenn som har investert i kryptovaluta. Likevel vil ikke de fleste av oss beskrive Norge som et spesielt kryptovennlig land. Det er for eksempel ikke mulig å bruke bitcoin eller annen krypto som et offisielt, fullverdig betalingsmiddel.

I land som El Salvador er imidlertid historien en annen. Nasjonen som er lokalisert i Mellom-Amerika blir av mange betraktes som verdens kanskje mest kryptovalutavennlige land. La oss se nærmere på årsakene til dette!

Bitcoin blir akseptert som offisielt betalingsmiddel

El Salvador skiller seg blant annet fra Norge – og de fleste andre land – fordi de har en langt mindre strikt politikk rundt kryptovalutaens anvendelsesområder. Bitcoin har blant annet blitt godkjent som en valuta som kan benyttes som betalingsmiddel.

Det betyr i praksis at du kan betale med Bitcoin når du handler i butikken, på samme måte som du ville brukt tradisjonelle valutaer. Dette vil medføre at kryptovaluta sannsynligvis får større nytteverdi for menneskene som bor i El Salvador.

Selskaper ble pliktige til å tilby kundene å betale med bitcoin, så fremt de har tilgang på nødvendig utstyr og teknologi. Du vil derfor kunne bruke krypto hos veldig mange bedrifter i landet.

En av grunnene til at statsoverhodet i El Salvador innførte kryptovaluta som betalingsmiddel, er at landets økonomi er avhengig av penger som sendes fra utflyttede borgere i andre land. Med bitcoin skal dette bli enklere og raskere enn før.

Tilrettelegger for utvinning av Bitcoin

Det å utvinne Bitcoin krever enorme mengder strøm og datakraft, noe som kan gjøre prosessen dyr og lite lønnsom. El Salvador har imidlertid tenkt til å utvinne kryptovaluta ved hjelp av sine tilgjengelige naturressurser.

Den såkalte «Bitcoin City», altså bitcoin-byen, skal lokaliseres ved foten av den kjente vulkanen Conchagua. Det vulkanske fjellet er lokalisert sørøst i landet, og planen er at energien fra vulkanen skal levere strømmengdene som trengs for å utvinne krypto.

Det skal lages et eget strømkraftverk ved vulkanen, og strømmen skal også sikre at beboerne i området forsynes med elektrisk energi. For å gjøre den nye kryptobyen ekstra attraktiv for befolkningen, skal det heller ikke kreves inntekts- eller eiendomsskatt i området.

Andre kryptovennlige land

Foruten El Salvador, finnes det en rekke andre land i verden som kan vise til forholdsvis snille kryptoregler. I Europa kan vi blant annet nevnte Sveits, Portugal, Tyskland og Malta. Ellers er også Singapore kjent for å være kryptovennlig.

Med kryptovennlig mener vi at landet gjør det enklest mulig for innbyggerne å dra nytte av kryptoverdiene sine. Dette betyr for eksempel at bankene aksepterer overføringer som stammer fra krypto, eller at du kan betale med krypto ved varekjøp.

Verden har lenge hatt kontanter og betalingskort som de fremste betalingsmidlene. Gradvis har bruk av digitale betalingsløsninger og kryptovaluta blitt mer populært. Det er mulig at stadig flere land vil gjøre kryptovaluta enklere å bruke i fremtiden.

Sannsynlig at Norge blir like kryptovennlig?

Dersom du driver med kryptotrading, har du kanskje irritert deg over at kryptovaluta ikke kan brukes til kjøp av varer og tjenester i Norge. Skal du kunne ha noen nytte av verdiene, må du ta ut kryptovalutaen og omgjøre den til tradisjonell valuta.

Det er nok ikke stor sannsynlighet for at Norge blir like kryptovennlig som El Salvador med det første. De norske bankene er generelt sett skeptiske til å håndtere midler som stammer fra kryptohandel.

Det finnes likevel eksempler på personer i Norge som har kunnet få finansieringsbevis til kjøp av bolig, basert på gevinster fra kryptohandel. Dette kan tyde på at bankene sakte, men sikkert løsner litt på de rigide prosedyrene sine.

Nå som stadig flere kryptobørser krever at brukerne gjennomgår en KYC-verifiseringsprosess, er det også mindre sjanse for at pengene stammer fra kriminell virksomhet. Det blir spennende å se hvordan kryptohandel i Norge utvikler seg fremover.

Her kan du handle krypto trygt

Dersom du er bosatt i Norge og interesserer deg for kryptotrading, er det kjekt å vite at det er fullt mulig å kjøpe krypto på nett. Selv om Norge kanskje ikke er det mest kryptovennlige landet på planeten, er det fullt lovlig å kjøpe krypto.

Du kan blant annet kjøpe kryptovaluta hos kryptobørser med godkjenning fra Finanstilsynet. Sjekk for eksempel ut eToro, som tilbyr en rekke ulike kryptovalutaer til nordmenn. Her kan du trygt og enkelt registrere deg, og du må gjennom en KYC-verifiseringsprosess.

Vi kan også nevne Binance, som er en innholdsrik kryptobørs med et stort utvalg av altcoins og NFT-er. Finn en kryptobørs som oppfyller dine krav, og se om trading av krypto er noe for deg!

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!