Hvordan ser fremtiden ut for kryptovaluta?

Ludvig
22.05.2022
268 Visninger
Hvordan ser fremtiden ut for kryptovaluta?

Som de fleste vet så dukket Bitcoin opp for aller første gang i 2009, men det skulle gå enda noen år før denne kryptovalutaen tok verden med storm. Det skjedde først i 2017.

Selv om bitcoin teoretisk sett hadde eksistert i 8 år før den ble kjent for Ola og Kari Nordmann, så var det et tema som vekte stor interesse – i både positiv og negativ forstand. Noen var interesserte og ville prøve det ut, mens andre var mer skeptiske og prøvde å snakke folk de kjente fra å prøve det.

Kryptouniverset har imidlertid utviklet seg i svært stor grad siden 2017. Selv om det bare er 5 år siden, så har det skjedd mye på dette området. Blant annet har det kommet mange flere kryptovalutaer, og flere av dem sørger for at Bitcoin får hard konkurranse.

Det kan være lurt med en realitetssjekk en gang i blant, om du har investeringer i krypto. Men at fremtiden ser lys ut er det mange som mener.

Kryptovaluta er fremdeles et svært interessant tema som det er svært delte meninger om. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva fremtiden kanskje kan komme til å bringe for kryptovaluta generelt.

Steemit ble født

I forbindelse med at bitcoin gjorde sin inntreden i folks vokabular for alvor i 2017, så ble selskapet Steemit startet opp. Dette selskapet startet med et mål for øye, og det var å skape en helt ny arena i forbindelse med kryptovaluta.

Selskapet startet noe de valgte å kalle et CryptoFinance-selskap. De brukte blockchain-teknologien til å utvikle en plattform hvor kryptointeresserte brukere kunne produsere kryptorelevant innhold og få betalt for det. Blockchain-teknologi er den samme teknologien som bitcoin er laget av.

Denne plattformen vil på mange måter minne om Reddit, som er en annen plattform som i dag benyttes av veldig mange. Reddit og CryptoFinance-plattformen er utviklet med utgangspunkt i samme konsept.

Det var imidlertid ikke slik at brukerne av plattformen fikk betalt i bitcoin eller en annen kjent kryptovaluta ved å produsere innhold. I stedet fikk de «steem-dollars». Men til gjengjeld hadde de muligheten til å veksle disse dollarne inn i «vanlige penger» og få dem på bankkontoen sin.

Desentralisert eller ikke?

Som kjent er kryptovaluta et desentralisert konsept, og frem til nå har det vært en av de viktigste grunnsteinene i grunnmuren til det generelle konseptet. I praksis betyr det at banken ikke spiller en like stor rolle i forbindelse med kryptovaluta som de gjør i forbindelse med vanlig valuta.

Men kommer det alltid til å være slik? For kryptovaluta er også et tema som ser ut til å vekke mer og mer interesse hos norske banker? Denne interessen har resultert i et samarbeid som har fått navnet R3, hvor så mange som 80 av verdens største finansielle institusjoner er med. Blant disse finansielle institusjonene finner vi norske banker som:

  • Danske Bank.
  • Nordea.
  • Santander.

Disse finansielle institusjonene samarbeider om å utvile en blockchain-teknologi hvor planen er å ta i bruk denne teknologien på det globale finansmarkedet.

Selv om Bitcoin i utgangspunktet er desentralisert er det ikke ensbetydende med at ikke banker og regjeringer indirekte kan regulere bruk, kjøp og salg av kryptovaluta.

Bank of England – et hestehode foran

Blant de 80 finansielle institusjonene finner vi Bank of England, men i tillegg til dette så ligger de et lite hestehode foran – sammenlignet med de andre landene i samarbeidet.

Bank of England har nemlig inngått et samarbeid med en gjeng dataforskere som har fått i oppgave å utvikle en egen digital valuta. Denne digitale valutaen har fått navnet RSCoin, som blir regnet for å være Bank of England sin egen kryptovaluta.

Hensikten med dette er å gi kundene penger raskt samtidig som at prosjektet kan dra nytte av sentralbankens lave kostnadspriser.

RSCoin er med på å øke tilliten til kryptovaluta generelt, fordi det er Bank of England som er nødt til å bekrefte verdien til denne digitale valutaen.

RSCoin versus Bitcoin

Som tidligere nevnt samarbeider 80 finansielle institusjoner om en plattform basert på den samme teknologien som bitcoin. Derfor er det grunn til å tro at RSCoin også bygger på blockchain-teknologien.

Men hva er det egentlig som skiller RSCoin fra bitcoin? Hovedforskjellen mellom RSCoin og bitcoin er hvem som produserer den. Og Bitcoin produseres av uavhengig utviklere – som vi ikke vet navnet på. RSCoin produseres av Bank of England, altså sentralbanken i England.

Fremtiden ser lys ut

Med utgangspunkt i punktene vi har vært innom ovenfor, så kan vi uten tvil slå fast at fremtiden ser nokså lys ut for kryptovaluta som konsept.

Til tross for noe skepsis, så ser det ut til at kryptovaluta vil få en viktigere posisjon innenfor finans etter hvert. Slik som ting er nå, så er det kun en ting vi kan gjøre, og det er å vente i spenning og følge med på hva som faktisk blir fremtiden for kryptovaluta.

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!