Er kryptovalutas grunnleggende bruk bare en betalingsmåte, eller bør det være noe mer?

Ludvig
06.04.2022
402 Visninger
kryptovaluta mer enn bare penger

Til tross for alt snakket rundt kryptovalutaenes verden, er det fortsatt en betydelig mangel på kunnskap om hva kryptovalutaer er og hva de representerer. Og dette begrenser på flere måter deres effektive spredning for alle deres bruksmuligheter, som både er mange i tallet og revolusjonerende.

Det er faktisk bare et fåtall mennesker, utover en hardcore gruppe entusiaster, som er klar over det uendelige potensialet til kryptoer og blokkjeden til fundamentalt å endre mange metoder som vi trodde var unike. En av disse er nettopp den primære funksjonen til kryptoer, som er funksjonen som valuta og betalingsmiddel.

Hva er kryptovaluta?

Krypto og banksystemet

Monopolet til banker og finansielle selskaper innenfor banksystemet er noe de fleste av oss er vant til. Langsomme betalinger, med høye avgifter, internasjonale overføringer med for høye kostnader var normen, og noe man ganske enkelt aksepterte, rett og slett fordi det ikke fantes noen alternativer.

Men kryptovalutaenes utvikling har ført til et paradigmeskifte. Stadig flere nettoperatører organiserer seg for å akseptere betalinger med kryptovalutaer, først og fremst de mest avanserte sektorene som liker å ligge frempå, deriblant pengespill på nett. Et online casino gjennom støtte til kryptobetalinger kan gi sine kunder hastighet, sikkerhet og utmerket personvern, noe som ikke er like enkelt med vanlige banksystemer. Plattformer som Casumo tilbyr brukerne sine muligheten til å utføre betalinger i kryptovalutaer med leverandører som Neosurf, en nettbasert betalingstjeneste.

I dag eksisterer disse to systemene side om side, og dette faktum stimulerer konkurransen mellom de to, og sikrer fordeler for sluttbrukeren: altså for oss.

Verden av investeringer

Det er ingen tilfeldighet at kryptoer, takket være deres eksplosive utvikling, har blitt – kanskje noe uventet – et flott investeringsobjekt som har vokst til uventede nivåer. Se bare på den nåværende evalueringen av Bitcoins, den første digitale valutaen og kanskje den i krypto-verdenen som er mest kjent.

Likevel hevder analytikere, til tross for den høye verdien, at Bitcoin ikke er det beste valget for plattformen på blokkjeden. I stedet er den nest mest populære kryptovalutaen, Ethereum, et bedre valg. Dette fordi den har bedre utviklingsmarginer for fremtiden, ettersom den kommer med kraftigere funksjoner.

Den sanne utviklingen: NFT

Dette er en av de mest interessante bruksområdene til Ethereums blockchain-struktur: støtten for NFT. Mange har hørt dette mystiske akronymet, uten egentlig å ha noen forståelse for hva det er. Og i stedet omfavner NFT-verdenen det «mer» mens vi snakker om det. En Non Fungible Token er en individuell adresse på blokkjeden, og den representerer en slags beholder som sikrer unikt eierskap til noe. Og kun én person i hele verden kan eie en spesifikk token.

Dette betyr at vi kan overføre eierskap til noe som er koblet til denne tokenen på en sikker og unik måte. Det kan være et digitalt objekt, som en tegning, et musikkalbum, en film eller et fysisk objekt, men også en rettighet. Og dette utgjør en reell revolusjon for det som angår hele verden av fysisk og intellektuell eiendom, med så betydelige konsekvenser at vi ennå ikke kan evaluere dem.

NFT art

Oppsummert

Verden av kryptovalutaer, som eksperter sier, er laget ut ifra et økosystem. Og krypto har som funksjon å gi verdi og uttrykke en funksjon. Så lenge dette behovet finnes, vil den spesifikke kryptoen ha verdi og fungere som et verktøy for å oppnå målet.

Ethereum-suksessen er ingen tilfeldighet, og andre kryptoer bygges på samme måte – det vil si med et bestemt mål, som er å skape verdi gjennom å gi spesifikke muligheter. Dette er den grunnleggende viktigheten av kryptoer og hemmeligheten bak deres varighet på markedet.

 

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!