RSCoin – Sentralbanken i Englands egen kryptovaluta

Ludvig
09.05.2022
231 Visninger
RSCoin - bank of england

Det er ingen hemmelighet at engasjementet rundt kryptovaluta har vært todelt, og slik har det vært helt siden da bitcoin først ble introdusert til folk flest. Den ene delen har vært veldig positivt innstilte, mens skepsisen har vært stor blant andre.

På grunn av det har det lenge sett mørkt ut for kryptovalutaens utvikling. Men nå ser det imidlertid ut til at ting begynner å løse litt, blant annet gjennom at Bank of England (Englands sentralbank) har utviklet sin egen kryptovaluta.

I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på kryptovalutaen til Bank of England, som har fått navnet RSCoin.

Kjøp RSCoin på utvalgte børser:

[etoro]

Hva er RSCoin?

RSCoin er navnet på sentralbanken i Englands egen kryptovaluta. De inngikk et samarbeid med en gruppe forskere som gikk i gang med arbeidet om å utvikle det som skulle bli Bank of England sin egen kryptovaluta.

Bank of England er også med i et annet samarbeid som består av 80 finansielle institusjoner over hele verden. I dette samarbeidet finner vi også en rekke norske banker, som for eksempel Nordea og Santander Consumer Bank.

RSCoin versus kryptovaluta

Til tross for at RSCoin omtales som Bank of England sin egen kryptovaluta, så er det viktig å understreke hva det er som skiller RSCoin fra de andre kryptovalutaene.

Det finnes mange eksempler på kryptovalutaer. Noen av de mest kjente og mest populære er bitcoin og ether (ethereum). Men fellesnevneren til disse, er at både bitcoin og ether er desentraliserte. Det betyr at transaksjonene ikke reguleres av en bank på samme måte som norske kroner, euro og amerikanske dollar gjør.

Men det er dette elementet som skiller RSCoin fra bitcoin og ether. Ettersom RSCoin ble utviklet på oppdrag fra Bank of England, så sier det seg selv at de har en finger med i spillet når det gjelder videre bruk også. Her sikter vi blant annet til at Bank of England garanterer for verdien til RSCoin.

Slik er det ikke i forbindelse med noen av de andre kryptovalutaene, og det er en av hovedforskjellene mellom RSCoin og kryptovalutaer som bitcoin og ether (ethereum).

Kryptovaluta – mer og mer akseptert

I fjor høst ble det kjent at El Salvador hadde godkjent bitcoin som offisielt betalingsmiddel. I denne byen kan innbyggerne med andre ord betale for en flaske vann eller få unnagjort ukeshandelen med bitcoin.

Det var en rekke land som reagerte sterkt og som prøvde å kreve at El Salvador trakk godkjenningen, men det er ganske tydelig at det ikke kommer til å skje. Myndighetene i El Salvador ønsker ikke å la seg presse til å reversere en beslutning de mente at var god.

Med det sagt, er også Bank of England sin utvikling av RSCoin også et tegn på at kryptovaluta er i ferd med å bli mer og mer akseptert.

En spennende utvikling

Det vil nok ta tid før kryptovaluta er sidestilt med tradisjonelle betalingsmetoder – hvis det noen gang skjer. Men det er ingen tvil om at vi går en spennende utvikling i møte!

Forfatter Ludvig

Ludvig har lang erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta. De senere årene har han tatt det til et nytt nivå og prøver å leve av kryptovaluta trading. Han følger godt med på markedet og har opparbeidet seg god kompetanse på teknisk analyse mm. Vi er veldig glad for å ha Ludvig med på laget, og er det noe du lurer på angående kryptovaluta er dette mannen du spør!