Bitcoin som betalingsmiddel – dette svarer El Salvador!

Ludvig
04.04.2022
365 Visninger
betale - krypto - el salvador

I september 2021 kom nyheten om at El Salvador, en republikk i Mellom-Amerika, hadde akseptert kryptovalutaen Bitcoin som betalingsmiddel. Bitcoin, som er en digital valuta, er nå likestilt med amerikanske dollar, som er El Salvadors offisielle valuta.

I praksis betyr det at du kan betale med Bitcoin ute i gatene. På grunn av regjeringen i El Salvador sin beslutning, så er både butikker, selskaper og alle andre næringslivsaktører nødt til å akseptere betaling i form av bitcoins.

Dette har ikke nødvendigvis ført til jubelrop og 17. mai-lignende tilstander i gatene eller fra overordnede instanser. Snarere tvert imot! Tidligere denne uken ba Det internasjonale pengeforbundet El Salvador som å trekke aksepten. Nedenfor skal vi ta en titt på hva responsen fra El Salvador var!

Dette er verdens første bitcoinland

Slik betaler du med Bitcoin i El Salvador

Det er ikke bare bare å skulle endre på et system som har vært som det har vært i mange år. Aksepten av bitcoins som betalingsmiddel har altså ikke gått helt knirkefritt.

Bitcoin som betalingsmiddel er en problemstilling som løses på forskjellige måter. Det er ikke alle steder som var like forberedt på denne endringen. Dette kan man for eksempel se i El Zonte og San Salvador.

San Salvador er hovedstaden i El Salvador, og man skulle nesten tro at overgangen skulle gå knirkefritt der. Men slik har det faktisk ikke vært. Her var befolkningen svært lite forberedt, og derfor har det tatt tid å stable et fungerende system på bena.

Situasjonen har vært en litt annen i El Zonte. Dette er en liten landsby som ligger ca. 50 kilometer utenfor San Salvador. Når kryptovalutaen ble likestilt med landets offisielle valuta, så var de klare med en gang. Dette er mye på grunn av at befolkningen har benyttet bitcoins i større grad enn innbyggerne i San Salvador.

Hvilke typer nettsteder bruker kryptobetalinger?

Fordelaktig med Bitcoin som betalingsmiddel

Regjeringen i El Salvador mener at det vil være fordelaktig med Bitcoin som betalingsmiddel. De mener at avgjørelsen om å likestille Bitcoin med amerikansk dollar vil føre til at landet opplever en økt økonomisk utvikling, samt at det vil føre til flere jobber på sikt.

[etoro]

Mange er skeptiske

Til tross for Regjeringens positive innstilling er det mange som er skeptiske til denne utviklingen. Det er også mange overordnede instanser som har prøvd å få El Salvador til å reversere utviklingen, deriblant Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet (IMF).

Årsaken skal være risikoen bruk av kryptovaluta fører med seg, samt at den ikke er like trygg å bruke som den amerikanske dollaren.

Men det har så langt vært uten hell. El Salvadors finansminster står støtt i Regjerningens avgjørelse om å sidestille Bitcoin med den amerikanske dollaren.

El Salvadors finansminister svarer

Selv om en rekke overordnede instanser har hatt til motmæle, er det ingenting som tilsier at El Salvadors regjering har tenkt å ta et steg tilbake.

I stedet understreker landets finansminster at alle stater er suverene stater som bestemmer over sin egen politikk, og at det er ingen multileterale organer som kan tvinge noen andre til å gjøre om på noe de er uenige i.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!